Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Majowy Diabeł

chwalimy się swoimi eco-drive'am?

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny, tylko ta guma od Timexa jakoś mi się nie widzi :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, tylko ta guma od Timexa jakoś mi się nie widzi :)

A to tak na co dzień. Bransoleta na niedzielę :) A swoją drogą ta "guma" (to nie guma, rodzaj plastiku) jest ekstra. Mam ją od dwóch lat przy Big Mako i brak śladów zużycia.

Tez kiedys mialem ale inny kolor

Niestety białych nie było. Kupiłem ostatnią sztukę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki przyjechał w tytanie

post-29996-0-95906500-1481039166_thumb.jpg

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

Niby ma problem z akumulatorem ale narazie jest na max- najwyzej czeka mnie wymiana

Edytowane przez CIESLUT

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem go. Cena tam skakała, bo najpierw był za 750 a potem za 999.

Fajny, mam takiego w opcji "panda".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie widzialem twojego i chyba ladniejszy panda no ale lubi co sie ma

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój eco drive w oryginale

post-92558-0-16869800-1482869121_thumb.jpg

potem połączenie z paskiem xicorr

post-92558-0-94008500-1482869265_thumb.jpg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój eco drive w oryginale

potem połączenie z paskiem xicorr

Fajna koncepcja, tylki te długości wskazówek... :(

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakis czas temu zastapil wiekszego brata. Dobry jest.

Jaki rozmiar L2L? W internetach znalazłem sprzeczne informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto mój świeży nabytek który zastąpił wysłuzonego casio g-shoca gw-m5610. Najpierw miał być gw 9400, później seiko sun023p1 ale trafilo na cb0011-51l. Owy zegarek na co dzień zastąpi mi tissota le locle l164264 który do codziennego użytku nie nadaje się ponieważ jako automat jest wrażliwy na wszystko a moja praca nie należy do lekkich. Zdjęcie z telefonu i nie najlepszej jakości. Pozdr.

post-24978-0-25136700-1482941087_thumb.jpg

post-24978-0-55477100-1482941237_thumb.jpg

Edytowane przez gyro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I myślisz, że ktoś ci uwierzy?

Bez zdjęcia dowodowego nie ma szans :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

to ja wrzucę takie coś i przy okazji mała prośba o pomoc w identyfikacji, żeby nie zakładać nowego tematu. Zdjęcia fatalne na szybko robione telefonem. Kiedyś się poprawię, ale muszę potrenować, szczególnie, że mam problemy z dobrym światłem. Z tyłu na deklu małym druczkiem: E710 - H23648 Y, następnie 992427 (to pewnie nr seryjny), GN-4W-UL, poza tym WR 20 BAR i Citizen Watch CO, na bransolecie niestety w środku "band China". Koronkę ma zakręcaną, ale ten dekiel od spodu - jakby nie otwierany, nad koronką na wysokości godz. 2-giej, "ukryty" przycisk. Koperta od góry wypolerowana, ale po bokach matowa.

cit_01.JPG

cit_02.JPG

A tak świeci:

cit_03.JPG

Pozdrawiam

"Życie jest pasmem straconych okazji"

"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wpisaniu w Google podanego przez Ciebie określenia "E710 - H23648" masz go zidentyfikowanego.

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

to ja wrzucę takie coś i przy okazji mała prośba o pomoc w identyfikacji, żeby nie zakładać nowego tematu. Zdjęcia fatalne na szybko robione telefonem. Kiedyś się poprawię, ale muszę potrenować, szczególnie, że mam problemy z dobrym światłem. Z tyłu na deklu małym druczkiem: E710 - H23648 Y, następnie 992427 (to pewnie nr seryjny), GN-4W-UL, poza tym WR 20 BAR i Citizen Watch CO, na bransolecie niestety w środku "band China". Koronkę ma zakręcaną, ale ten dekiel od spodu - jakby nie otwierany, nad koronką na wysokości godz. 2-giej, "ukryty" przycisk. Koperta od góry wypolerowana, ale po bokach matowa.

A tak świeci:

Pozdrawiam

A o co pytasz dokładnie poza identyfikacją ? Bo z twoim zegarkiem wszystko OK i taki ma być. Koperta to monocoque i do wnętrza zegarka dostajemy się od góry przez szkło i bezel - jak przyjdzie co do czego to sporo zegarmistrzów odeśle Cię z kwitkiem. Nie ograniczaj mu dostępu do światła, nie trzymaj w szufladzie i ciemnych miejscach bo stopniowo będziesz zabijał akumulator, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello,

A o co pytasz dokładnie poza identyfikacją ? Bo z twoim zegarkiem wszystko OK i taki ma być. Koperta to monocoque i do wnętrza zegarka dostajemy się od góry przez szkło i bezel - jak przyjdzie co do czego to sporo zegarmistrzów odeśle Cię z kwitkiem. Nie ograniczaj mu dostępu do światła, nie trzymaj w szufladzie i ciemnych miejscach bo stopniowo będziesz zabijał akumulator, 

chodziło mi czy ma on jakąś konkretną nazwę/oznaczenie na zasadzie np. AT4010-51E czy SKX coś tam, coś tam ;) Bo po wrzuceniu w google tego co na spodzie koperty wyrzuca różnie wyglądające zegarki. Instrukcję do mechanizmu znalazłem, ustawiłem bez problemu i chodzi. Przez jakiś tydzień przyspieszył około sekundy względem drugiego z radio control. Co do tej koperty to tak myślałem, że ewentualny dostęp jest od góry, choć przez ułamek sekundy pomyślałem, że może to jednorazówka  :lol: . Ale potem przeczytałem jeszcze raz jakiej jest firmy  :lol: . Noszę go na zmianę i trzymam oczywiście na wierzchu. Generalnie fajny jest, może mógłby być trochę większy. 

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

"Życie jest pasmem straconych okazji"

"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w moim guście. co to za model? chciałbym bliżej poczytać o nim

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi