Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest Majowy Diabeł

chwalimy się swoimi eco-drive'am?

Recommended Posts

A41A3B95-C761-4164-B6C4-70294C8ECDB2.thumb.jpeg.71dd4ec4ce789f0b323ff30ff628cff8.jpegDB498818-4A16-4DFD-B618-8BC3A219998A.thumb.jpeg.d5d1c1cc59638bea0337480ad875dd90.jpegF1F9FC22-13AD-425F-880E-3E5C67DC211A.thumb.jpeg.290fb1c10d0bc38d6323f13b7ac0c088.jpegDzień dobry, dzisiaj odebrałem BM8470-11EE , czytelny bardzo stąd ten model. Mało chyba tych zegarków wśród użytkowników, chyba zbyt proste dla większości.

iWatch idzie do szuflady, 6 lat używałem smartwacha i chyba mam dosyć, jednak ze obawiam się czy nie będzie mi brakować tych wszystkich funkcji. Dodam że uwielbiam przeglądać zdjecia zegarków które wstawiacie, fenomenalne!!!

Mam również pytanie, gdzie kupię pasek do tego drugiego - ten z czarnym paskiem, nie koniecznie taki sam, może być inny, mogę na Was liczyć ?

@Dok7orNajwiększy problem Citizenów z niekonwencjonalnymi uszami, to że nie ma za bardzo alternatyw dla oryginalnych pasków. Polska dystrybucja również kuleje. Ostania szansa to eBay, ale tanio nie będzie. Dla twojego zegarka Citizen BL5334-12E pasek ma numer części 59-S51274.

Posted (edited)
6 minut temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

@Dok7orNajwiększy problem Citizenów z niekonwencjonalnymi uszami, to że nie ma za bardzo alternatyw dla oryginalnych pasków. Polska dystrybucja również kuleje. Ostania szansa to eBay, ale tanio nie będzie. Dla twojego zegarka Citizen BL5334-12E pasek ma numer części 59-S51274.

Dzięki bardzo za info i za numer części, sam bym chyba nie odnalazł.

Totalna lipa ze nic “uniwersalnego” tam nie wejdzie. 

Ale teraz widzę że paski na ebay to same paski bez tego plastikowego zaczepu, czy jak to nazwać a to on raczej jest uszkodzony i przez to pasek zsuwa mi się z niego.

Masz może również numer tej części, jeśli wiesz o czym piszę ?

Edited by Dok7or

Niestety nie mam zielonego pojęcia o jakiej części piszesz. Nie widzę również żadnej plastikowej części przy pasku. Standardowo pasek jest wyposażony w szlufkę oraz klamrę. Teleskopy zaś można dobrać na podstawie wymiarów u zegarmistrza.

image.jpeg

11 godzin temu, Sekcja_Eksploatacyjna napisał(-a):

Niestety nie mam zielonego pojęcia o jakiej części piszesz. Nie widzę również żadnej plastikowej części przy pasku. Standardowo pasek jest wyposażony w szlufkę oraz klamrę. Teleskopy zaś można dobrać na podstawie wymiarów u zegarmistrza.

image.jpeg

Pasek jest na takim czymś, i jak widać na zdjęciu jedna zaznaczona część jest lekko uszczerbiona.

Z racji cen pasków i zastosuje super glue 🤷🏼‍♂️

1ADA8F79-1A99-453F-A613-2C8ACB52EADE.jpeg

Nie znudził ci się czasem? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

7 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Nie - bardzo go lubię i jestem z niego dumny. emoji3059.png

Wiem o co chodzi 🙂

IMG_1344.jpg

Początki były na najzwyklejszym pasku... po lewej mój pierwszy zegarek z prawdziwego zdarzenia, do tej pory ulubieniec. Po prawej zegarek dla taty który gdy zobaczył mój wybór stwierdził... "nie obraź się synu ale nie podoba mi się". Trzymałem go wtedy u rodziców, sam orałem w pracy Timex'a. Dostawałem tylko sms'y od mamy że tacie tak się nie podoba że ciągle ogląda ten mój egzemplarz. Cóż było robić, trzeba było zamówić ciut podobny. 

Dziwnie to zabrzmi na forum zegarkowym ale jeszcze do jakiegoś czasu byłem jakiś taki dziwny, że jak pomyślałem o zmianie choćby paska to mnie dreszcz przechodził.

Najpierw pojawił się seledynowy niewypał, gdzieś tu do odnalezienia (choć niewarty szukania). Później to coś czarno czerwone. A dziś zostaję przy tym zielonym, pasuje mi do grafitowej tarczy. Poznaję wciąż ten zegarek na nowo, ma już swoje wgniotki ale jest tylko mój. Tak nawet przechodzi mi czasem myśl aby kupić jeszcze jeden ten sam egzemplarz. Nie miałem wielkiej kolekcji ale zostawiłem sobie całe 4 zegarki... część rozdałem, sprezentowałem. To mi już wystarcza.

20210921_165109.jpg

20241102_095531.jpg.18e866005e2e8c3dfaff143fe6b16446.jpg

20250405_141732.jpg.272268c02432c120c7c5d573289d8036.jpg

Kiedy idzie na bazarek? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

22 minuty temu, Sol napisał(-a):

Kiedy idzie na bazarek? ;)

Ja nie sprzedaje zegarków B) 

Daj ponosić :P 

2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Ja nie sprzedaje zegarków B) 

To oczywista oczywistość :D To kiedy idzie na bazarek? ;)

Dawno "orki" nie widziałem...

:)