Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

A ten sputnik to wygląda na oryginał, czy kombinowane...?

Jak juz powiedzieli, sekundnik nie orginalny, kluczowa czesc zegarka z ta tarcza. Tarcza bardzo ladna, koronka orginalna. "Jak z fabryki" to dla mnie klamstwo. Nawet malo uzywany to za duzo powiedziane.

Wskazowki nie orginalne powinny byc srebrne w tym modelu i takie jak w zdjeciu powyzej. Tarcza cos mi nie pasuje. Ostatnia literka za mocno przesunieta i nawet nie wyglada na "a".

Mechanizm powinnien byc 16 kamieniowy.To ewidentny skladak Kirovskiego z tarcza ze wschodu. Szczerze odradzam.

Tu tez skladany orginal, taka sama tarcza.

Zreszta na aukcjach tego sprzedawcy dobrze zaplacisz by nie powiedziec, przeplacisz. Dla potomnosci, aukcja 9 dni do konca i juz 102zl.

Edytowane przez MamCzas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu tez orginal

Coś chyba się nie zgrało ;) Pokazałeś zdjęcie z nieoryginalnym sekundnikiem i wskazówkami w kolorze złotym a piszesz o srebrnym. Możesz to wyjaśnić, bo chyba nie kumam. Chyba, że po dzisiejszym dniu po prostu coś kiepsko kojarzę ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu tez orginal

Coś chyba się nie zgrało ;) Pokazałeś zdjęcie z nieoryginalnym sekundnikiem i wskazówkami w kolorze złotym a piszesz o srebrnym. Możesz to wyjaśnić, bo chyba nie kumam. Chyba, że po dzisiejszym dniu po prostu coś kiepsko kojarzę ;)

To subtelna ironia. Poprawilem

Edytowane przez MamCzas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak zostałem dziś dobity, bo z kojarzeniem kiepsko ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zaciekawiło mnie czy w czarnych wersjach sputnika powinna być wskazówka sekundowa ze "sputnikiem" czy bez, oto co znalazłem:

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0158

http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0562

Cóż chyba się myliłem wcześniej, dodając zdjęcie białej wersji sputnika  :unsure:

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj, że u Gordona też nie wszystko jest w 100% oryginalne. To mega kolekcja i różne rzeczy się tam zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko są dwie wersje i dwie ze wskazówkami bez "sputnika", ale  poza tym jakoś mi nie pasuje złota wskazówka ze "sputnikiem" na czarnej  tarczy, oczywiście to tylko moje przypuszczenia :)

Chociaż już sam się pogubiłem z tymi ruskimi :) uff

post-41034-0-32327800-1379348459.jpg

Edytowane przez Hipek

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go jeszcze nie brałem na warsztat porównawczy (czasochłonne zajęcie) ale podejrzewam, że zgłaszane przez Was wątpliwości są uzasadnione. Wiem natomiast, że dzięki odpowiedniemu "przygotowaniu" zegarka na aukcję i dobrym zdjęciom to na aukcji będzie grubo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mało znanej a  mało czytelnej na tarczy ;)

Firma znana - Sława. A ten zegarek - damka w tym stanie  to raczej słaba "okazja"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i nie damka ;] Przy okazji- poszukuję "dającej się zatrzasnąć" koperty do takiego właśnie Starta. Stan nieistotny- byle się zatrzaskiwała i samoczynnie nie otwierała. Przepraszam za offtop. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i nie damka ;] Przy okazji- poszukuję "dającej się zatrzasnąć" koperty do takiego właśnie Starta. Stan nieistotny- byle się zatrzaskiwała i samoczynnie nie otwierała. Przepraszam za offtop.

Z racji swoich rozmiarów trudno uznać ten zegarek za męski.

Start. On ma "lekką" kopertę.

Mam chyba na zbyciu taki niesprawny ale muszę sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko są dwie wersje i dwie ze wskazówkami bez "sputnika", ale  poza tym jakoś mi nie pasuje złota wskazówka ze "sputnikiem" na czarnej  tarczy, oczywiście to tylko moje przypuszczenia :)

Chociaż już sam się pogubiłem z tymi ruskimi :) uff

Proponuję popatrzeć i poczytać (kto umie) w katalogach np. tu: https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums/5199202829298157697/5199202953852209426?banner=pwa&gpsrc=pwrd1&pid=5199202953852209426&oid=113098239036073221216  lub tu: https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums/5310907452261697265/5310913842930751634?banner=pwa&gpsrc=pwrd1&pid=5310913842930751634&oid=113098239036073221216  lub tu: https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums/5310907452261697265/5310913913093196834?banner=pwa&gpsrc=pwrd1&pid=5310913913093196834&oid=113098239036073221216  . 

Panowie trochę chęci i w katalogach znajdziecie odpowiedzi na większość pytań.  :)

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś żart? Czy zaśmiecanie wątku?

Tytuł aukcji: "STARY ZEGAREK firmy USSR 17 JEWELS"

"firmy USSR" !!

p.s. oczywiście żart, żadne tam zaśmiecanie wątku... jak coś to skasować posta ;-)

Edytowane przez shapp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie uspokoiłeś. Trzeba walczyć o poziom jakości ma forum. Natomiast takie kwestie lepiej wrzucać do pojemnego wątku "Nie przepłacajcie na A." bo tam będzie miało jednak jakiś walor edukacyjny czy ostrzeżeniowy. Jakiegoś nowego forumowicza może oświeci, że takie coś to nie jest żadne np. odkrycie rzadkiego mechanizmu.

W moim odczuciu, w temacie "Okazje" powinny być jednak pokazywane wyłączne rzeczywiste propozycje/okazje z ew. dodatkowymi dyskusjami o ich faktycznym sensie czy oryginalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tą chwilę okazja, chociaż sprzedający zegarek opisuje jako  nieuszkodzony  a szkło IMO pęknięte między dziesiątą a jedenastą :blink:  No chyba że to nie jest uszkodzenie ;)  

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-rakieta-olimpijska-19-jewels-i3552705892.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy  w opisie  jest wspomniane cos o (uszkodzeniu) ?? sprawny i oryginalny to  chyba cos innego! czy zegarek ktory a małe pękniecie w ORYGINALNYM jeszcze szkle  jest zegarkiem uszkodzonym? na zdjeciach doskonale widac pękniecie i zdjęcia są zrobione tak  aby niczego nie ukrywać ! jest to część urzytkowa zegarka tak jak pasek czy koronka ktora przez lata sie wymienia niejednokrotnie!szkiełko jest jeszcze oryginalne i własnie dlatego go nie zmieniłem a mogłem załozzys chińskie z hurtowni za 1,80zł ale niektorzy cenia sobie oryginalne ! wiec mysle rk7000 ze to jest z twojej strony zwykłe czepialstwo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśleć możesz. W aukcji jest jasno napisane:

Uszkodzony: nie.

A w opisie nie ma slowa o pękniętym szkle.

Ja tylko stwierdzam fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym się czepiał, ale poprę Romana, za co Cię Ed z góry przepraszam. Co z tego, że orginalne jak pęknięte. Myślę, że dla purystów kolekcjonerów to jest jednak różnica. Nie zmienia to faktu, że i tak bym kupił i szukał szkła :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, przeczytajcie sobie pierwszy post tego watku.

:angry:

Przestancie zasmiecac i pisac o byle czym. Takich Luczy to wciaz z 10 wisi na alle jak nie wiecej.

Dzisiaj nie wytrzymalem, a zbieralo sie od jakiegos czasu.

Poziom dzialu ruskich bardzo spadl i mam nadzieje ze gorzej nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi