Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja podobna w tej aukcji

http://allegro.pl/cudowny-chronograf-endura-szwajcarskie-cacko-i3890232825.html

Na wszystkich twoich aukcjach są zdjęcia mechachizmów ponieważ są to zegarki których mechanizmy warto pokazać - natomiast ten jak dla mnie to taki "chronograf" ala ruchla - biedne ludziska przebijają się w cenie chcąc kupić CHRONOGRAF licząc że zegarek posiada mechanizm typowy dla chronografów - w opisie jest napisane co to za mechanizm ale czy to coś laikowi mówi???? niespodzianką okaże sie gdy zegarek dojdzie do kupującego otworzy go a tam KOŁEK Z BUDZIKA BEZKAMIENIOWY JAK SĄDZE

W skrócie pokazujesz to co chciałbyś aby ludzie widzieli ukrywajac "drobne niuanse" z naciskiem na piekne opisy rodem z basni braci Grim

Tak jak w przypadku ŁUCZA metka a tutaj brak zdjęcia mechanizmu jedno i drugie ma jeden cel ...............

W tej aukcji zamiast zdjęcia mechanizmu masz precyzyjny opis "CUDOWNY CHRONOGRAF" i to jest prawda .Jak chronograf pracuje na jednym kamieni to  są prawdziwe cuda. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś miesiąc temu u nas na bazarku jeden z kolegów sprzedał właśnie 1200 za 3,5 stówki :)

Mark słabo się starał :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej aukcji zamiast zdjęcia mechanizmu masz precyzyjny opis "CUDOWNY CHRONOGRAF" i to jest prawda .Jak chronograf pracuje na jednym kamieni to  są prawdziwe cuda. :) 

Moze kolega sudix da sie namówić na wklejenie zdjęcia które rozwieje wątpliwości kto wie może na korzyść sprzedajacego - zwróce wtedy honor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego typu chronografy Cimier, Endura to koszt od ok,$20 do max,$40 . Kaliber to pewnie Lapanouse 1j movement tzw.pin palet.W zasadzie to nie jest chronograf tylko zegarek ze stoperem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się więc nie będę zajmował stanowiska, ale moim zdaniem skoro wytoczono takie argumenty, uważam że kolega sudix powinien zabrać głos w sprawie żeby wszystko stało się jasne. Albo jest to chronograf albo nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się więc nie będę zajmował stanowiska, ale moim zdaniem skoro wytoczono takie argumenty, uważam że kolega sudix powinien zabrać głos w sprawie żeby wszystko stało się jasne. Albo jest to chronograf albo nie.

Taki sam chronograf jak Sportivne.Skoro producenci Endura czy Cimier nie użyli na tarczy frazy "Chronograph" tylko "Sport" to znaczy że nie mieli do tego prawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry mówię, że nie staję po niczyjej stronie, ale opinie kolegów Paweł Bury i mayor podważają wiarygodność kolegi sudixa więc tak jak napisałem, poczekajmy na kolegę sudixa, zobaczymy co ma do powiedzenia w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancko byłoby także poinfomować mailami licytucjących co to właściwie za zegarek.

Edytowane przez dalw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie jestem po niczyjej stronie.Szkoda tylko potencjalnego nabywcy.Dla mnie to jest typowe oszustwo.Sprzedawca podaje sie za pasjonata kolekcjonera zegarkowego dodatkowo pisze o przeglądzie u zegarmistrza, ale nie opisuje ani nie pokazuje werku.?? To ......z niego nie kolekcjoner , a zegarmistrz dyplom ma chyba z WUML i nie poznaje mechanizmu jednokamieniowego..Elegancko byłoby przerwać aukjce,uczciwie opisać zegarek i wystawić na nowo od 99gr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega sie nie odezwie - troszke podstępem przez znajomego zdobyłem zdjęcie mechanizmu - BEZ KOMENTARZA Z MOJEJ STRONY

post-68206-0-18401800-1390601891_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to ten sam zegarek to nieładnie, a fe, panie sudix. Interes interesem, ale uczciwość i rzetelność powinna być  na pierwszym miejscu, tym bardziej jeżeli się siebie nazywa kolekcjonerem. Co za czasy tylko kasa i kasa, ponad wszystko. Dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to ten sam zegarek to nieładnie, a fe, panie sudix. Interes interesem, ale uczciwość i rzetelność powinna być  na pierwszym miejscu, tym bardziej jeżeli się siebie nazywa kolekcjonerem. Co za czasy tylko kasa i kasa, ponad wszystko. Dramat.

Nooo….kolego Paweł - -teraz to i mnie zastanowiły Twoje sikory. Do tej pory było ok, ale po tym co tu widzę, należą się co najmniej wyjaśnienia, o zdjęciu werku nie wspomnę. Cieszę się z nabytych od Ciebie zegarków, ale zasiałeś Waść wątpliwości i u mnie…. Wypadałoby się odnieść do tematu.

edit: Widzę, że kolega sudix uciekł od tematu, mimo, że przed chwilą był czytającym nasze wpisy! Nie ładnie. Czekamy na odzew!

Edit 2: ciekawostka: ten temat przegląda 2 użytkowników w tym ja. Drugi jest zalogowany jako gość, czyli teoretycznie anonimowo, ale widać kto temat przegląda…wystarczy najechać na nick'a

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- czy ja stawiałem opór by przesłać zdjęcie werku przez mail? Paweł Bury. - Skoro takie dziecinne ,,fortele" Robisz to może Opisz jasno co ten Twój ,,niby znajomy" otrzymał ode mnie w mailu. Czy napisałem w nim, że nie umiem otworzyć zegarka, że nie wiem jak to się robi? NIE. Przesłałem zdjęcie bez zająknięcia nawet na chwilę, bez najmniejszego krętactwa.

Każdy człowiek może napisać maila i otrzymać foto. Zrobiło tak kilka uczestników aukcji, otrzymało i tylko utwierdziło ich w tym ( w tym prowadzący aukcję ), że to zegarek o jakim myśleli i, który licytują. Nie ma przymusu licytacji i zakupu- jak ktoś chce złożyć i odwołać swoją ofertę ( motywując to oczywiście logicznie ) to niech to robi, bo nie ma z tym problemów.

Nie ma tu sensu wdawać się w bezsensowną polemikę, bo tak czy siak każdy ma swoje zdanie. Według mnie nie jest problemem się pokwapić o wpisanie ,,endura sport" w google i zebranie informacji na temat tego co chcę kupić. Aukcja sterowana nie jest, ceny żadnej specjalnej nie oczekuje ani nie winduje. Na ten przykład dziś sprzedałem Bulove za 2/3 wartości- bez kombinacji żadnych i dobra- jest OK.

Mam pomału wrażenie, że każdy chciałby zakupić zegarek za garść piachu. Nie ruszają mnie tutejsze zarzuty, bo już raz zarzucono mi używanie ukraińskiej tarczy w Łuczu...w aukcji, gdzie wyraźnie zaznaczyłem, że tarcza jest nowym zamiennikiem. Aukcja wysoko skoczyła, kupujący był bardzo zadowolony. No ale prawda- warto robić szum...tylko w tamtym przypadku osoba co się przyczepiła po prostu jest jak 90% allegrowiczów- kupuje oczyma i nie czyta opisów ( tak jak dzisiejszy ,,mistrz", który zalicytował i po kilku godzinach stwierdził, że zegarek jest zbyt wielki bo nie zobaczył wcześniej rozmiaru ).

Artur- Kupiłeś wiele i Wiesz, że rzetelnie ze wszystkiego się wywiązuję. Nawaliło raz coś z Wostokami i bez najmniejszego oporu sam wyszedłem do Ciebie, że pokryję koszta serwisu jakie by one nie były, bo cenię sobie nasz kontakt bardziej niż pieniądze. Zresztą nomen omen...prawie nigdy Ty fotek werku nie Prosiłeś nawet- zazwyczaj ja Ci skrzynkę zasypywałem bogatym załącznikiem zdjęć tego co Ci sprzedawałem. Myślę, że wątpliwości mieć nie Musisz, bo Wiesz co Masz i Trzymasz to w szkatule. Sam Widziałeś, że przejąłem się kwestią metki w Łuczu i napisałem do Ciebie o sprawdzenie metek w sprzedanych Tobie sztukach- czy gdybym miał coś na sumieniu, to poruszałbym ten temat u osoby, która kupiła zegarki za grubą kasę w stanie NOS? No chyba nie, bo wtedy byłoby to jednoznaczne z jakimś podtekstem ,,sprzedałem Ci spreparowaną lipę".

Reasumując- werk to A. Lapanouse, o czym informacja jest w aukcji. Zdjęcie werku otrzymuje każdy kto poprosi bez mrugnięcia okiem. Zegarmistrz, który konserwował zegarek to osoba u, której pół forum z mojej okolicy robi zegarki, a co do nazywania siebie kolekcjonerem- Pozwólcie Panowie, ale myślę, że jednak nim jestem- udzielając się na forum, mając w kolekcji doprawdy sporo zegarków ( aż dziś dokupiłem szkatułę na kolejne 16 sztuk ), posiadając jakąś wiedzę i kontakty...W gruncie rzeczy dla Was mogę być zwykłym handlarzyną i również proszę bardzo- nikomu nie zabronię tak o mnie sądzić, bo choćbym chciał, to świata nie zbawię.

Ja jednak cieszę się, że mam czyste sumienie, nikomu świni nie podkładam, nie manewruję aukcjami i, że od czasu do czasu kogoś cieszą moje zegarki, które i mnie przez pewien czas cieszyły.

Pozdrawiam wszystkich,

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł…wdajemy się w osobistą polemikę a to nie miejsce na to. Co do kupionych do tej pory zegarków nie mam absolutnie żadnych wątpliwości i dziwię się, że teraz coś się zmieniło. Uważam, że zagrałeś z tą aukcją nie fair i tyle. Poręczyłem niejako za Ciebie, a wyszło q…a jak ze zbigniewem…..coś tam coś tam psia mać…peterro - -to o Tobie! 

Robimy spore OT więc zakończmy to w tym miejscu bo za chwilę wpadnie mod i pozamiata śmieci razem z nami….

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- czy ja stawiałem opór by przesłać zdjęcie werku przez mail? Paweł Bury. - Skoro takie dziecinne ,,fortele" Robisz to może Opisz jasno co ten Twój ,,niby znajomy" otrzymał ode mnie w mailu. Czy napisałem w nim, że nie umiem otworzyć zegarka, że nie wiem jak to się robi? NIE. Przesłałem zdjęcie bez zająknięcia nawet na chwilę, bez najmniejszego krętactwa.

Każdy człowiek może napisać maila i otrzymać foto. Zrobiło tak kilka uczestników aukcji, otrzymało i tylko utwierdziło ich w tym ( w tym prowadzący aukcję ), że to zegarek o jakim myśleli i, który licytują. Nie ma przymusu licytacji i zakupu- jak ktoś chce złożyć i odwołać swoją ofertę ( motywując to oczywiście logicznie ) to niech to robi, bo nie ma z tym problemów.

Nie ma tu sensu wdawać się w bezsensowną polemikę, bo tak czy siak każdy ma swoje zdanie. Według mnie nie jest problemem się pokwapić o wpisanie ,,endura sport" w google i zebranie informacji na temat tego co chcę kupić. Aukcja sterowana nie jest, ceny żadnej specjalnej nie oczekuje ani nie winduje. Na ten przykład dziś sprzedałem Bulove za 2/3 wartości- bez kombinacji żadnych i dobra- jest OK.

Mam pomału wrażenie, że każdy chciałby zakupić zegarek za garść piachu. Nie ruszają mnie tutejsze zarzuty, bo już raz zarzucono mi używanie ukraińskiej tarczy w Łuczu...w aukcji, gdzie wyraźnie zaznaczyłem, że tarcza jest nowym zamiennikiem. Aukcja wysoko skoczyła, kupujący był bardzo zadowolony. No ale prawda- warto robić szum...tylko w tamtym przypadku osoba co się przyczepiła po prostu jest jak 90% allegrowiczów- kupuje oczyma i nie czyta opisów ( tak jak dzisiejszy ,,mistrz", który zalicytował i po kilku godzinach stwierdził, że zegarek jest zbyt wielki bo nie zobaczył wcześniej rozmiaru ).

Artur- Kupiłeś wiele i Wiesz, że rzetelnie ze wszystkiego się wywiązuję. Nawaliło raz coś z Wostokami i bez najmniejszego oporu sam wyszedłem do Ciebie, że pokryję koszta serwisu jakie by one nie były, bo cenię sobie nasz kontakt bardziej niż pieniądze. Zresztą nomen omen...prawie nigdy Ty fotek werku nie Prosiłeś nawet- zazwyczaj ja Ci skrzynkę zasypywałem bogatym załącznikiem zdjęć tego co Ci sprzedawałem. Myślę, że wątpliwości mieć nie Musisz, bo Wiesz co Masz i Trzymasz to w szkatule. Sam Widziałeś, że przejąłem się kwestią metki w Łuczu i napisałem do Ciebie o sprawdzenie metek w sprzedanych Tobie sztukach- czy gdybym miał coś na sumieniu, to poruszałbym ten temat u osoby, która kupiła zegarki za grubą kasę w stanie NOS? No chyba nie, bo wtedy byłoby to jednoznaczne z jakimś podtekstem ,,sprzedałem Ci spreparowaną lipę".

Reasumując- werk to A. Lapanouse, o czym informacja jest w aukcji. Zdjęcie werku otrzymuje każdy kto poprosi bez mrugnięcia okiem. Zegarmistrz, który konserwował zegarek to osoba u, której pół forum z mojej okolicy robi zegarki, a co do nazywania siebie kolekcjonerem- Pozwólcie Panowie, ale myślę, że jednak nim jestem- udzielając się na forum, mając w kolekcji doprawdy sporo zegarków ( aż dziś dokupiłem szkatułę na kolejne 16 sztuk ), posiadając jakąś wiedzę i kontakty...W gruncie rzeczy dla Was mogę być zwykłym handlarzyną i również proszę bardzo- nikomu nie zabronię tak o mnie sądzić, bo choćbym chciał, to świata nie zbawię.

Ja jednak cieszę się, że mam czyste sumienie, nikomu świni nie podkładam, nie manewruję aukcjami i, że od czasu do czasu kogoś cieszą moje zegarki, które i mnie przez pewien czas cieszyły.

Pozdrawiam wszystkich,

Paweł

Dziad swoje baba swoje.Piszesz kolego bajki z mchu i paproci,Ten zegarek chronografem nie jest,a w tytule aukcji jest CUDOWNY CHRONOGRAF i to jest sedno sprawy.Mechanizm ma tylko jeden kamyk na osi balansu i brak jest funkcji resetu.ma tylko funkcje stop-start jak posiadasz jakąś wiedzę to to jest chronostop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale tak apropos to piszecie nie w tym temacie !!!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałem nadzieję, ze to nieporozumienie. Niestety, jestem oburzony zarówno komentarzem sudixa jak i jego aukcją, uważam, że ta aukcja to jedno wielkie oszustwo, takie samo jak w przypadku sławnej aukcji poljota. Uważam, że opis aukcji celowo wprowadza kupujących w błąd i tyle. A że na allegro nie ma obowiązku licytowania, zbigniew pewnie powiedziałby to samo.

Nie będę już komentował tej sprawy, po komentarzu sudixa dla mnie wszystko jasne. Sudix/ zegaryna trafia na moją listę top10 nieuczciwych sprzedawców.

SKANDAL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi