Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, taka jedna Pabieda jakiś czas temu też przepadła bez wieści mimo licytujacych. Do dziś nie wiadomo, czy pies zjadł, czy pociag przejechał. Smutne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, taka jedna Pabieda jakiś czas temu też przepadła bez wieści mimo licytujacych. Do dziś nie wiadomo, czy pies zjadł, czy pociag przejechał. Smutne.

To samo mogę powiedzieć o pewnej Rakiecie Big Zero. Też smutne. Może to jakaś epidemia?  :(

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu takie zgorszenie.,Dla mnie to oczywiste ,że ludzie próbują się dogadać poza portalem aukcyjnym i zaoszczędzić horrendalnie wysokie prowizje.,Jeżeli ktoś jest poważnie zainteresowany zegarkiem to może się skontaktować ze sprzedającym i "Make him an offer he can't refuse"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli coś wpada mi w oko to nie mam skrupułów korumpuje , przekupuje jak się da - dobra rada róbcie tak samo  :D  czekanie na koniec licytacji to marny pomysł w dzisiejszych trudnych uzależnionych od pieniądza czasach 

Krisu robi tak samo jak 99% na allegro nie wyłączając mnie - dostaje dobrą ofertę to kończy zabawę no chyba że sprzedający jasno określi "czekam do końca"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wystawiając przedmiot na aukcji wie że będzie prowizja i godzi się na to. Jak komuś szkoda kasy na prowizje to niech się wystawia na olx czy innych darmowych portalach. Mnie osobiście mierzi takie kończenie aukcji szczególnie jak coś licytuję.:)

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W licytacji Poljota 3017 jest jasno napisane 

Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem bez podania przyczyny.

Allegro tego nie zabrania, dopisek jest czytelny i jasny więc nie bardzo wiem o czym dyskusja.

Paweł Bury - nie wpadł Ci jeden Pawełek wczoraj o 9.00?  :wacko:

O tego pytam

http://allegro.pl/kieszonka-pawel-bure-i5367089586.html

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację że jest to denerwujące że czaisz się na coś a tu d*pa ale takie jest życie !!! 

Dostawałem nieraz maila z pytaniem czemu aukcja zakończona??? a bo ja chciałem licytować  :(  :(

Nie licytować tylko wyrwać towar jak najtaniej taka jest prawda i jest to zrozumiałe.... ale ja chcę sprzedać jak najdrożej i w tym problem - są jednak cwańsi którzy potrafią  najzwyklej w świecie napisać maila z ofertą i to oni najczęściej stają się właścicielami owych przedmiotów 

Chcesz coś kupić to powalcz o to a nie licz ze nikt nie zauważy oferty i kupisz za 4 zł 

PS: Nie pisałem tego konkretnie do kolegi powyżej - pisałem ogólnie żeby nie było 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł Bury - nie wpadł Ci jeden Pawełek wczoraj o 9.00?   :wacko:

Nie - daj linka bo chyba nie widziałem oferty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem - koperta ciekawa mam taką w jakimś katalogu ale tarcza zmieniona nieoryginalna widać nawet brak nóżek od strony mechanizmu 

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja nie wiem jak to się dzieje !!! śpię na allegro a tego nie widziałem bo 501.01 to bym dał a czy bym wygrał ??? tego nie wiem ale fajny podoba mi się mimo lekkiego zmęczenia tarczy 

Ja chciałem dać ciut więcej ale pierwszy raz w życiu w takim momencie telefon mnie zawiódł  :angry:  Jak przemielił to było "zakończona"  :angry:

No cóż widocznie ten nie był dla mnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację że jest to denerwujące że czaisz się na coś a tu d*pa ale takie jest życie !!! 

Dostawałem nieraz maila z pytaniem czemu aukcja zakończona??? a bo ja chciałem licytować  :(  :(

Nie licytować tylko wyrwać towar jak najtaniej taka jest prawda i jest to zrozumiałe.... ale ja chcę sprzedać jak najdrożej i w tym problem - są jednak cwańsi którzy potrafią  najzwyklej w świecie napisać maila z ofertą i to oni najczęściej stają się właścicielami owych przedmiotów 

Chcesz coś kupić to powalcz o to a nie licz ze nikt nie zauważy oferty i kupisz za 4 zł 

PS: Nie pisałem tego konkretnie do kolegi powyżej - pisałem ogólnie żeby nie było 

Paweł

Dzięki że mnie wyręczyłeś bo mam podobne zdanie jak napisałeś powyżej.

Zasada jest prosta: Kupujacy chce kupić jak najtaniej a sprzedający jak najdrożej.

O ile moge sobie darować czasami że zegarek wart powiedzmy 100 zł sprzedaje się za 50 zł to w tym przypadku niestety ale trudno było by mi przejśc do porządku dziennego gdyby zegarek wart  powiedzmy : xxxxx zł sprzedaje się za 1200 zł bo np.snajper nie zadziałał albo komuś innemu w ostatnie minucie internet wyłączyli itd

Często po zakończonej aukcji dostaję informację typu: a bo ja chciałem zalicytować ale nie zdążyłem, bardzo mi zależało ale..... itd itd.

Przecież macie 7dni. Czemu czekacie na ostatni moment ?

W tym konkretnym przypadku sporo osób pytało za ile poszedł by w opcji " Kup teraz " - wszystkim podawałem cenę. Dwie osoby były mocno zainteresowane zakupem z czego jedna była pierwsza, szybsza i miała trochę forów z mojej strony :)

I ne chodzi też o prowizję. Gdyby tak było to wszystkie moje aukcje kończyłbym przed czasem.

Ot i wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie Panowie, myślałem, że ironia była łatwo wyczuwalna. Nie było intencją z mojej strony rozpoczynać takiej dyskusji, zwłaszcza że zgadzam się z Pawłem i Krisem. Sam kupuję poza aukcją, często zresztą od powyższych.  Uważam to za normalne i cieszę się, że mam na tyle dobre układy ze sprzedającymi, że często dostaję ofertę jeszcze przed wystawieniem na jakiś portal czy bazarek. Popularesy niech idą sobie przez portale, zegarki cenniejsze lubią zacisze gabinetów.

Miłej nocy życzę :)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ironia Twojej wypowiedzi  była łatwo wyczuwalna pod warunkiem że zna się pewne ..... jak to nazwać... "sprawy"  :)

"Tajemniece" byłoby za dużo a "układy" nieładnie  :D

Gratuluję Czarnego 3017 Sursum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie, ale nie do końca. Wystawiając przedmiot można wybrać opcję "licytacja" albo "kup teraz" bądź obie równocześnie. W związku z tym nie widzę potrzeby kombinowania czy "korumpowania", Sam czasami coś sprzedaję i wystawiam na licytację z taką ceną jaka mnie satysfakcjonuje, jeżeli zostanie wylicytowana wyższa to fajnie, a nie to też nie płaczę, czasami dodaję opcję "kup teraz". Uważam, że tak jest uczciwiej, niż znikająca nagle oferta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając kwestię uczciwości, pozostaje sprawa bezpieczeństwa transakcji.

Dogadałem się z kimś z drugiego końca Polski poza allegro na kwotę np. 300 zł i co dalej?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając kwestię uczciwości, pozostaje sprawa bezpieczeństwa transakcji.

Dogadałem się z kimś z drugiego końca Polski poza allegro na kwotę np. 300 zł i co dalej?

Zostaje Ci cała korespondencja mailowa i wydruki z przelewów - w razie W to jest potwierdzenie transakcji - warto takie interesy dobijać ze sprawdzonymi allegrowiczami a Kris z pewnością do takich należy wiec ryzyko "ktoś"  miał zerowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zrobisz w razie gdy zegarek okaże się w gorszym stanie niż na zdjęciach i opisie?

Np. okaże się niesprawny, itd.?

Ciężko będzie cokolwiek udowodnić...

Na allegro zawsze jest mały bacik w postaci negatywnego komentarza.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Sol - kto nie ryzykuje ten nie pije szampana! ;)

Jeśli ktoś się boi to po prostu tego nie robi. Są na tyle zaufani sprzedawcy na allegro że nawet jeśli kupisz u niego zegarek to jeśli będzie coś nie tak nie trzeba będzie "bacika" bo na pewno się dogadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi