Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

no ja w sieci to na jednym foto widzialem tylko tego z napisem kamieniowym pod poljot stad moje pytanie czy to oryginal czy oryginal do kwadratu :)

582066591624ce6a864b6c2089caf4c5.jpg

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czym tak w dwóch zdaniach polega fenomen tego 55g? No ten jasny ładny jest ale skąd ta ogólna ekscytacja?

Edytowane przez peregrinus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajmy jeszcze automatyczny mechanizm z możliwością dokręcania:)

Edytowane przez tomaszek25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie miałem przekonanie do tego zegarka - ba - uważałem go za przereklamowany i nijaki.

do czasu aż trafiła mi się okazja kupić w świetnym stanie za chyba coś ok 100zł

od tamtej pory conajmniej kilka razy w tygodniu jest u mnie na ręku :) jak wspomnieli poprzednicy - na zdjęciach może nie wygląda ale na ręce prezentuje się super - jest duży jak na tamte lata, koperta stalowa, z ładną bransoletką bardzo wyjściowy czasownik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafi więc chyba na listę zakupową :) Spory rozstrzał cenowy na allegro: 100-250 zeta za ładny stan.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Cię stać to celuj od razu w dobry stan. Kwota pewnie około 160-220 zł lub mnie, ale fart na Allegro wskazany - trzeba śledzić 24h/7 :D . Bo jeżeli kupisz w kiepskim stanie, to nie doprowadzisz go do dobrego stanu starając się dokupić lepszą tarczą, ring lub szkło.. Kolejki po części do 55g są takie mniej więcej takie:

Kolejka.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@kamil ta raketa 24-godzinna i biała garniturowa z wcześniejszego linka prezentują się pięknie! ale duża zasługa profesjonalnych zdjęć. Moim zdaniem licytacje już przekraczają pułap rozsądku (weź pod uwagę koszty naprawy 24-ro godzinnej) Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI coś nie pasuje ta rakieta. O ile dobrze kojarzę, ale mogę się mylić 24H Rakiety zawsze miały tarczę i zewnętrzny ring, a co za tym idzie dwie koronki. Tutaj tego nie ma. Czy to przypadkiem nie noworuesek albo składak. Koperta też mi nie pasuje, i kolejna sprawa to, że chyba tarcza ma jest za mała w stosunku do koperty i są "luzy".

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuszna uwaga @bahuone!!!

to jakiś totalny poskładaniec w jakiejś kitajskiej kopercie (zauważ 17 na rewersie paska) z ekstra "wisienką" na torcie w postaci imitacji sowieckiego znaku jakości :)

...tylko zupełnie nie rozumiem intencji malarza tarczy, bo (o ile dobrze widzę) pod spodem napisał "made in russja"

Edit: chłe, chłe, chłe... "uszkodzony" - przypuszczam, że ta "konstrukcja" nie miała nigdy możliwości poprawnie chodzić :)

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia są dobrze skadrowane, i namierzenie niepasujących szczegółów jest trudne, Krótko mówiąc, zdjęcia niby dobre, a skrupulatnie ukrywają mankamenty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Cię stać to celuj od razu w dobry stan. Kwota pewnie około 160-220 zł lub mnie, ale fart na Allegro wskazany - trzeba śledzić 24h/7 :D . Bo jeżeli kupisz w kiepskim stanie, to nie doprowadzisz go do dobrego stanu starając się dokupić lepszą tarczą, ring lub szkło.. Kolejki po części do 55g są takie mniej więcej takie:

Tak, te 'nowsze' ruski będę próbował w idealnych stanach trafiać. Z tego okresu mam raptem zachcianki na 2 zegarki (jeszcze taki z niebieską tarczą ale nie pamiętam nawet nazwy ;) ). Prędzej czy później wpadną w dobrej cenie. Bardziej podobają mi się generalnie starsze zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kamil,

wszystkie są jakimiś "wynalazkami" nie mającymi nic wspólnego z zegarkiem "raketa" oprócz ...napisu :)

Nie sądziłem nigdy, że to uczynię! :) tzn, że zalinkuję Zbysia-ileś-tam (najsłynniejszego zegarkowego kombinatora - @Kamil omijaj tego gościa!!!) ale wyszukiwarka allegro podała mi niestety tylko jego aukcję -> http://allegro.pl/zlocona-olbrzymia-24h-raketa-lata-70te-idealna-i5542866449.html

Akurat w tej aukcji, Zbysiu-ileś-tam oferuje poprawną raketę-24 ...tak mi się przynajmniej wydaje, bo na temat poprawności jej mechanizmu, to jestem "dziecko we mgle" :)

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cofer zgadza się, to są wynalazki.

@Kamil jeżeli chcesz oryginalną, to szukaj raczej tego typu konstrukcji: A gdybyś czegoś nie był pewien, to pisz tutaj. Może unikniesz wtopy za duża kasę :D

EVPFSI8N.jpg

PQB17LR7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne. Jaka kwota jest akceptowalna za ładny stan?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć. Możesz trafić za kilkadziesiąt złotych, albo kilkaset. Ostatnio rzadko się zdarza, żeby było mniej jak 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tą z niebieskim ringiem choruję od dłuższego czasu... podoba mi się tylko ten właśnie model w chromowanej kopercie.

miałem już taką, w stanie mocnym dobrym kupioną za jakieś śmieszne pieniądze kilka lat temu - wtedy nie przypadła mi do gustu i sprzedałem komuś za równie śmieszne pieniądze..

oj ja głupi... do dziś tego żałuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/radziecki-zegarek-lucz-poljot-de-luxe-23-jewels-i5523757078.html

Coś z tym Łuczem było nie tak, bo dość niska cena?

No i który gagatek mnie przelicytował?! Przyznać się!

Przymierzałem się i zrezygnowałem. Po prostu kiepski stan koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej cała koperta była taka jakaś blada.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi