Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

Podobno przymierzają się do tarcz z Błonia :D

Masakra! :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przyznasz że egzemplarz Krisa lata ma już za sobą i raczej nie zdążyłby tak spatynować gdyby tarcza była współczesna a  logo też jest takie grube. Nie powiem cienkie wygląda o wiele lepiej ale te egzemplarze są wg mnie oryginalne. Poza tym są powtarzalne tarcze które Ukraińcy teraz produkują a  tej akurat ja nie kojarzę żeby ja teraz robili.

Edit. A tak w ogóle to jak masz dwa takie same to dlaczego jeden jeszcze nie jest u mnie? :D Ja nie mam ani jednego :(

Na chwilę obecną żaden nie jest na sprzedaż :) Oba są w perfekcyjnym stanie i nie umiałbym wybrać, który ma zostać. A, że nie lubię kompromisów, to zostają oba.. na razie. Zerknę jutro na drugiego i może okaże się, że napisy są inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie - to nie robią ich Ukraińcy a chińskie rączki. Podobno przymierzają się do tarcz z Błonia

Możecie mnie nazwać odszczepieńcem, mącicielem i wogle, ale...

Jeśli tarcze będą jakości Parnisów, zgodne minimum w 90% z oryginałami, to patrząc na wy(po)twory rodzimej twórczości "renowacyjnej" to ja nie jestem przeciw.

Praktycznie większość zegarków które widzę w stanie ~średnim nadaje się do zalania w poliwęglanie a nie do noszenia (te w stanie dobrym lub dobrym+ są niczym białe kruki)..

Renowacyjne wynalazki schodza za koszmarne pieniądze,a przy zalewie chińskich tarcz ceny przynajmniej moooocno spadną.

A nie ukrywam, że z chęcią przygarnął bym błoniaka w stanie, w którym nie było by mi szkoda założyć go na rękę.

Ma takiego kraba Sputnika - jeden w stanie oryginalnym leży w kolekcji, a drugi (tarcze miał agonalną, więc dostał ukraińską) jest noszony.

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaak, dziś na bazarku - pewnie nie wszyscy zauważyli - jeden z kolegów wystawił 15 Poljotów budzików razem z gablotką na około 50 zegarków. w gablotce brakowalo poduszek ale to pikuś.

Ja wszedłem  jak już był kosz niestety - cena była 500 zł  :blink:  a zegarki na zdjęciu wyglądały na fajne stany.

Skutecznie popsułem sobie humor na cały dzień  :(

Ktos od nas to kupił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mnie nazwać odszczepieńcem, mącicielem i wogle, ale...

Jeśli tarcze będą jakości Parnisów, zgodne minimum w 90% z oryginałami, to patrząc na wy(po)twory rodzimej twórczości "renowacyjnej" to ja nie jestem przeciw.

Praktycznie większość zegarków które widzę w stanie ~średnim nadaje się do zalania w poliwęglanie a nie do noszenia (te w stanie dobrym lub dobrym+ są niczym białe kruki)..

Renowacyjne wynalazki schodza za koszmarne pieniądze,a przy zalewie chińskich tarcz ceny przynajmniej moooocno spadną.

A nie ukrywam, że z chęcią przygarnął bym błoniaka w stanie, w którym nie było by mi szkoda założyć go na rękę.

Ma takiego kraba Sputnika - jeden w stanie oryginalnym leży w kolekcji, a drugi (tarcze miał agonalną, więc dostał ukraińską) jest noszony.

Mówisz o noszeniu. Ok. Ale ci którzy kolekcjonują i maja  zegarków setki lub tysiące nigdy nie kupią repliki\podróbki. Na tym polega kolekcjonerstwo, a nie zbieractwo tego co ładne lub modne.

Lepszy spatynowany\zniszczony oryginał niż współczesny produkt. Nie kupię repliki Ferrari z włókna na Pontiacu Fiero tylko dlatego że marzę o Ferrari...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o noszeniu. Ok. Ale ci którzy kolekcjonują i maja  zegarków setki lub tysiące nigdy nie kupią repliki\podróbki.

Ależ oczywiście. Każdy kto przynajmniej w części uważa się za kolekcjonera, goni króliczka.

Z małą uwagą - są osoby, które jednak zegarki traktują użytkowo, a w takim wypadku gdzie się kończy wymiana materiałów eksploatacyjnych, a gdzie zaczyna podróbka?

Koronka? Werk? Koperta? Tarcza? (ale to chyba nie temat na ten wątek)

Nie ukrywam, że uradowałbym się wielce na wieść o tym, że będą wypuszczone reedycje błoniowych zegarków (tak jak Timex zrobił z serią Originals).

Ale to chyba będzie jak z VISem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisz sobie w google "nowe Błonie" Zobaczymy czy będziesz zadowolony  :D

Weź przestań, widziałem tą abominację.

To tak jak "nowa syrenka". Swoją drogą ostatnio jechałem Syrenką kolegi (projekt zakończony w ~80%). Jak na A2 wyprzedaliśmy niektóre samochody, to myślałem, że ludziom oczy wypadną.

Okazało się, że dla "kurołapki" ~100-110 km/h to nie jest problem.

Silnik po remoncie, obicia zrobione od nowa, chromy nowe (sam robił, bo nikogo nie znalazł, kto by był chętny i w normalnych pieniądzach), część pierdół typu uchwyty, mocowania itp dorabiana (sam mu drukowałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Nowa Syrenka :)d8191c61578d7cd4c1052783050e143d.jpg8bd604a57ac0f24a14fc041c42ea19ee.jpg

Przebrzydkie auto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Taaak, dziś na bazarku - pewnie nie wszyscy zauważyli - jeden z kolegów wystawił 15 Poljotów budzików razem z gablotką na około 50 zegarków. w gablotce brakowalo poduszek ale to pikuś.

Ja wszedłem  jak już był kosz niestety - cena była 500 zł  :blink:  a zegarki na zdjęciu wyglądały na fajne stany.

Skutecznie popsułem sobie humor na cały dzień  :(

Ktos od nas to kupił?

Na FB to samo jest wystawione, tylko, że za wyższą kwotę, coś ok. 900zł chyba :) Tak więc piłka w grze cały czas. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena dobra, ale jedna mocno zniszczona. Jednak i tak warte zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum nadal błyskawicznie działa - może nie w przeciągu 5 min ale szybko zostały kupione :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Pewnie, że warto, dycha za zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam Poljot po prawej stronie na górze jest tyle wart. To popularesy, ale jak kolega zauważył, wychodzi dycha za zegarek. Jeśli ktoś zaczyna przygodę z zegarkami to okazja jest fajna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby okazje nie uciekały to trzeba forum odwiedzać co 5 min :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Na pewno to nie jest oryginał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi