Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to okazja, ale jako że poluję na chrono to mi się podoba, cena za dwa i dwa uszkodzone, ciekawe czy udało by się złożyć jeden

http://allegro.pl/zegarki-ruhle-chronograph-i6515837931.html#imglayer

Wiszą już długo, pytanie czy ktoś chce zaryzykować...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to okazja, ale jako że poluję na chrono to mi się podoba, cena za dwa i dwa uszkodzone, ciekawe czy udało by się złożyć jeden

http://allegro.pl/zegarki-ruhle-chronograph-i6515837931.html#imglayer

Sorry za offtop, ale z ciekawości: tam są jakieś kamienie? Bo chyba wszystkie ruhle, jakie zdażyło mi się widzieć to takie miniaturowe budziki i to bynajmniej nie Slavy (;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest chyba jeden na balansie - tylko te chrono to taki pic bo wskazówki chodzą cały czas możesz tylko wyzerować ale ona od razu rusza dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest chyba jeden na balansie - tylko te chrono to taki pic bo wskazówki chodzą cały czas możesz tylko wyzerować ale ona od razu rusza dalej

Jak ma wszystkie blaszki całe to da się i to chrono zatrzymać :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz majstra, który się podejmie naprawy, to cena do akceptacji pod warunkiem, że ożywisz oba. 200zł za jedną ruhle i to jeszcze do naprawy to żadna promocja moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz majstra, który się podejmie naprawy, to cena do akceptacji pod warunkiem, że ożywisz oba. 200zł za jedną ruhle i to jeszcze do naprawy to żadna promocja moim zdaniem.

IMHO 200 za obie.

Jesteś pewny ze to nie powinno być w wątku Żarty ?

Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za offtop, ale z ciekawości: tam są jakieś kamienie? Bo chyba wszystkie ruhle, jakie zdażyło mi się widzieć to takie miniaturowe budziki i to bynajmniej nie Slavy (;

@Pawel tam na balansie też nie ma kamienia, czysty buksiak.

@Sill Ruhli z kamieniami jest bardzo dużo, stosowane były mechanizmy z 15 kamieniami (przede wszystkim, chyba było nawet kilka modeli mechanizmu, uchylę się od uszczegółowienia ze względu na braki w wiedzy), ale także 16, 17, potem kombinowano, obniżano liczbę kamieni (7, 4, tylko na balansie), aż doszli do pełnego buksiaka.

http://allegro.pl/piekna-zlocona-rzadka-wolna-22-kamienie-i6517231422.html

dziwię się, że nikt nie kupił jeszcze. W tym stanie z oryginalną tarczą widzę na allegro pierwszy raz od lat

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że niby tarcza charkowska? Nie tym razem, mam w tej chwili obie wersje przed sobą, egzemplarz aukcyjny jest oryginalny

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

@Sill Ruhli z kamieniami jest bardzo dużo, stosowane były mechanizmy z 15 kamieniami (przede wszystkim, chyba było nawet kilka modeli mechanizmu, uchylę się od uszczegółowienia ze względu na braki w wiedzy), ale także 16, 17, potem kombinowano, obniżano liczbę kamieni (7, 4, tylko na balansie), aż doszli do pełnego buksiaka.

dziwię się, że nikt nie kupił jeszcze. W tym stanie z oryginalną tarczą widzę na allegro pierwszy raz od lat

Jeśli dobrze się przyjrzeć można podejrzewać jakieś lekkie zalanie, a przynajmniej wilgoć. Pod uszczelką widać zieleń, rdza na śrubce. Minimalne wżery, ale zawsze na płycie pod balansem. Tarcza też nie jest taka cacy jak na pierwszy rzut oka mogło by się wydawać. Indeksy też mają lekkie wżery, a zaczernienia na krawędzi bardziej obstawiam na efekt wilgoci niż brud. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze się przyjrzeć można podejrzewać jakieś lekkie zalanie, a przynajmniej wilgoć. Pod uszczelką widać zieleń, rdza na śrubce. Minimalne wżery, ale zawsze na płycie pod balansem. Tarcza też nie jest taka cacy jak na pierwszy rzut oka mogło by się wydawać. Indeksy też mają lekkie wżery, a zaczernienia na krawędzi bardziej obstawiam na efekt wilgoci niż brud. 

Rafał ty o Wołnie piszesz? Jeśli tak to muszę się przychylić do opinii Tomasza. To jest jeden z ładniejszych egzemplarzy tego modelu jakie widziałem, nie kupiłem tylko dlatego że mam w bardzo podobnym stanie. A szukałem ze trzy lub cztery lata wymieniając chyba ze cztery egzemplarze aż doszedłem do takiego. Ładniejsze jeśli są to tylko ze współczesnymi tarczami, fakt że są coraz lepsze i ten model naprawdę ładnie im wychodzi, ale oryginalny w stanie jak NOS to tylko u Krisa widziałem. Bo jak myślisz dlaczego ten sprzedaje? :D

edit. A poza wszystkim kto jak kto ale Tomasz ma Wołnach to się akurat zna, ma ich w liczbie dwucyfrowej i nie z jedynką z przodu :D

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Ale pojechałem. :X Nawet nie spojrzałem kto to wystawił. No teraz to już napewno u Krzyśka żadnego upustu nie dostanę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sława chorągiewka ciut inaczej wygląda

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki za naprostowanie, bym się nadział...

A ta sekonda co z nią nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co dwa przyciski?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co dwa przyciski?

Sekundnik centralny chodzi cały czas.

Górny zeruje na 12. Dolnym można na chwilę zatrzymać sekundnik od chrono. Przy dłuższym trzymaniu potrafi zatrzymać cały zegarek. Takie to chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekundnik centralny chodzi cały czas.

Górny zeruje na 12. Dolnym można na chwilę zatrzymać sekundnik od chrono. Przy dłuższym trzymaniu potrafi zatrzymać cały zegarek. Takie to chrono.

Dokładnie tak to działa - nie wiem gdzie tego używali może podczas biegania np - naciskała sobie taka NRDowska biegaczka reset i wiedziała ile biegła 

Z tymi kamieniami to być może dawno nie miałem takiej więc nie kojarzę ale że buksiakowaty zegarek to fakt

Napisano dziś, 14:10

że niby tarcza charkowska? Nie tym razem, mam w tej chwili obie wersje przed sobą, egzemplarz aukcyjny jest oryginalny

Z tą Wołną wszystko OK o co innego mi chodziło z kolegą Arkiem

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Czyżby magia forum?  :D

Zaria "Amfibia"

Jasne, że tak :)

Założę się, że gdyby pojawiło się kilka czy kilkanaście wpisów "kupię Amfibię Beczkę", to po kilku dniach będzie wysyp na Alle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi