Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

anbru

Longines Legend Diver

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Panowie,czy widzieliście kiedykolwiek Seamastera Bonda na pasku,czy trzeba we własnym zakresie zakupić? ponieważ nie przepadam za bransoletami.

Co do jakości wykonania L.LD to nie jest tak tragicznie,ale mogę wypowiadać się tylko na temat wyglądu zewnętrznego,bo niestety o zaawansowaniu technologicznym oraz jakości zastosowanego mechanizmu niewiele wiem.Ja po prostu chcę mieć porządny zegarek,ale wybór jest trudny.Niestety.

Kup na bransolecie i dokup pasek. Dobrze Co radzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślałem,jeżeli zdecydowałbym się na zakup Omegi.Tylko czy jest jakiś pasek który będzie rozsądnie pasował np.brązowy lub niebieski? W moim mieście niestety jestem skazany tylko na produkty Hirsch'a ,ale nie bardzo mi się podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Do Bonda są na pewno niebieskie paski kompozytowe z zapięciem motylkowym. Zamawiamy często takie dla klientów. Cena jak dobrze pamiętam 350zł za pasek i 615zł za zapięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni koledzy,wygrzebałem jeszcze producenta,którego zegarki też mi się podobają,ale są chyba mało popularne w naszym kraju.Mianowicie Perrelet.Jeżeli któryś z szanownych forumowiczów miał styczność z tą firmą to proszę o info.Jak jest z jakością w stosunku do ceny.Czy warto rozważać zakup zegarka tej firmy.Oczywiście chodzi mi o porównanie do Omegi oraz Longines'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Kurczę myślałem że wchodząc tu zobaczę jakieś fajne fotki nadgarstkowe LD, a zderzyłem się z glebowaniem jednego z moich ideałów zegarkowych :)

Czy naprawdę jest aż tak źle? Planowałem przymierzać się do zakupu LD w połowie 2010, ale przy takich negatywnych opiniach chyba na placu boju pozostanie tylko Sinn U1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę myślałem że wchodząc tu zobaczę jakieś fajne fotki nadgarstkowe LD, a zderzyłem się z glebowaniem jednego z moich ideałów zegarkowych :)

Czy naprawdę jest aż tak źle? Planowałem przymierzać się do zakupu LD w połowie 2010, ale przy takich negatywnych opiniach chyba na placu boju pozostanie tylko Sinn U1 :)

Moze inaczej - tez jestem fanem LD ale za wyglad a koledzy nie glebuja a jedynie slusznie zwracaja uwage na wartosc werku - bo legendy nie sposob wycenic:), coz o ile pierwsza edycja to rzeczywiscie zegarek legendarny i poszukiwany o tyle reedycja to nie to samo:) - patrzac schematem maniaka - nie ten werk, szklo etc. jedyne co podobne to wyglad, ktory jest rewelacyjny! ale jesli ten zegarek sie nam naprawde bardzo podoba i nie chcemy innego to jest on niezlym nabytkiem - w cenie 1.6 usd sa znacznie mniej ciekawe i oryginalne, i na pewno mniej ladne, jak juz kiedys pisalem oryginalna edycja tez nie miala super werku:) wiec to raczej nie to - longines ostatnio ogolnie przezrzucil sie na rasowana stylistyke vintage i chyba jedyne co boli to brak wlasnych rozwiazan technicznych - brak tego z czego kiedys slynal tzn. werkow inhouse o rewelacyjnej jakosci za bardzo rozsadna cene, ze starej legendy marki pozostal juz niestety tylko design nad czym ubolewam i mam nadzieje iz ta sytuacja sie zmieni - nigdy nic nie wiadomo w swiecie zegarkow:)

jesli Ci sie bardzo podoba to kupuj:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie marudź i kupuj LD. Ja kiedyś kupię na bank. To zaje***y zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo jest bardzo fajny - świetny pasek i sprzaczka - jedyne co bym zmienil to wskazówki - są plaskie i wyglądają jak wycięte szybko ze sztancy, a moglyby być dopracowane jak np. w seiko marinemasterze. Poza tym LD bardzo mi się podoba.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj byłem w sklepie obejrzeć i po przymierzać zegarki.Sprzedawca powiedział mi,że L.LD nie jest już produkowany i trudno będzie go dostać.Ktoś jest zorientowany czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dzisiaj byłem w sklepie obejrzeć i po przymierzać zegarki.Sprzedawca powiedział mi,że L.LD nie jest już produkowany i trudno będzie go dostać.Ktoś jest zorientowany czy to prawda?

Nie jest produkowana wersja bez datownika, ale z tego co wiem jest ich jeszcze trochę w Swatch Group. Bardzo niewiele, więc jak Ci zależy na ten wersji to bierz. Moim zdaniem fajniejsza jest bez datownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Warszawie w jednym tylko,najbliższym, Centrum Handlowym, leży sobie w dwóch sklepach i piszczy weź mnie..Pan coś ściemnia..,chyba ,że podałeś mu nr.ref.tego bez daty..tego ,rzeczywiście,niestety już nie robią..;),

edit : Jash mnie nieco wyprzedził,przesłanie to samo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie interesuje mnie ten bez daty.Zakupu mam zamiar dokonać w pierwszej połowie stycznia więc nie wiem czy jeszcze go dostanę.Jestem ciekawy czy tak samo będzie w przypadku modelu z datą i też zakończą jego produkcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Właśnie interesuje mnie ten bez daty.Zakupu mam zamiar dokonać w pierwszej połowie stycznia więc nie wiem czy jeszcze go dostanę.Jestem ciekawy czy tak samo będzie w przypadku modelu z datą i też zakończą jego produkcję.

Spokojnie, jest jeszcze kilka sztuk na ibeju w razie czego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ebay'u już sprawdzałem,ale chyba tylko do sprowadzenia z USA,a to jak wiadomo jest kłopot.Cło,VAT i problemy z gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A propos wskazówek Legend Divera. Ktoś kojarzy w jakich latach miał takie ?

Lo-d8.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem LD z podobnymi wskazówkami na którymś z zagranicznych forum,ale właściciel podobnego zegarka napisał,że wskazówki są zmienione we własnym zakresie przez zegarmistrza,podał również,że koszt takiego zabiegu to około 300-400$.Ale nie jestem znawcą tematu więc może jeszcze ktoś się wypowie bo mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam zegarek Longines Legend Diver i nie żałuję jego zakupu. Również miałem dylemat i zastanawiałem się wówczas nad Omegą w kwarcu bądź tym zegarkiem. Szukałem czegoś prostego, a jednocześnie czegoś eleganckiego o sportowym charakterze. Zegarek na żywo robi niesamowite wrażenie i pomimo braku limitacji, a produkcji w ograniczonej liczbie sztuk, daje mi pewność, iż będzie rzadko spotykany na innych nadgarstkach ;)

efc99b4c32ed514emed.jpg

de7911e64a06feb3med.jpg

131001d5d613cd05med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłby best buyem gdyby był o połowę tańszy, ale niestety cena odstrasza :)

No ale gdyby był o połowę tańszy to miał by go co trzeci forumowicz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na ebay.de lub ebay.co.uk

Poszukaj w aukcjach zakończonych (musisz się zalogować aby szukać w zakończonych).

Jak znajdziesz w zakończonych to możesz zadać pytanie czy ktoś nie wystawi go jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na ebay.de lub ebay.co.uk

Poszukaj w aukcjach zakończonych (musisz się zalogować aby szukać w zakończonych).

Jak znajdziesz w zakończonych to możesz zadać pytanie czy ktoś nie wystawi go jeszcze raz.

W najlepszym przypadku kosztuje 1000 euro. Czyli 4200zł. I tak za dużo. A Polska cena 6 tys pln jest wręcz absurdalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najlepszym przypadku kosztuje 1000 euro. Czyli 4200zł. I tak za dużo. A Polska cena 6 tys pln jest wręcz absurdalna

...czyli nie tylko ja tak uważam ;)

...ktoś też tu potwierdził moje spostrzeżenia, że wskazówki jakby z kawałka blachy wyciete... więc jak tu zapłacić więcej niż 3000,-PLN :) ...pamiętając o silniku rodem z Matiz'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się zastanawiam nad sinem u1 ale coraz częściej myślę o longines L.D.który radźicie,jeśli można wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn chyba jest znacznie droższy. Ale niewątpliwie ciekawszy niż Legend Diver. I tu i tu jest zwykłą Eta w środku, ale w Sinn masz porządną kopertę, super pasek i proporcjonalne wskazówki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn chyba jest znacznie droższy.

Te dwa zegarki są chyba w bardzo podobnej cenie a przynajmniej były jak kupowałem swojego U1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.