Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

anbru

PERRELET

Rekomendowane odpowiedzi

IMO zegarki designersko zbyt barokowe, mogą się podobać, acz nie muszą. Z tego co wiem charakteryzują się dobrą jakością i brakiem większej popularności w naszym kraju :) . Ostatnio nastąpił istny wysyp Perreletów na ebay, przez co marka chyba troszkę pikuje w kierunku ML.

"w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z HemiGiem - wysoka jakość choć ilość tych zegarków w serwisach aukcyjnych

powoli odstrasza od zakupu... Pamiętam że jakiś czas temu (rok bądź dwa lata) na allegro

pojawiło się kilka Perreletów bez opakowania w cenie +/- 1500zł. Kto zaryzykował i kupił

ten dużo zyskał bo były to nowe oryginały choć z niewiadomego źródła. Perrelet to ciekawa

firma i jeśli tylko się podoba i nie jest za drogi to kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze,że gdy pierwszy raz go zobaczyłem na żywo i nic o tej marce nie wiedziałem,byłem oczarowany.Natomiast po kilku dniach zastanowienia i zasięgnięcia informacji,czar chyba prysł.Rzeczywiście,tak samo było z Maurice Lacroix,też byłem zauroczony,ale praktyki firmy oraz chęć zdobycia jak najwięcej ilości klientów delikatnie mówiąc trochę mnie zniechęciły.Chociaż absolutnie nie można się przyczepić do jakości wykonania obydwu firm.

Bardzo dziękuję za pomocne odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z HemiGiem - wysoka jakość choć ilość tych zegarków w serwisach aukcyjnych

powoli odstrasza od zakupu...

Panowie,

przepraszam, że się wtrącam, ale dlaczego uważacie, że obecność wielu modeli na ebay-u deprecjonuje markę i odstrasza od zakupu? Przecież ma to miejsce (ilości na ebay) w odniesieniu do wielu marek uważanych za bardziej uznane.

Podzielam częsciowo wasze odczucia odnośnie ML, ale w tym przypadku bardziej ze względu na nachalny marketing jaki stosuje ta firma. W wypadku Perrleta wygląda to zupełnie inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

przepraszam, że się wtrącam, ale dlaczego uważacie, że obecność wielu modeli na ebay-u deprecjonuje markę i odstrasza od zakupu? Przecież ma to miejsce (ilości na ebay) w odniesieniu do wielu marek uważanych za bardziej uznane.

Podzielam częsciowo wasze odczucia odnośnie ML, ale w tym przypadku bardziej ze względu na nachalny marketing jaki stosuje ta firma. W wypadku Perrleta wygląda to zupełnie inaczej.

może nie do końca ilość deprecjonuje, co cena - 1/4 retailowej czy jakoś tak

w tej sytuacji kupowanie nowego w sklepie nie jest najlepszym rozwiązaniem :)

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASTRAL, napisałem "odstrasza od zakupu" mając na myśli moją osobę. Nie wiem jak inni

ale ja nie lubię rzeczy powszechnych czy tradycyjnych. Ilość i ceny zegarków ML to temat

już wałkowany więc nie będę go kontynuował. Perrelet ma droższe od ML zegarki i jest znacznie

mniej popularny nawet w salonach dużych miast świata. Nie wiem jak można dopuścić do tego

aby zegarek w cenie katalogowe ok 4tys USD był sprzedawany w stanie półkowym 60% taniej!

Tu nie chodzi o cenę ale o zasady! Lata budowania dobrego wizerunku marki można zaprzepaścić

w jedną chwilę... i nie jest łatwo odbudować. Firmy jak JLC, Rolex, AP czy nawet IWC nigdy

nie dopuściłyby do takiej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Dlaczemu przepraszasz? Dyskutujemy, dyskutujmy więc :)

Cena z metki dla zaprezentowanego tu zegarka wynosi $3892. Taki sam, tylko nowy, z dokumentami i na bransolecie 5 dni temu nie sprzedał się za $1090 na ebay. Teraz jest wystawiony ponownie i chyba znów nikt go nie kupi.

Fakty są, jakie są. Te Perrelety zalegają w internetowych outletach handlującymi okularami, majtkami, szminkami i torebkami z lateksu. Czy obecność marki w takich sklepach deprecjonuje jej wartość? Uważam, że tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja biedaczek cieszę się z tych cen coraz bardziej :rolleyes:

Perrelet jest na czele mojej wish list, w takiej sytuacji czas zacząć odkładać fundusze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakty są, jakie są. Te Perrelety zalegają w internetowych outletach handlującymi okularami, majtkami, szminkami i torebkami z lateksu. Czy obecność marki w takich sklepach deprecjonuje jej wartość? Uważam, że tak.

Ok, rozumiem Twój punkt widzenia, chociaż jeżeli sytuacja tak ją opisałeś (tj. handlarz/sklep internetowy kupił zegarki, które okazały się mniej chodliwe niż oczekiwał), to zapewne będzie ona trwała do momentu kiedy te zegarki się sprzedadzą.

Ale czy w tym wypadku należy dystansować się od skądinąd zacnej marki z tradycjami? Ja nie uprzedzałbym się tak od razu. Zwłaszcza, że może właśnie przez to, że nie widać jej w kolorowych gazetach, na billboardach, etc., "tłum" się na niej nie poznał i stąd takie ceny :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale czy w tym wypadku należy dystansować się od skądinąd zacnej marki z tradycjami? Ja nie uprzedzałbym się tak od razu. Zwłaszcza, że może właśnie przez to, że nie widać jej w kolorowych gazetach, na billboardach, etc., "tłum" się na niej nie poznał i stąd takie ceny

tia... dodajmy do tego ceny za przerobioną ete 2836 czyli za dodanie kawałka złota do wahnika :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, rozumiem Twój punkt widzenia, chociaż jeżeli sytuacja tak ją opisałeś (tj. handlarz/sklep internetowy kupił zegarki, które okazały się mniej chodliwe niż oczekiwał), to zapewne będzie ona trwała do momentu kiedy te zegarki się sprzedadzą.

Ale czy w tym wypadku należy dystansować się od skądinąd zacnej marki z tradycjami? Ja nie uprzedzałbym się tak od razu. Zwłaszcza, że może właśnie przez to, że nie widać jej w kolorowych gazetach, na billboardach, etc., "tłum" się na niej nie poznał i stąd takie ceny :rolleyes:

Nie pamiętam od kiedy Perrelety sa oferowane w tych sklepach, choć jestem prawie pewien, że w 2008 roku na ebay nie było ich tak wiele jak teraz. Jasne, że może być tak, ktoś tam kupił te zegarki i będzie je sprzedawał aż się sprzedadzą. Czy będzie miał je ciągle? Tego nie wiemy, niemniej osobiście sądzę, że raczej tak.

Uważam, że jak prawie zawsze i tym razem chodzi o pieniądze, firma produkcyjna by istnieć musi sprzedawać to co produkuje. Sprzedają? No jakoś tam sprzedają. Sposobu nie pochwalam i nadal twierdzę, że prestiż "skądinąd zacnej marki z tradycjami" na takiej formie dystrybucji nie zyska. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ci się podoba i masz możliwość korzystaj z okazji i kupuj,

zapewne będziesz zadowolony

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.