Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sergserg

Casio - funkcjonalność

Rekomendowane odpowiedzi

timex marathon t5k423 doszedl jakies polgodziny temu, nie pisalbym tu o nim,ale skoro go tu wcześniej wymieniłem, wiec dla porównania z produktami casio (modele z dolnej polki), co mogę  powiedziec na wstępie?, otoz stylistyka zegarka jest dosyć fajna, czytelne duże cyfry, przyjemny patent przeciwdzialajacy wysuwaniu się paska ze szlufki wpostaci wypustki w niej, która wchodzi w specjalny otwor na samym końcu paska, dobry pomysl,szkielko (akrylowe) lekko wypukle, układ cyfr mi np. nie odpowiada, bo moglby przy tej wielkości ekraniku być w jednej linii, wskaźnik sekund poniżej, godzin i minut, calosc wykonana z plastiku,ktory nie sprawia tak dobrego wrazenia jak choćby w podobnych cenowo modelach casio,sam pasek w miare wygodny dosyć elastyczny, tu przewaga nad casio, bo i klamerka jednak jest metalowa,kolejny minus =brak instrukcji, jakiejkolwiek, na gwarancji jest odsylacz do stron www. timexa, a tam podobno ona jest, podobno, bo szukałem i...jakos nie moglem natrafić choćby w pdf-ie. ale ustawienie jest tak banalnie proste,ze obylem się bez niej, Sam zegarek na swoim pokładzie posiada alarm, stoper, i drugi czas T-2 i to tyle.. 

Najwiekszy atut to jego cena, w przeliczeniu na zlotowki to ok. 80pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gd100-1aer już dotarl do mnie, wprawdzie z braku czasu dokladnie jeszcze go nie obejrzałem, ale pierwsze wrazenia już mam, coz nie jest az tak duzy jakim wydaje się na zdjęciach, swietnie wykonany w każdym szczególe, spasowanie idealne, cyfry niezbyt duże, co troche mnie zaskoczylo, za to o mocnym kontraście i swietnym nasyceniu czernia. paczka zawierala czarny kartonik, a w nim faktura, miedzynarodowa gwarancja i metalowa puszka z samym zegarkiem i instrukcja, jednak casio nie odsyla nabywcę na swoja internetowa strone, wszystko mamy pod reka i na papierze.Sam zegarek, pasek szeroki ze względu na podwojne dziurki,miekki i elastyczny, jednak już wiem, ze wole klamerki pojedyncze, bo ta w gd-100 jest przynajmniej dla mnie mało poreczna,ale to moje subiektywne wrazenie, bo dla kogos innego może to być pozytywna cecha. W każdym razie cieszy oko, a jutro kiedy będę miał wolne, powoli rozkminie  zawartość tego modulu..no i najważniejsze lezy nadspodziewanie dobrze mimo szczuplej reki, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko dodam, ze dzis dotarl do mnie m5610, mile zaskoczenie,bo mial byc jutro.O samym zegarku torche później, brak dziś czasu, ale jedno już zauwazylem, jednak jest inny niż jego brat dw5600, trzymam oba w reku i jakby sam bezel był odrobine mniejszy,zegarek w odróżnieniu do gd 100-1aer przyszedł zapakowany owszem w czarnej puszce, ale bez kartonika,to pierwszy mój gshock spoza chin, wyprodukowany w Tajlandii.a tymczasem to tyle, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,.wszystko w już sprawdzone, wiec tak 5610,juz ujal mnie mozliwoscia sygnalu pelnej godziny i jakoscia wykonania, ramka z data idealnie rowna, w odróżnieniu do 5600, który jeśli dobrze się przyjrzeć to ma te ramke nieco ze skosa, co uważam za jego urok, w myśl zasady nikt i nic nie jest doskonale/y do końca, natomiast gd100, powala i jakoscia i przejrzystoscia ekranu, wszystko bardzo wyraźne i nie zagęszczone, wystarczy krotki rzut oka i wiemy jak nasz czas wygląda w każdym momencie, podswietnie jest bardzo jasne, bialoniebieskie, no i rzecz super fajna, poza czasem T1 czyli glownym, mamy jednocześnie skalibrowane trzy inne miasta z bodaj 48 miast swiata,dla mnie super sprawa,bo nie zrobie przypalu dzwoniac do kogos o niestosownej porze doby, zwłaszcza ze znajoma wyjechala do Argentyny na dwa lata i konia z rzedem temu co wie od reki która u niej jest teraz godzina, czy choćby pora dnia.Wiem ze tu się rozpisuje, a ktoś moglby powiedzieć weź pokaz te zegarki, obiecuje jak tylko opanuje wrzucanie zdjjec z  laptopa tu, to zrobie chociaż jedna taka zbiorcza fotke moich casio, a jest już ich troche, dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz, można bylo i tak,pod pozorem regulaminowej poprawności usunąć moja wrzutke dwóch zdjęć orienta, a można  było tez  potraktować ja jako off top, zwłaszcza,ze zwrocona  wczesniej uwaga (sluszna)  została przyjeta do wiadomości, ale ..

ze moderator(yrzy?) wybiorczo i wg. własnego widzimisię stosuja regulamin, wiec postanowiłem więcej nie udzielać się tu,no bo i po cholerę? skoro jestem tu traktowany jak intruz, zegnam, sa inne miejsca o podobnej tematyce i niekoniecznie musza być polskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

starzec..pokaz tego DW5600 z krzywa ramka,bo mnie ciekawi

- i sie nie obrazaj,rozejdzie sie wszystko po kosciach - moze ucza jakiegos mlodego moda roboty,a ze ten jeszcze nie wprawiony to kasuje wszystko jak leci bo nie czuje klimatu :P.....sam rozumiesz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starzec..pokaz tego DW5600 z krzywa ramka,bo mnie ciekawi

- i sie nie obrazaj,rozejdzie sie wszystko po kosciach - moze ucza jakiegos mlodego moda roboty,a ze ten jeszcze nie wprawiony to kasuje wszystko jak leci bo nie czuje klimatu :P.....sam rozumiesz :P

,..a widzisz o tym to nie pomyslalem, rowny z ciebie gość Mrowka :) już zawzięcie mi minelo, a obiecuje solennie ze wkleje tu i dw5600 i wszystkie (casio) pozostale moje zabaweczki, to potrwa bo jestem noga jeśli chodzi o obsluge laptopa ( a dodatkowo to bydle automatycznie przeszlo z syst. windows 8 na 10 i nie mogę do niego nawet zrzucić zdjęć z telefonui,dzieci nie mam,wiec musze czekac,az ktoś obcy mi w tym pomoze.W międzyczasie kupiłem (amazon.uk) najlepszy (moim zdaniem) gshock dla sportowcow, ma za***isty rozbudowany stoper, to g7710, dzięki za wsparcie, pozdrawiam z srodkowej anglii. starzec. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie licząc dziennych/nocnych odchyłek bo ich nie sprawdzam - tydzień temu w sobotę przy porannej kawie ustawiony do wzorca, noszony przez 95% tego czasu (kilka godzin dla innych) dzisiaj z ciekawości sprawdzony i jest niecałe +1.5 sek. Gdybym wyłączył synchronizację w G, to zapewne wielu nie dało by rady ;)

:P

vP5Jgb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Casio - funkcjonalność, na co warto patrzeć przy zakupie zegarka tej marki"

...

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,panowie odniosłem połowiczny sukces z tymi zdjęciami, które już wcześniej obiecywałem, sa..! ale, mam je w laptopie w folderze zdjęcia i dalej nie wiem co musze zrobić żeby je tu jakos przenieść, czy jest wśród Was ktoś, kto mi wytłumaczy łopatologicznie krok po kroku co i jak?? podobno te zdjęcia trzeba jakos przerabiac na inny wymiar?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia wgrywasz wpierw na zewnetrzny serwer. Np tutaj a nastepnie kopiujesz odnośnik bezposredni do każdego zdjęcia z osobna i wklejasz w okienko na forum które wyskoczy Ci po naciśnięciu kwadracika z drzewkiem który znajduje się nad oknem tworzenia posta. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano probujemy, chwila prawdy, czy nauka nie poszla w las,.. wklejam adres pod drzewko i...pojawil sie napis blad= nie mozesz uzywac grafiki o takim rozszezeniu, co zrobilem zle??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chciałem przyrównać funkcjonalność (dokładność w tym przypadku) Casio i mechanika. :) Wspominałem przecież o G.

Myślę że specyfika G-shock'a i dowolnego zegarka z automatycznym bądź manualnym naciągiem sprężyny nie bardzo nadaje się do porównania - bo to zupełnie inna bajka. Weź tą Omegę na rower, narty, ściankę, pizdni ze dwa razy w futrynę, zalicz glebę kilka razy i wtedy porównaj - obstawiam że po jednej 10 wspomnianych doznań będziesz pędził do zegarmistrza z automatem, albo będziesz odsyłał go do serwisu, o "panice w oczach" na widok rys i kancer nie wspomnę, a na pewno by się pojawiły sądząc po stanie zegarka na zdjęciach. 

Różnica między Twoją Omegą a najtańszym, takim za kilkaset złotych, "G" jest taka że "G" możesz nosić zawsze i wszędzie, Omegę w sumie też możesz nosić zawsze i wszędzie, ale... zdecydowanie krócej :P:D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano probujemy, chwila prawdy, czy nauka nie poszla w las,.. wklejam adres pod drzewko i...pojawil sie napis blad= nie mozesz uzywac grafiki o takim rozszezeniu, co zrobilem zle??.

Wklejasz ten adres?

pro.jpg

Końcówka adresu musi mieć format .jpg lub .png inaczej nie pójdzie.

pro_2.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklejasz ten adres?

pro.jpg

Wklejasz ten adres?

pro.jpg

pro_2.jpg

https://postimg.cc/gallery/pbu44gr0/  teraz?

pro_2.jpg

wychodzi kaszana, dzis dam sobie spokoj, moze jutro, W kazdym razie dzieki za pomoc..:):unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia wgrywasz wpierw na zewnetrzny serwer. Np tutaj a nastepnie kopiujesz odnośnik bezposredni do każdego zdjęcia z osobna i wklejasz w okienko na forum które wyskoczy Ci po naciśnięciu kwadracika z drzewkiem który znajduje się nad oknem tworzenia posta. 

chyba wyszlo, no wiec to dw5600 najstarszy z moich, ma już cos ze dwa lata, nosze najczesciej

chyba wyszlo, no wiec to dw5600 najstarszy z moich, ma już cos ze dwa lata, nosze najczesciej

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/11/15/10002423_DSCF1311.JPG   tu dzisiejszy nabytek gd120ts

10002423_DSCF1311.JPG

no wiec to tylko pierwszy i ostatni z posiadanych, cos nadal nie wychodzi mi z tymi zdjeciami, wiec nie ryzykuje tymczasem, poczekam na kogos kto mi te pozostale tu wrzuci, ale zeby bylo zgodnie z tematem watku, otoz funkcjonalnosc gd120 raczej srednia w gorszych warunkach oswietleniowych, jednak jest malo czytelny, za to super wyglada jako calosc, plus za lakierowany pasek i bezel,i ekran wprawdzie plastikowy, ale swietnie udaje drapana stal,

DSCF1290.jpg?dl=1

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/11/15/10002423_DSCF1311.JPG   tu dzisiejszy nabytek gd120ts

no wiec to tylko pierwszy i ostatni z posiadanych, cos nadal nie wychodzi mi z tymi zdjeciami, wiec nie ryzykuje tymczasem, poczekam na kogos kto mi te pozostale tu wrzuci, ale zeby bylo zgodnie z tematem watku, otoz funkcjonalnosc gd120 raczej srednia w gorszych warunkach oswietleniowych, jednak jest malo czytelny, za to super wyglada jako calosc, plus za lakierowany pasek i bezel,i ekran wprawdzie plastikowy, ale swietnie udaje drapana stal,

jeszcze jedno fragment calosci

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wacko: no, widze multipleks pelna geba, przepraszam, na razie dam sobie spokoj z kolejnymi probami, w każdym razie wreszcie widać, ze i ja cos mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wroce jeszcze do tego dzisiejszego gd120ts, zdjecie powyżej jednak troche przekłamuje, tak jak i wszystkie inne zdjęcia tego modelu,to co wygląda na bladoróżowy kolor w rzeczywistości jest normalnym kolorem czerwonym, w realu calosc wygląda naprawdę odlotowo, a jednocześnie nie jest przekombinowana, np. znaczek shock resist ma literki 'chromowane' tak samo jak duże koleczko i gorny napis G-SHOCK, swietnie tym samym odcinają się od 'drapanego' szarego pola wokół. a wiec za sam wygląd moja czolowka to na dzisiaj m5610, gd120ts i dw290.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa słowa o gd350, może kogos to interesuje,krotko,ma meski rozmiar, plus vibra,a w katalogu miast do wyboru (chyba jest ich setka) jest  tez i Warszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w innym watku pisałem i zamiescilem zdjęcia (kiepskie) o G100, to maly zegareczek wielkoscia przypomina G7700 i G7710, AW100 i..kwadraty z serii GW-M5610 ale nie DW5600, bo te sa jednak troche większe, funkcjonalność jest swietna w swojej prostocie obsługi, ustawienie wskazówek i dolnego wyświetlacza odbywa się bez uzycia instrukcji intuicyjnie, mój jest wersja w kolorze granatowym (chociaż wszyscy sprzedający podaja ja jako niebieska, nic podobnego zdjęcia reklamowe przeklamuja, same przyciski sa dosyć twarde, co wymaga troche sily i rozlozone sa troche inaczej,bo przycisk adjust jest nie na  lewej gornej stronie a z prawej strony, w jego miejscu jest przycisk ustawiający tylko wskazówki.

funkcje - data z dniem tygodnia, alarm, stoper i DT czyli dual time, i ustawieniu alarmu, stoper czy DT informują oddzielne kreskowe indeksy, pasek wygodny. To stary model z początku wieku, ale kalendarz obejmuje lata 2000-2099, moim zdaniem swietny dla szczupłych

nadgarstkow i młodzieży,co go jeszcze wroznia? podświetlenie inne niż w pozostałych G-shockach nie podswietla się tlo ekranu, a swieca na jaskrawo zielono  same cyfry i to bardzo jasno.Cena b. przystepna ja za swój dalem w przeliczeniu na pln, około 230zl. 

a to już teraz wiem, jak działa edytor, tu mogę dopisać, tak?

Edytowane przez starzec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego starzec jest coś takiego, jak edycja postów, nie zamieszczamy swoich jednego pod drugim wg forumowych regulaminów :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi