Słoik 328 #3376 Napisano 1 Grudnia 2025 Dzisiaj taki powrót do dawnych czasów....I to zaskakująco bo dzięki vinted 😉 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 1003 #3377 Napisano 2 Grudnia 2025 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10547 #3378 Napisano 10 Grudnia 2025 OCW-S5000E-1AJF 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 328 #3379 Napisano 12 Grudnia 2025 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 1003 #3380 Napisano 18 Grudnia 2025 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert. W 11 #3381 Napisano 8 Stycznia Dzięki Simon za pomoc merytoryczną. Szybko poszło i bez problemów. SIOMON 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2580 #3382 Napisano 8 Stycznia 14 minut temu, Robert. W napisał(-a): Dzięki Simon za pomoc merytoryczną. Szybko poszło i bez problemów. SIOMON Cudny ☺️ Gratuluję nabytku! 0 Klubowe kalendarze 2026 cały czas można nabywać. Są wersje ścienna i biurkowa. Rok dopiero się zaczął, więc na kalendarze nie jest za późno Tutaj link do klubowego sklepu gdzie kalendarze można nabyć. Wysyłka kalendarzy tego samego dnia. Zachęcam do zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramorco 477 #3383 Napisano Czwartek o 13:47 4 godziny temu, Robert. W napisał(-a): Dzięki Simon za pomoc merytoryczną. Szybko poszło i bez problemów. SIOMON Zazdroszczę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msz38 11 #3384 Napisano Piątek o 12:52 (edytowane) OCW-S100. Wiem, że to już przechodzony temat, ale trochę napiszę, może się komuś przyda. Import z Japonii z chrono24, bardzo spoko, sam transport DHL Express trwał dosłownie 3 dni robocze włącznie z ocleniem (oclenie teraz w pełni online, paczka w ogóle nie zalega na cle). Ogólnie polecam dla maniaków JDM, tylko trzeba wybrać profesjonalnego sprzedawcę, ja wybrałem na pałę, ot gościa z dużo ilością dobrych opinii. Cena: niecałe 1200PLN plus 270 VAT. Sam zegarek: każdy wie mniej więcej o co chodzi, bo jest na rynku już chyba ponad 10 lat, ale parę uwag użytkownika. a) przede wszystkim to nie jest duży zegarek, on jest raczej mały i na dodatek jeszcze chce sprawiać wrażenie jeszcze mniejszego niż jest. Dla niektórych to wada, dla mnie nie, nie lubię dużych zegarków. Mam nadgarstek 17,5cm. Jeśli chcesz kupić średni/duży zegarek wg obecnych standardów, który rzuca się w oczy, to nie ten adres. b) on ma dużo z dyskretnego zegarka garniturowego, tzn jest zaprojektowany tak, żeby właśnie nie popisywać się: łagodne linie, klasyczne wskazówki, nieprzeładowana tarcza, wygięty łagodnie szafir, to jest zegarek dyskretny. Więc jak liczysz na mocny blink przed loszkami czy podkreślenie swojej nieskończonej męskości czy dominacji, to nie ten adres. c) ...choć blink jest, tylko bardzo subtelny, powiedziałbym wysmakowany. Bo on bardzo fajnie łapie światło przez tą swoją słynną polerkę, przez znaczniki godzinowe które dość magicznie błyszczą się na niebiesko, przez szlifowanie w niektórych miejscach bransolety. d) apropos polerki, zachwyty nie są przesadzone, sam zastosowany tytan jest jasny, prawie jak taka ciemniejsza stal i faktycznie ta polerka robi bardzo dobre wrażenie. e) zegarek jest wygodny, bardzo lekki, mikroregulacja ssie, bo jest tylko jedna, ale za to są półogniwa, więc nie ma problemu z dopasowaniem bransolety. Aha, jeśli chodzi o praktyczność to ta tarcza i wskazówki są ekstremalnie czytelne w praktycznie każdych warunkach, co w połączeniu z wagą, idealną punktualnością i energią ze słońca daje naprawdę GOAT praktyczności wśród zegarków wskazówkowych. Edytowane Piątek o 12:59 przez msz38 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 3 #3385 Napisano Piątek o 13:43 49 minut temu, msz38 napisał(-a): OCW-S100. Wiem, że to już przechodzony temat, ale trochę napiszę, może się komuś przyda. Import z Japonii z chrono24, bardzo spoko, sam transport DHL Express trwał dosłownie 3 dni robocze włącznie z ocleniem (oclenie teraz w pełni online, paczka w ogóle nie zalega na cle). Ogólnie polecam dla maniaków JDM, tylko trzeba wybrać profesjonalnego sprzedawcę, ja wybrałem na pałę, ot gościa z dużo ilością dobrych opinii. Cena: niecałe 1200PLN plus 270 VAT. Sam zegarek: każdy wie mniej więcej o co chodzi, bo jest na rynku już chyba ponad 10 lat, ale parę uwag użytkownika. a) przede wszystkim to nie jest duży zegarek, on jest raczej mały i na dodatek jeszcze chce sprawiać wrażenie jeszcze mniejszego niż jest. Dla niektórych to wada, dla mnie nie, nie lubię dużych zegarków. Mam nadgarstek 17,5cm. Jeśli chcesz kupić średni/duży zegarek wg obecnych standardów, który rzuca się w oczy, to nie ten adres. b) on ma dużo z dyskretnego zegarka garniturowego, tzn jest zaprojektowany tak, żeby właśnie nie popisywać się: łagodne linie, klasyczne wskazówki, nieprzeładowana tarcza, wygięty łagodnie szafir, to jest zegarek dyskretny. Więc jak liczysz na mocny blink przed loszkami czy podkreślenie swojej nieskończonej męskości czy dominacji, to nie ten adres. c) ...choć blink jest, tylko bardzo subtelny, powiedziałbym wysmakowany. Bo on bardzo fajnie łapie światło przez tą swoją słynną polerkę, przez znaczniki godzinowe które dość magicznie błyszczą się na niebiesko, przez szlifowanie w niektórych miejscach bransolety. d) apropos polerki, zachwyty nie są przesadzone, sam zastosowany tytan jest jasny, prawie jak taka ciemniejsza stal i faktycznie ta polerka robi bardzo dobre wrażenie. e) zegarek jest wygodny, bardzo lekki, mikroregulacja ssie, bo jest tylko jedna, ale za to są półogniwa, więc nie ma problemu z dopasowaniem bransolety. Aha, jeśli chodzi o praktyczność to ta tarcza i wskazówki są ekstremalnie czytelne w praktycznie każdych warunkach, co w połączeniu z wagą, idealną punktualnością i energią ze słońca daje naprawdę GOAT praktyczności wśród zegarków wskazówkowych. Odnośnie punktu a) - miałem dokładnie takie samo wrażenie. Ja kupowałem jakieś 8+ lat temu i ktoś sprowadzał mi z Japonii. Wcześniej sprawdzałem różne modele i najbardziej bałem się, że będzie za duży. Bardzo się zdziwiłem, jak dostałem, że nie tylko duży nie jest, ale.. jest po prostu mały. Nawet powiedziałbym za mały. Ale to jedyna "wada" tego modelu. Tak bardzo mi się podobał i noszę do dziś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msz38 11 #3386 Napisano Piątek o 14:06 Spoko, przez ten czas moda na duże zegary minęła i niedługo znów będziemy na czasie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68780 #3387 Napisano Sobota o 05:17 16 godzin temu, msz38 napisał(-a): OCW-S100. Wiem, że to już przechodzony temat, ale trochę napiszę, może się komuś przyda. Import z Japonii z chrono24, bardzo spoko, sam transport DHL Express trwał dosłownie 3 dni robocze włącznie z ocleniem (oclenie teraz w pełni online, paczka w ogóle nie zalega na cle). Ogólnie polecam dla maniaków JDM, tylko trzeba wybrać profesjonalnego sprzedawcę, ja wybrałem na pałę, ot gościa z dużo ilością dobrych opinii. Cena: niecałe 1200PLN plus 270 VAT. Sam zegarek: każdy wie mniej więcej o co chodzi, bo jest na rynku już chyba ponad 10 lat, ale parę uwag użytkownika. a) przede wszystkim to nie jest duży zegarek, on jest raczej mały i na dodatek jeszcze chce sprawiać wrażenie jeszcze mniejszego niż jest. Dla niektórych to wada, dla mnie nie, nie lubię dużych zegarków. Mam nadgarstek 17,5cm. Jeśli chcesz kupić średni/duży zegarek wg obecnych standardów, który rzuca się w oczy, to nie ten adres. b) on ma dużo z dyskretnego zegarka garniturowego, tzn jest zaprojektowany tak, żeby właśnie nie popisywać się: łagodne linie, klasyczne wskazówki, nieprzeładowana tarcza, wygięty łagodnie szafir, to jest zegarek dyskretny. Więc jak liczysz na mocny blink przed loszkami czy podkreślenie swojej nieskończonej męskości czy dominacji, to nie ten adres. c) ...choć blink jest, tylko bardzo subtelny, powiedziałbym wysmakowany. Bo on bardzo fajnie łapie światło przez tą swoją słynną polerkę, przez znaczniki godzinowe które dość magicznie błyszczą się na niebiesko, przez szlifowanie w niektórych miejscach bransolety. d) apropos polerki, zachwyty nie są przesadzone, sam zastosowany tytan jest jasny, prawie jak taka ciemniejsza stal i faktycznie ta polerka robi bardzo dobre wrażenie. e) zegarek jest wygodny, bardzo lekki, mikroregulacja ssie, bo jest tylko jedna, ale za to są półogniwa, więc nie ma problemu z dopasowaniem bransolety. Aha, jeśli chodzi o praktyczność to ta tarcza i wskazówki są ekstremalnie czytelne w praktycznie każdych warunkach, co w połączeniu z wagą, idealną punktualnością i energią ze słońca daje naprawdę GOAT praktyczności wśród zegarków wskazówkowych. A możesz porzucić linka 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msz38 11 #3388 Napisano Sobota o 06:27 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): A możesz porzucić linka 🤗 🤗 🤗 https://www.chrono24.pl/casio/casio-casio-oceanus-ocw-s100-1ajf-solar-radio-wave-japan-made--id13044498.htm 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68780 #3389 Napisano Sobota o 06:30 3 minuty temu, msz38 napisał(-a): https://www.chrono24.pl/casio/casio-casio-oceanus-ocw-s100-1ajf-solar-radio-wave-japan-made--id13044498.htm Dzięki 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msz38 11 #3390 Napisano Sobota o 07:46 (edytowane) Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Dzięki 🤗 🤗 🤗 To dokładniej opiszę na wszelki wypadek. Jak kupujesz na chrono od profesjonalnego sprzedawcy to jest ochrona, tzn ty przelewasz chrono, a oni przelewają sprzedawcy po 14 dniach jeśli nie zgłosisz problemów. To daje pewną ochronę. Z tym że wiadomo, zwrot do Japonii to trochę co innego niż zwrot allegro do paczkomatu Inna sprawa transport. Ja zamówiłem chyba 2 dnia świąt, a w Japonii trwa przerwa świąteczna w tym czasie do 5 stycznia. Dostałem więc wiadomość z przeprosinami od sprzedawcy, że wyslą dopiero 5.01, bo żadna firma kurierska nie przyjmie im paczki. Wysłali 3.01 DHL Express, i tutaj uwaga, nie jestem pewien, czy pan japończyk wysłał szybkim DHL express żeby mi zrekompensować czekanie, czy to standardowa procedura. W każdym razie po 4 dniach już była paczka. Płacenie VATu to bajka, przychodzi powiadomienie z linkiem do zapłacenia, gdzie standardowo do wyboru jest blik, Google pay itd, płacisz, następnie od odbierasz z punktu DHL albo przynosi kurier jak zadecydujesz, bo wcześniej też przychodzi powiadomienie z zapytaniem gdzie chcesz odebrać. Naprawdę elegancko. Całkowity koszt to cena zegarka plus koszty przesyłki które podaje sprzedawca plus polski VAT który liczy się od ceny zegarka plus koszty przesyłki. Edytowane Sobota o 07:55 przez msz38 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68780 #3391 Napisano Sobota o 07:58 (edytowane) 13 minut temu, msz38 napisał(-a): To dokładniej opiszę na wszelki wypadek. Jak kupujesz na chrono od profesjonalnego sprzedawcy to jest ochrona, tzn ty przelewasz chrono, a oni przelewają sprzedawcy po 14 dniach jeśli nie zgłosisz problemów. To daje pewną ochronę. Z tym że wiadomo, zwrot do Japonii to trochę co innego niż zwrot allegro do paczkomatu Inna sprawa transport. Ja zamówiłem chyba 2 dnia świąt, a w Japonii trwa przerwa świąteczna w tym czasie do 5 stycznia. Dostałem więc wiadomość z przeprosinami od sprzedawcy, że wyslą dopiero 5.01, bo żadna firma kurierska nie przyjmie im paczki. Wysłali 3.01 DHL Express, i tutaj uwaga, nie jestem pewien, czy pan japończyk wysłał szybkim DHL express żeby mi zrekompensować czekanie, czy to standardowa procedura. W każdym razie po 4 dniach już była paczka. Płacenie VATu to bajka, przychodzi powiadomienie z linkiem do zapłacenia, gdzie standardowo do wyboru jest blik, Google pay itd, płacisz, następnie od odbierasz z punktu DHL albo przynosi kurier jak zadecydujesz, bo wcześniej też przychodzi powiadomienie z zapytaniem gdzie chcesz odebrać. Naprawdę elegancko. Dzięki, fajne Seiko ten sprzedawca ma. Edytowane Sobota o 08:00 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 531 #3392 Napisano Sobota o 08:06 (edytowane) Bardzo się polubiliśmy. Świetnie leży, niesamowicie cienki (9 mm), bardzo lekki (około 75 g), jakość wykonania i szlify Zaratsu. Porównując samą jakością wykonania spokojnie uderza kilka półek wyżej. Jedynie zapięcie mogłoby być lepsze. Ale w tej cenie, nie ma co narzekać nawet w porównaniu do szwajcarów z półki 10 - 20 k PLN. Edytowane Sobota o 08:06 przez Fiere 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 764 #3393 Napisano Sobota o 10:08 (edytowane) Potwierdzam, to świetny zegarek. Tutaj koło Fenixa 7 Pro, który przy nim wygląda jak kolos. Zapinka jest świetna, ma łatwą mikroregulację, co z automatu stawia ja półkę wyżej. Edytowane Sobota o 10:08 przez adventure 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10547 #3394 Napisano Sobota o 11:28 (edytowane) 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Dzięki, fajne Seiko ten sprzedawca ma. Ten sprzedawca ma też sklep online, w którym kiedyś kupiłem m.in. żółwia Seiko. Sprawdź sobie bo może być trochę taniej www.ippojapanwatch.com Edytowane Sobota o 11:28 przez siomon 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68780 #3395 Napisano Sobota o 11:37 7 minut temu, siomon napisał(-a): Ten sprzedawca ma też sklep online, w którym kiedyś kupiłem m.in. żółwia Seiko. Sprawdź sobie bo może być trochę taniej www.ippojapanwatch.com @adventure @siomon dzięki Panowie za podpowiedzi 🤗🤗🤗 OCW-T5000-1AJF ten jest ciekawy , takiego chyba na forum nie widziałem 🤔🤔🤔 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado77 170 #3396 Napisano Niedziela o 18:45 Kupiłem swojego pierwszego oceanusa, OCW T200S🙂, używany ale zawsze i mam pytanie. Jaka apka na telefon? Oceanus connected czy Casio watches? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 1003 #3397 Napisano Poniedziałek o 16:53 Casio Watches 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado77 170 #3398 Napisano 20 godzin temu 23 godziny temu, K_J napisał(-a): Casio Watches Dziękuję 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach