whb 9 #126 Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) ... Tylko jeśli ci coś padnie w mechanizmie to może być ciężko o części, ja tylko te mechanizmy widziałem na zatoce po 50$, bo o ile do 7009 jest pełno części to do twojego(jest poprzednikiem 7009) o części może być trudno, ale im starszy zegarek tym cenniejszy i tym bardziej warto go odnowić. Daj fotki po renowacji. Nie wchodząc w szczegóły posłużę się cytatem: "Consulting the Seiko parts catalogs revealed that the cals 7002, 7005 7006 and 7009 are almost identical, sharing many parts in common." Baza Ranfft'a nie opisuje części, ale akurat gdy spojrzysz na kaliber 7005 i 7009 to zauważysz, że balans i sprężyna są identyczne. Wskazówki również mają takie same średnice osadzenia. Za autorem słów w powyższym cytacie wspomną, że np. cała płyta górna z mechanizmu 7009 może być umieszczona w 7005. Edytowane 6 Lutego 2013 przez whb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oskar2905 0 #127 Napisano 6 Lutego 2013 Super jak widac czlowiek uczy sie cale zycie:-). Jezeli duza ilosc czesci jest taka sama to bedziemy mieli w temacie nowe seiko na 7005:-) druga polowka mnie zje:-P. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #128 Napisano 6 Lutego 2013 Moim zdaniem bardzo fajny zegarek, warto go odnowić (nawet mi się spodobał, a jestem wybredny ). Tylko jeśli ci coś padnie w mechanizmie to może być ciężko o części, ja tylko te mechanizmy widziałem na zatoce po 50$, bo o ile do 7009 jest pełno części to do twojego(jest poprzednikiem 7009) o części może być trudno, ale im starszy zegarek tym cenniejszy i tym bardziej warto go odnowić. Daj fotki po renowacji. Super, wielke dzieki za info.Postaram sie odrestaurowac sprzet. O ile bede mial na to gotowke i bedzie odpowiedzi zegarmistrz. Wlasnie, moze znacie jakiegos w Warszawie, ktory bylby kompetentny i znal sie na Seiko.Do zegarka mam wielki sentyment, kiedys nosil go moj ojciec.Moze dorzuci troche kaski do renowacji:)Jak bedzie gotowy - wrzuce foty:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #129 Napisano 6 Lutego 2013 Moim zdaniem bardzo fajny zegarek, warto go odnowić (nawet mi się spodobał, a jestem wybredny ). Tylko jeśli ci coś padnie w mechanizmie to może być ciężko o części, ja tylko te mechanizmy widziałem na zatoce po 50$, bo o ile do 7009 jest pełno części to do twojego(jest poprzednikiem 7009) o części może być trudno, ale im starszy zegarek tym cenniejszy i tym bardziej warto go odnowić. Daj fotki po renowacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
booggie77 1 #130 Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Mój numer 59 : a pasek dostanie taki (ma być czerwony ale tutaj jakoś tak nie wygląda) : Edytowane 12 Lutego 2013 przez booggie77 0 It's a question of time... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Modsog 0 #131 Napisano 10 Lutego 2013 Tak więc jest okrągła 60-tka.SNZH69J1 kupiony od Forumowicza. Przepraszam, że podkradam mu fotki ale aparat odmówił mi posłuszeństwa a komórką robić nie będę bo telefon od tego nie jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #132 Napisano 10 Lutego 2013 Jest nr 61, Seiko Atlas 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr3k 0 #133 Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) 62 snk809k2 Swoja droga to moj pierwszy zegarek w zyciu ;-)Niestety kolo koronki w pakiecie z zegarkiem otrzymalem drobna ryske. Ale postanowilem go niewymienic bo znowu czekalbym z tydzien a tak moge cieszyc sie nowym nabytkiem ;-) Edytowane 17 Lutego 2013 przez piotr3k 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8417 #134 Napisano 17 Lutego 2013 Fajny ten aviatorek, powinien nieźle świecić 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr3k 0 #135 Napisano 17 Lutego 2013 Fajny ten aviatorek, powinien nieźle świecić Calkiem calkiem, Mam nadzieje ze mimo normalnego noszenia zbyt szybko sie nie porysuje. Mam na tym punkcie uczulenie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #136 Napisano 18 Lutego 2013 Witam jestem tutaj nowym uzytkownikiem Nr 63 SRP160K1 Jest to moj pierwszy automat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8417 #137 Napisano 18 Lutego 2013 Łoo daje po oczach Zegarek fajny ale jak dla mnie nie w tym kolorze 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #138 Napisano 21 Lutego 2013 64 ten większy... SNZG09K1 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #139 Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Nr 65To mój:DDziś do mnie przyszedł Edytowane 22 Lutego 2013 przez minusjeden 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszewski 2 #140 Napisano 22 Lutego 2013 Pogratulować, piękny zegar. Luminowa musi ładnie świecić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #141 Napisano 22 Lutego 2013 Wcale nie musi, to nie jest diver. Pewnie świeci tak jak w innych piątkach, czyli raczej marnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #142 Napisano 22 Lutego 2013 Pogratulować, piękny zegar. Luminowa musi ładnie świecić. dzięki:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
minusjeden 0 #143 Napisano 22 Lutego 2013 Wcale nie musi, to nie jest diver. Pewnie świeci tak jak w innych piątkach, czyli raczej marnie. diver, nie diver... Ważne, że jest mój:)Świeci, jak na razie jest dzień więc nie mam jak sprawdzić za bardzo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #144 Napisano 22 Lutego 2013 Gratuluję zakupu Świetny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4550 #145 Napisano 22 Lutego 2013 diver, nie diver... Ważne, że jest mój:)Świeci, jak na razie jest dzień więc nie mam jak sprawdzić za bardzo.ważne, że spełniłeś swoje marzenia - cieszę się twoim szczęściema zegarek bardzo fajny, wszystko ładnie skomponowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #146 Napisano 22 Lutego 2013 diver, nie diver... Ważne, że jest mój:)Świeci, jak na razie jest dzień więc nie mam jak sprawdzić za bardzo. Nie chodziło mi o to, że jak nie diver to już złom, tylko że divery lepiej świecą. Żadna piątka nie jest diverem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oskar2905 0 #147 Napisano 22 Lutego 2013 Niedługo "premiera" mojego seiko 5 na mechanizmie 6119. Dzisiaj kupiony, sprzedający obiecał że wyśle poleconym jutro. Więc pewnie we wtorek dojdzie bo będzie jechał niedaleko . Macie jakieś opinie nt. tego werku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #148 Napisano 22 Lutego 2013 Wcale nie musi, to nie jest diver. Pewnie świeci tak jak w innych piątkach, czyli raczej marnie. Moja świeci doskonale, nr 61 dla przypomnienia. 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #149 Napisano 22 Lutego 2013 Bo Atlasowi bliżej jest do diverów niż do zwyczajnych piąteczek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #150 Napisano 22 Lutego 2013 Niedługo "premiera" mojego seiko 5 na mechanizmie 6119. Dzisiaj kupiony, sprzedający obiecał że wyśle poleconym jutro. Więc pewnie we wtorek dojdzie bo będzie jechał niedaleko . Macie jakieś opinie nt. tego werku?http://zegarkiclub.pl/forum/topic/42757-policzmy-seiko-5/page__st__100?do=findComment&comment=926429 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach