Pilot353 22 #301 Napisano 22 Lipca 2014 W oczekiwaniu na pasek, jakoś mu smutno. Na szczęście już wysłany jest Seiko 5 SNKA31K1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #302 Napisano 22 Lipca 2014 I na pasku JVD 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lpociask 18 #303 Napisano 23 Lipca 2014 Mój pierwszy Seiko : 0 Seiko SARB017 Alpinist, Seiko SRP307K1 Black Monster, Orient Bambino V3 Grey ER2400KA, Casio G SHOCK G-9000-1V, Pulsar PU7005X1, Seiko SNZG11, Seiko SNZJ07, Apple Watch Sport 42mm Space Grey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #304 Napisano 23 Lipca 2014 Dołączam się, choć przymierzam się do zmiany tarczy na ff, tylko żaden z moich zegarmistrzów nie chce tego zrobić od ręki... udają, że to bardzo poważna sprawa a jeden powiedział nawet, że chcę oszpecić zegarek...No i oszpeciłem Gdyby jeszcze zegarmistrz nie zostawił przybrudzenia to byłoby idealnie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #305 Napisano 23 Lipca 2014 oprzemysław,ile wyszła Cię cała ta operacja?Żeby nie było - doliczam się! SNZH57 dorwany na bazarku 0 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #306 Napisano 23 Lipca 2014 oprzemysław,ile wyszła Cię cała ta operacja?Żeby nie było - doliczam się! SNZH57 dorwany na bazarkuTrudno dokładnie ocenić koszty, zegarek i tarcza to efekt wymiany Seiko 007 na właśnie ten model ⌚ + tarcza, do tego doszedł koszt wymiany 30-50 zł (barbarzyńcy) i wszyscy twierdzili, że tarcza jest za mała i nie chcieli się w ogóle podjąć wymiany. Ale pasowała idealnie nic nie trzeba było poprawiać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #307 Napisano 28 Lipca 2014 Chyba jednak zamiast FFF pójdzie na handel bo trafił się stenek ocean 1 i zrobiło się za gęsto w diverkowych klimatach:( 0 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4115 #308 Napisano 28 Lipca 2014 Chyba jednak zamiast FFF pójdzie na handel bo trafił się stenek ocean 1 i zrobiło się za gęsto w diverkowych klimatach:(A szkoda, bo poziom mojego zadowolenia z tego zegarka porównywalny do Sumo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertn 326 #309 Napisano 28 Lipca 2014 Jeszcze to w takim razie dogłębnie przemyśle! 0 instagram.com/average_watch_enjoyer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #310 Napisano 8 Sierpnia 2014 TabaQ fajny, do mnie leci taki sam, ale zielony (805k2). Gdzie kupiles? 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TabaQ 53 #311 Napisano 8 Sierpnia 2014 Używany z allegro, ale z pudełkiem i papierami 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #312 Napisano 8 Sierpnia 2014 Duzy jest spadek ceny takich uzywanych entry level mechanikow? W PL te nowe modele chodza chyba tylko na Allegro, w sklepach ich nie spotkalem. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TabaQ 53 #313 Napisano 8 Sierpnia 2014 Ja za swojego dałem 170zł, nie wiem ile ma wiosen za sobą, ale wygląda na nóweczke, cena jaka widnieje na pudełku to 295 $ 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #314 Napisano 8 Sierpnia 2014 Jak wyglada na nowy to cena ok.choc ze wschodu da sie nowy sciagnac za $60 z przesylka (np. click-a-watch). Innymi slowy spadek ceny niewielki, i dobrze. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lpociask 18 #315 Napisano 11 Sierpnia 2014 A do mnie dotarł niedawno ten : Coś czuję, że to nie mój ostatni Seiko 5. Stosunek jakości do ceny jest fenomenalny w tych zegarkach 0 Seiko SARB017 Alpinist, Seiko SRP307K1 Black Monster, Orient Bambino V3 Grey ER2400KA, Casio G SHOCK G-9000-1V, Pulsar PU7005X1, Seiko SNZG11, Seiko SNZJ07, Apple Watch Sport 42mm Space Grey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #316 Napisano 23 Sierpnia 2014 Druga piąteczka na pokładzie, tym razem większa i od razu pytanie. Pewnie banalne. Dzień tygodnia mam po Japońsku, jak to przestawić żeby był po Angielsku, gdy ustawiam zegarek i kręcę wskazówkami to przeskakuje z japana na anglika i na japana. Jak zrobić żeby było odwrotnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pafe 0 #317 Napisano 23 Sierpnia 2014 W zależnosci jaki język wybierzesz przy zmianie daty taki będzie ci się pojawiał po zmianie. Jeśli koronką ustawisz datownik np. Mon to przy zmianie daty najpierw pojawi się wersja japońska a potem angielska, która będzie widoczna przez cały dzień. Tak w każdym razie jest u mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #318 Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie mam raczej możliwości zmiany samego dnia tygodnia a gdy ustawiam zegarek to z japońca przeskakuje mi na anglika po czy znowu wskakuje na japońca. Gdy zostawię na angliku to nie ustawię godziny odpowiedniej. Np. Teraz przekręcę wskazówkami na 12 w nocy i przeskoczy z japońca wpierw na anglika. I tak mam zostawić? Jak wtedy ustawić godzinę obecną? Czytałem coś w necie żeby ustawiać kręcąc wskazówkami w drugą stronę, odwrotnie od ruchów zegara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #319 Napisano 23 Sierpnia 2014 Dzień tygodnia możesz ustawić na pierwszej pozycji koronki (godzinę ustawiasz na drugiej, po wyciągnięciu do końca). Kręcąc w prawo, ustawiasz datę, natomiast w lewo dzień tygodnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #320 Napisano 23 Sierpnia 2014 Dzięki Seven, już załapałem. Faktycznie na pierwszym wyciągnięciu koronki, ale kręcąc do tyłu, do przodu data a do tyłu dzień tygodnia. Jakie to proste, ale jak się nie wie to trudno to załapać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #321 Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie mam raczej możliwości zmiany samego dnia tygodnia a gdy ustawiam zegarek to z japońca przeskakuje mi na anglika po czy znowu wskakuje na japońca. Gdy zostawię na angliku to nie ustawię godziny odpowiedniej. Np. Teraz przekręcę wskazówkami na 12 w nocy i przeskoczy z japońca wpierw na anglika. I tak mam zostawić? Jak wtedy ustawić godzinę obecną? Czytałem coś w necie żeby ustawiać kręcąc wskazówkami w drugą stronę, odwrotnie od ruchów zegara.Masz wersję JP-EN? Czad. Mój jest EN-FR. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #322 Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak, dokładnie, Japan-English. Coraz bardziej on mi się podoba, wieczorem ładnie i wyraźnie świeci. Od wczoraj złapał w granicach 10:15 sekund do tyłu, jak na nówkę chyba nie jest źle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #323 Napisano 25 Sierpnia 2014 Ja bym miał ustawioną datę JP Mój 805 znowu spieszy się średnio 8s po 4 dniach noszenia. Jak na zegarek za 200zł i z fabryczną regulacją to lepszy wynik niż się spodziewałem. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość SEBASTIAN 1976 #324 Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam, Od wczoraj moja pierwsza piatka poprostu cuuuudo a w szczegolnosci ta tarcza ktora moim zdaniem dodaje czegos temu zegarkowi ....na pewno to nie ostatni moj automat seikowy heheheheh chyba zlapalem bakcyla z tymi zegarkami . Pozdrawiambajaka KubaIMG_5223.JPGIMG_5226.JPG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy_gibson 18 #325 Napisano 30 Sierpnia 2014 Noszony od pół roku . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach