Heritage7750 1 #451 Napisano 21 Lutego 2015 Ode mnie jeden z rzadziej spotykanych modeli: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkrzycho79 2777 #452 Napisano 26 Lutego 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 17 #453 Napisano 26 Lutego 2015 Dzięki, mam nadzieję, że będę zadowolony Będziesz Miałem taką piątkę, tylko z czerwoną sekundą, SRP155 i bardzo mile wspominam. A u mnie taka, klasyczna juz niemal, nowość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #454 Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Czasem mam podobne combo Edytowane 26 Lutego 2015 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #455 Napisano 27 Lutego 2015 Za niewielkie pieniądze bardzo dobry zegarek do tego dobry obiekt do zdjeć , jak widać na powyższych. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
navarone 0 #456 Napisano 27 Lutego 2015 (edytowane) Hej Moja pierwsza 5 (SNK803, przy okazji pierwszy automat), czekam tylko na zamówiony pasior Pattini Kolejna 5 (SNK793) za uprzejmością kolegi z forum (dzięki Tomku) już w drodze pozdr. Edytowane 27 Lutego 2015 przez navarone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #457 Napisano 28 Lutego 2015 Hej Moja pierwsza 5 (SNK803, przy okazji pierwszy automat), czekam tylko na zamówiony pasior Pattini Kolejna 5 (SNK793) za uprzejmością kolegi z forum (dzięki Tomku) już w drodze pozdr.Mam ten zegarek. Jest swietny. Bedziesz z niego zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #458 Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Gdybym miał kupić drugiego pilota seiko, to byłby 803 793 - mam nadzieję, że będzie cieszyć Edytowane 2 Marca 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #459 Napisano 2 Marca 2015 Te piloty od Seiko sa naprawde swietne. Idealnie leza i dobrze wygladaja, a jakosc bardzo wysoka jak za zegarek w cenie 50€. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #460 Napisano 3 Marca 2015 Są świetne, ale trochę brakuje im jednej cechy: WR 100M i zakręcanej koronki. Mają lepszą lumę niż większość 5-tek, ale z drugiej strony nie na tyle mocną, aby swieciły po 6 godzianch od naświetlenia. Są też małe, jak na wspólczesne warunki, bo pierwowzór, czyli piloty z IIWS miały podbną wielkość do 5-tek.No i przede wszystkim, czy pilot nie powinien mieć stopsekundy? To chyba bardzo istotna cecha (synchronizacja). W tym miejscu trzeba jednak zdefiniować, co rozumiemy pod pojęciem pilota: zegarek, który ma być używany w lotnictwie, czy raczej zegarek z tarczą inspirowaną takimi zegarkami - tutaj seiko SNK8.. jest pilotem. A w pierwszym rozumieniu - chyba żaden pilot nie jest już używany przez lotników, bardziej takie cuda jak citizen nighthawk Generalnie uważam, że seiko piloty to czytelne, znakomite jakościowo zegarki w stylu pilota. Podobają mi się się również piloty orienta - mają to, czego brakuje 5-tkom i do tego są nieco większe. Nie wiem, czy mają stopsekundę. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Amildor #461 Napisano 5 Marca 2015 Zdjęcie niestety nie jest mojego autorstwa lecz poprzedniego właściciela zegarka (którego serdecznie pozdrawiam ) . Wykorzystuje je, gdyż osobiście nie jestem w stanie oddać nawet w połowie prawdziwego piękna tego seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tebaribe 0 #462 Napisano 10 Marca 2015 Zdjęcie niestety nie jest mojego autorstwa lecz poprzedniego właściciela zegarka (którego serdecznie pozdrawiam ) . Wykorzystuje je, gdyż osobiście nie jestem w stanie oddać nawet w połowie prawdziwego piękna tego seiko. gdzie można kupić taki pasek? zakochałem się w tej kompozycji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość liscak #463 Napisano 10 Marca 2015 z parciakiem wygląda tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Amildor #464 Napisano 10 Marca 2015 gdzie można kupić taki pasek? zakochałem się w tej kompozycjiTo pasek robiony na zamówienie. Myślę, że na forum łatwo znajdziesz odpowiednie osoby, które podjęłyby się stworzenia czegoś podobnego. Tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/forum/70-paski-i-akcesoria-zegarkowe/masz link do odpowiedniego tematu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #465 Napisano 10 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #466 Napisano 11 Marca 2015 To Seiko przykuwa uwage podasz ref? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #467 Napisano 11 Marca 2015 SNZH53 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
impactom 8 #468 Napisano 14 Marca 2015 Dołączam się, jeszcze ciepły ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #469 Napisano 20 Marca 2015 Koledzy, z góry przepraszam, jesli to nie miejsce na taki post, proszę Kolegę cooka o jego usunięcie: jeżeli któryś z Was chciałby zamienić seiko SNZH na niemal nowe seiko SKN809K1 (aviator na oryginalnej bransolecie, kupiony w grudniu 2014 r., prezentowany w tym temacie) i dopłatę z mojej strony, to chętnie sie zamienię pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #470 Napisano 23 Marca 2015 Uważam, że seiko SNZH jest tak popularnym i lubianym modelem, że zasługuje na osobny temat. Jak myślicie? Można policzyć, ile sztuk poszczególnych wersji posiadają Forumowicze. Mi ostatnio bardzo podoba się 51, biała tarcza, chyba najrzadsza... Nie zakładam osobnego tematu dla modelu, ponieważ jeszcze nie jestem posiadaczem takiego seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzul 0 #471 Napisano 24 Marca 2015 Takie tam do odnowienia, napoczatek szkło i tarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Amildor #472 Napisano 25 Marca 2015 Biedaczysko... Życzę szybkiego powrotu do normalności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzul 0 #473 Napisano 25 Marca 2015 Chciałbym odnowić go jak najszybciej ale mam problem z tarczą. Nie wiem czy kombinować coś i ratować tą czy tez szukać nowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #474 Napisano 25 Marca 2015 Chyba brakuje indeksów i ramki daty, ciężko będzie nowe znaleźć, wskazówki do polerki i wypełnienia, szkło do wymiany i z tym najprościej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2257 #475 Napisano 26 Marca 2015 To jakaś pamiątka rodzinna? jak nie będzie dało się po taniosci czegoś z nim zrobić to nie lepiej kupić nowe Seiko 5? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach