Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie ten klasyczny IWC..jest piękny, ale Glasshute też niczego sobie. Weź też Pama pod uwagę, choć...jednak IWC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka cena jest tego Pama ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat tego to nie wiem, choć ten to raczej sporo .. Pamy zawsze 3mają wysoką cenę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę Carlito, że masz taką samą rękę jak ja hehehe

Radzę Ci, nie bierz nic co ma mniej niż 44mm - przyjmij to jako warunek konieczny.

Na takiej ręce 40mm czy 42mm ( IWC inżynier vintage) wyglądają śmiesznie.

Ingenieur Big bez chrono wymiata :) na żywo również.

A ja jeszcze zaproponuję Ci taki o to model IWC, który mnie urzeka od pewnego czasu.

Vintage Aqatimer, 44mm, mechanizm ten sam co w Ingenieur, 81000,

Cena 4200-4300 Euro, więc odpowiednia

Trzeba go przymierzyć, zdecydowanie zalecam, choćby dla orientacji. Piękna klasyczna proporcja, niestarzejąca się.

ml_image.580501.jpg

ml_image.580496.jpg

iwc-aquatimer-automatic-vintage-2008.jpg

http://www.watchtribune.com/blog/image.axd?picture=Aquatimer-Automatic-4c-420.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez ladny. Juz jakis czas temu mialem okazje go ogladac. Wszystkie IWC z tego watku mi sie podobaja.

Jak sie Panerai do takich firm jak Zenith czy IWC ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może niższa ale uważam, że warto mieć takiego Pama w kolekcji i tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może niższa ale uważam, że warto mieć takiego Pama w kolekcji i tyle ;)

pewnie tak...ale ja bym się bardziej cieszył z IWC...które pod każdym względem są lepsze...lepiej wykonane bardziej zaawansowane mechanizmy itd :D...Pam jest już niemal tak popularny jak Rolex...Ibisz nawet nosi ;)...w tym momencie dla mnie marka coś traci...nie wiem dokładnie co...ale ja zawsze lubię niszowość...dlatego wybrałbym............Glashutte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie tak...ale ja bym się bardziej cieszył z IWC...które pod każdym względem są lepsze...lepiej wykonane bardziej zaawansowane mechanizmy itd :D...Pam jest już niemal tak popularny jak Rolex...Ibisz nawet nosi ;)...w tym momencie dla mnie marka coś traci...nie wiem dokładnie co...ale ja zawsze lubię niszowość...dlatego wybrałbym............Glashutte ;)

..tak..całkowicie się zgadzam z moim interlokutorem..Glass wymiata. Kup Glassa, skoro już Ibisz ma Pama..świat staje na głowie ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie to juz prawie zdecydowalem. Mam nadzieje ze ankieta mnie przekona w 100% ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, ankieta ankietą, myślę jednak, że najlepiej zrobisz, jak wybierzesz zegarek, który podoba się Tobie, a nie koniecznie większości osób w ankiecie...Bo przecież to Ty będziesz go nosił i to Ty masz być zadowolony. Poza tym nie kupujesz zegarka dla innych, tylko dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swieta racja. tak tez zrobie ale przezd tym chetnie podpatrze ankiete ;)

Mam jeszcze jedno pytanie moze i glupie ale musze je zadac bo wciaz mnie to dreczy po nocach. Mianowicie czy nie lepiej kupic 3 kolejne zegarki (za 2 kola euro jeden) zamiast jednego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma głupich pytań, mogą być tylko głupie odpowiedzi... ;)

Moim zdaniem lepiej kupić jeden wyjątkowy, świetny zegarek z naprawdę górnej półki, niż 3 fajne, ale tylko fajne. Takie jest moje zdanie, decyzja jednak należy do Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Second za wyrazenie opini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noooo, to zależy od celu jaki przyświeca koledze. Jeśli więcej radości sprawi Ci duża ilość dobrych zegarków od umiarkowanej ilości doskonałych zegarków to lepiej kupić 3 zamiast jednego (tak postąpiłbym ja który mam zegarków niewiele). Jednakowoż rozwój wątku pokazuje że sięgasz coraz wyżej bo w miarę jedzenia apatyt rośnie, co w kolekcjonerstwie normalne jest. A więc wydaje się że w Twoim przypadku lepszy będzie jeden bardzo słodki cukiereczek ;):-)

ps. muszę przyznać się publicznie że odczuwam szczerą zazdrość !

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Grucha. Okropna radoche sprawiaja mi zegarki potrafie sie w nie wpatrywac jak w wy wiecie w co szpak ;) mysle ze czas na cos lepszego ale znow nie smialo musze przyznac ze cos mnie zauroczylo ;)

zreszta zobaczcie sami :

http://www.youtube.com/watch?v=mP-Kar7nTQA&feature=PlayList&p=8DA5FB9728B3120A&playnext_from=PL&index=0&playnext=1

Co o tym myslicie ?

ps te zegarki to jakies francowate narkotyki !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, nie, litości, przestań ludzi torturować takimi filmikami, jest rozkminiający !

Ale ma jedną wadę ;) nieprzezierny dekiel ;) nie wytrzymałbym bez odkręcania go i zaglądania jak mu bije serduszko.

Osobiście to ja by Ci radził kupić to ( ten narkotyk mnie odurza od dłuższego czasu poprzez wpatrywanie się w niego na monitorze): post-25812-0-54747500-1331582845.jpg

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, nie kupuj Pama, ostatnio widuje coraz wiecej gogusiowatych typków z pamowymi podróbo-kopiami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny ten Pam..teraz w dziale sprzedam kolega też ładnego sprzedaje ale skoro Ibisz ma Pama,,,;) ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, nie kupuj Pama, ostatnio widuje coraz wiecej gogusiowatych typków z pamowymi podróbo-kopiami...

No pacz ;) a ja widuje tylko tych ze złotymi rolkami ;)

Chyba macie tam innego dilera :D

Dajcie spokój już z tym Ibiszem bo się zakrztuszę ze śmiechu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrczę współczuję Ci Carlito, bo im dalej w las,tym więcej drzew ;) a w tej półce cenowej robi się naprawdę ciekawie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałbym PAMa z tej trójki ;), a tak ogólnie za 20k to kupiłbym

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.