Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych to ORIS. Sam powoli zaczynam myśleć o nim tylko w wersji 44mm.

W wersji 44 daje sie zjeść.

carlito czemu nie longines ano dlatego że ten zegarek ejst zrobiony na siłę...klasykiem by był gdyby miał 40mm, a prrzy swoim dzisiejszym rozmiarze według mnie zalatuje efekciarstwem. Poza tym poza oczywiscie swietnym wykonaniem niczym ten zegarek nie ujmuje...lepiej kupic strele 44mm a za reszte kasy kupic skrzynke dobrych trunków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no nie przesadzaj rozmiar jak dla mnie ma w sam raz tylko boje sie troche tego mechanizmu nie jest on zbyt znany. A trunkow jak wiesz mam pod dostatkiem ;)

PustyRZE przmierzales ten zegarek w obydwu wielkosciach ? ten wiekszy (47) wizualnie jest mniejszy od mojej cytryny (44mm) a dlatego ze 47mm to ten Oris ma ale u dolu koperty a im wyzej tym jest on coraz bardziej zwezany co daje wlasnie taki efekt.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E no nie przesadzaj rozmiar jak dla mnie ma w sam raz tylko boje sie troche tego mechanizmu nie jest on zbyt znany. A trunkow jak wiesz mam pod dostatkiem :)

PustyRZE przmierzales ten zegarek w obydwu wielkosciach ? ten wiekszy (47) wizualnie jest mniejszy od mojej cytryny (44mm) a dlatego ze 47mm to ten Oris ma ale u dolu koperty a im wyzej tym jest on coraz bardziej zwezany co daje wlasnie taki efekt.

Zenek tym orisem to można niezłe limo komuś zrobić ;)...Przymierz gdzieś....potem pogadamy :)....ale trzeba przyznać że fajny zestaw dają przy zakupie orisów taka skrzyneczka plastikowa i różne pierdółki w środku :)

Bać to sie należy ruskich vostoków ale na pewno nie Longinesa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm trochę drogi ten Baume.Myślałem że to okolice 2,5k$.Za takie pieniądze wolałbym jednak coś innego,aczkolwiek zegarek wygląda naprawdę zacnie.Za taką kasę to chyba lepiej kupić Zenitha,Panerai albo Portugalczyka (dla mnie ten ostatni to jeden z najładniejszych zegarków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito bierz Orisa ;)

Osobiście zakupiłem Orisa Williamsa prawie dwa lata temu i od tego czasu to mój podstawowy zegarek. Przede wszystkim lubie Orisy za stosunek jakość/cena. A co do tego divera to ostatnio ogladalem go i na żywo powala. No i jest ogromny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przymierzałem. Ale ze względu na mój mały nadgarstek to w wersji 44 pewnie bedzie wyglądał na dosyć duży. Przymierzymy zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel zakupił niedawno właśnie niebieskiego Orisa divera 47mm, tylko w stali, a nie w tytanie.

Zegar wygląda super, pod warunkiem, że masz spory nadgarstek (a taki chyba masz ;) ), jak dla mnie stosunek ceny do jakości w wypadku Orisów jest nie do pobicia, dlatego ja brałbym tego Orisa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Oris wiela kosztuje?Dziś obejrzałem kilka Orisów i szczerze mówiąc jakoś mnie nie zachwyciły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxwell masz racje fakt zegarek jest swietny ale za ta cenę wole coś innego np trochę dołożyć i kupić pama161 lub rolka deepsea co do tych dwóch zegarków w przyszłości zaloze odpowiednia ankietę bo nie mogę się zdecydować a święta prezenty już tuż tuż ;)

Astral nadgarstek mam spory zreszta miałem okazje mierzyć ten zegarek około 10 razy i wcale nie jest taki wielki ale za to gruby ...za gruby ! ;)

Krisp i Luki dzięki za sugestie.

A co z tym Longinesem nie podoba się?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze co do ceny tego Orisa to po rabaciku mogę go mieć za 1100 euro tak wiec cena 6820 zł jest totalnym nieporozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zainteresowanych można sobie zobaczyć wiecej ładnych zdjęć na forum orisa - polecam fajnie się czyta (tylko ze w j. ang)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz ORIS'a - piękny zegarek no i ten nietypowy kształt koperty :). Wczoraj sam mierzyłem Oris'a Divers Date 01 733 7533 8454-07 8 24 01PEB i muszę przyznać że zegarek mnie oczarował!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś tego longinesa ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Brałbym Eternę lub Orisa, ale on chyba tytanowy ( papierowy ). Na temat B&M juz pisałem i nie wziąlbym go. Lonzin jaloś nie podoba mi sie.

A ha jest jeszcze taka rzecz ze Oris pomimo 47 mm moze wydawać Ci sie za mały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś tego longinesa ? :)

Jak Ci się podoba to kup lonżina...ja widziałem na wystawie w salonie kruka przez szybe z ulicy hehe :) nie zrobił na mnie wrażenia...mało wyrafinowany :)...nudziarz taki trochę...chociaż zwróciłem uwagę na perfekcyjną polerkę stali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się Lonżiny chrono z serii MC podobają i mają spory rozrzut jeśli chodzi o rozmiar więc każdy może dla siebie wybrać odpowiedni zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to znow mam bol glowy. Jest w klubie ktos kto posiada tego longina ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

Pokazałeś zegarki różne stylistycznie. Jeśli szukasz jednak klasycznej elegancji (a Longines pretenduje) to zaufaj mi i kup tą Eternę. Ten zegarek wciąga jak narkotyk, z każdym dniem chce się go więcej mieć na ręce. Nietuzinkowa komplikacja jednoprzyciskowego chronografu w połączeniu z pełnym kalednarzem to praktyczne i zgrabne połączenie. Z kolei minimalizm, którym się cechuje jest kwintesencją elegancji. To najbardziej szykowny zegarek z chronografem :)

Chciało by się go nosić na specjalne okazje i od święta lecz ciężko rano nie założyć na rękę :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

No to znow mam bol glowy. Jest w klubie ktos kto posiada tego longina ?

Niech Cię głowa nie boli, tylko bierz Eterne albo Orisa. Jak wczesniej napisałem Oris ma 47 mm, ale u spodu, pierścień ma około 43 mm i weź stalowego, tytanowy sprawia wrażenie jakby człowiek nosił papierowy zegarek. Eterna świetna osobiście wziąłbym czarna, tylko rozmiar nie bardzo (42 mm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eternę porównywałem srebrną i czarną, obie przymkierzałem na ręce, jak dla mnie czarna nie sprawia tak imponującego wrażenia. Nie widać prawie wcale szlifu promienistego tarczy i cyfry godzin wizualnie "gryzą" się z cyframi datownika - lecz to tylko moja opinia i kwestia gustu :)

Są też różnice w detalach wykończenia: inna czcionka dni tygodnia i miesiąca oraz inaczej wykończone wskazówki godzinowa i minutowa - pół na pół polerowane na błysk i matowe.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra cukierkowicze. Temat frunie do forum głównego, jako że to ogólna dyskusja o zegarkach - więc się nadaje :) .

Póżniej postaram się Cześć watku która jest typowo galeryjna wrzucic znów do galerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Adi jestes bezlitosny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.