Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wrocmy do diverow.

Co wg was jest jeszcze warte uwagi ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Second Tom U1 oczywiscie tez jest brany pod uwage. Kolega TeJot juz wczesniej mnie nim zarazil. A przy okazji TeJot chcesz go juz sprzedac ? :)

:) Nie chcę :D

Jak będziesz miał okazję to oglądnij Stowę na żywo, długo się nie mogłem przekonać do jej stylu, a jak się przekonałem to powróciłem myślą da Sinna, o którym najpierw myślałem. Co nie zmienia faktu że jak bym miał kupować dwa divery to kupił bym Stowę i Sinna. Obydwa stylistycznie oryginalne i nietuzinkowe.

Poszukaj różnych zdjęć Seatima i Prodivera w googlach, napatrzysz się i Ci się spodoba :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec zabieram sie za odrabianie lekcji :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-48071600-1331592356.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze biore Seiko pod uwage. Sam mam frankenmonstera i uwielbiam ten zegarek. Uwazam ze w tym przedziale cenowym to najlepsze zegarki. Zreszta rozmawialismy na pw o monsterze ktory mi sie BARDZO podoba ale tak jak pisalem bedzie pewnie maly :) a Sumo jakie ma wymiary ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo:

Dane techniczne:

Werk: Seiko Kal. 6R15 Stopsekunda,szybka zmiana daty, możliwość ręcznego dokręcania, 50h rezerwy chodu

Koperta: Stal polerowana i satynowana

Szkło: Seiko Hardlex

WR: 200m

Średnica koperty: 45mm

Wysokość Koperty: 13,5mm

Rozstaw uszu: 20mm

Zegarek za 2k zł, a jakość wykonania powalająca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ze z takim stylem nazwijmy to "rolexowskim" wolalbym sie wstrzymac ze wzgledu na to ze w pozniejszym terminie mam na uwadze rolka deepsea :)

A co myslisz o czyms takim :

post-27475-0-63412800-1331592359.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chyba, że tak. :) Deepsea kultowa rzecz i ikona stylu.

Natomiast ten ostatnio pokazany SEIKO bardzo fajny, od razu widać, że to kawał zegarka jest... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-16085400-1331592361.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście bardziej podoba mi się wersja ciemniejsza, ale to trzeba by zobaczyć na żywo, bo zdjęcia często przekłamują, jak sam zresztą wiesz doskonale.

Carlito, z tych pokazanych do tej pory nurków, dla mnie zdecydowany number one to U1... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAk czytam, czytam - i dochodze do wniosku Michale, ze w Twoim przypadku - juz zupełnie beznadziejnym :) czas nadszedł na ten jedyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito, temat czytałem niedokładnie, faktycznie mogło mi umknąć że masz juz podobnego ML :)

tu widze co post to zegarki kompletnie z innej bajki. Ciezko cos doradzic

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines Legend Diver (z data)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklotymik jestes pierwsza osoba ktora zaproponowala cos czego jeszcze nie widzialem :) widziales ten zegar na zywo ?

Adi rzeczywiscie moj przypadek jest juz beznadziejny zegarki opanowaly moj swiat nawet zona juz odpuscila chyba zrozumiala ze z tym nie wygra :) i jak mam juz kupic ten jedyny jak mam na uwadze jeszcze tyle fajnych cukiereczkow ? :)

PustyRZE fajny ten hami (widzial go ktos na zywo?) tez juz o nim myslalem ale chyba wolalbym :

post-27475-0-02823700-1331592374.jpg

Z tym ze w jasnej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ten :

post-27475-0-11775300-1331592375.jpg

Z tym ze w tej wersji kolorystycznej jest dosc ciezko dostepny choc licze na Marco lub Stasia ze mi w tym pomoga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw ten Longines jest bardzo lubiany tu na forum mozna powiedziec ze to klasyk ale mnie jakos nie przekonuje choc rozmawialem juz z kilkoma ludzmi na temat tego zegarka i ponoc jest to jeden z tych zegarkow ktory na zywo wyglada o niebo lepiej. Prawda to ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jlw ten Longines jest bardzo lubiany tu na forum mozna powiedziec ze to klasyk ale mnie jakos nie przekonuje choc rozmawialem juz z kilkoma ludzmi na temat tego zegarka i ponoc jest to jeden z tych zegarkow ktory na zywo wyglada o niebo lepiej. Prawda to ? :)

Kazdy zegarek prócz ''podrób'' wygląda na żywo lepiej. Moim zdaniem ten longines do Ciebie nie pasuje...Zdecydowanie postawił bym na coś mniej klasycznego... Klasyczne zegarki w rozmiarach big moim zdaniem wyglądają śmiesznie :)...karykaturalnie. Nie pasuje Ci coś w Sinnach? piękne divery....bezduszne...sztywne jak kołnierzyk w mundurze SSmana....i surowe jak połacie spawanego metalu w U-botach...czego chcieć więcej? :)...one krzyczą: My wykonamy dla ciebie to co mamy wykonać najlepiej jak się da...jak głęboko by to nie było i jak ciemno by nie było...zawsze wskażemy czas...a na romantyzm przyjdzie pora jak już się wynurzysz na powierzchnię :)

Chyba mógłbym być marketingowcem Sinna co myślicie chłopaki? :) hehe:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem jeszcze okazji ogladnac legend divera na zywo. Ostatnio ogladalem inne longinesy ale wlasnie tych modeli nie mieli na wystawie.

A tez chcialbym sie dowiedziec czy by mi odpowiadal czy nie. Najbardziej interesowala mnie sprawa pokrycia AR (czy rzeczywiscie posiada), werku L633 (czy jest to jak pogloska mowi top-grade eta 2824-2) i czy wskazowki nie sa przypadkiem nieco za krotkie. Niestety zdjecie w katalogu wskazuje raczej tylko na standard albo elabore grade werku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Legend diver jest ładny ale mimo wszystko za drogi jak na to co oferuje...no i w przypadku carlito odpada bo rozmiar nie ten :) . Gdyby miał 44mm i cena kształtowała się na poziomie 4 tys to byłby silnym zawodnikiem. 6- 7tys i więcej za ten zegarek to jednak złodziejstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

6- 7tys i więcej za ten zegarek to jednak złodziejstwo.

Można kupić taniej. Może i faktycznie tyle tysi za 2824-2 to za wiele, ale w przypadku tego modelu nie płacimy za mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić taniej. Może i faktycznie tyle tysi za 2824-2 to za wiele, ale w przypadku tego modelu nie płacimy za mechanizm.

Poprawiłem...rzeczywiście teraz można kupić taniej....opierałem się na tym co było w tamtym roku. Tak tak płacimy za ''legendę'' :) Ja bym jednak wolał aby legenda była dodatkowym smaczkiem do bardzo dobrego technicznie zegarka a nie tylko ona decydowała o cenie :) ....kupuję zegarek czy legendę?...może można kupić u longinesa samą legendę wydaną na kredowym papierze? Powinni to wycenić...na pewno znalazła by chętnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Poprawiłem...rzeczywiście teraz można kupić taniej....opierałem się na tym co było w tamtym roku. Tak tak płacimy za ''legendę'' :) Ja bym jednak wolał aby legenda była dodatkowym smaczkiem do bardzo dobrego technicznie zegarka a nie tylko ona decydowała o cenie :) ....kupuję zegarek czy legendę?...może można kupić u longinesa samą legendę wydaną na kredowym papierze? Powinni to wycenić...na pewno znalazła by chętnych :)

Ja też bym chciał, żeby w tej cenie w środku było coś smaczniejszego, ale Longines to konkretny segment w SG, więc nie ma co dyskutować. Tylko tak szczerze to czy w tak prostym zegarku potrzebny jest lepszy mechanizm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.