roberto266 1 #151 Napisano 29 Grudnia 2012 No tak nawet się domyślam kto to taki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #152 Napisano 29 Grudnia 2012 Dobrze by bylo wiedziec kto to - bo moze dziala pod innym nick-iem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
canaletto 1 #153 Napisano 29 Grudnia 2012 Dla mnie to dziwne, poruszasz temat a teraz się wycofujesz, niech oszust się cieszy i nabiera innych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majster777 0 #154 Napisano 30 Grudnia 2012 Tak, działa pod innym nickiem a i widze że niektórzy wiedzą o co już chodzi Jest sporo takich ludzi o "dwóch twarzach" np przykładnego i wzorowego kolekcjonera, oraz chytrego oszusta ... Ale było - minęło, sprawa zamknięta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #155 Napisano 30 Grudnia 2012 Proszę nie zachowywyać się w ten sposób, kolega stwarza wrażenie współpracy z owym tajemniczym użytkownikiem allegro."Skrzynię sprzedałem, mechanizmu nie mam, nie ma o czym mówić..." To po jasną cholerę rozpoczynać temat?Tu ostrzegamy się przed potenjalnym zagrożeniem ze strony oszustów, a nie oczekujemy pogłaskania po główce i pożałowania biednego oszukanego. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #156 Napisano 30 Grudnia 2012 Tak jest Majster777 mów po to jest ten temat !!! Po jasną ch... zaczynasz temat i go nie kończysz. Ja się domyślam ale 100 % pewności nie mam więc się nie wypowiem żeby niewinnego jak się może potem okazać człowieka oskarżyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #157 Napisano 30 Grudnia 2012 Panie Majster777. Jak się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B !!! Tu na tym forum i nie tylko, mamy się WSZYSCY WSPIERAC. Musimy być ze sobą całkowicie SZCZERZY i nad żadnym oszustem nie rozpościerać ochronnego parasola. Czekamy na nick. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #158 Napisano 1 Stycznia 2013 Konto ma i tak już zawieszone, choć podejrzewam, że otworzył je tylko dla kilku przekrętów ... Niektórzy z forum zdziwili by się i to bardzo kto to był ale niech już to pozostanie moją tajemnicą .... To nie jest ta sama osoba o której jak myślę myślisz. To tylko zbieżność imienia i nazwiska. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #159 Napisano 1 Stycznia 2013 czym się zajmujemy."ja wiem ale nie powiem"zabawa w piaskownicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #160 Napisano 1 Stycznia 2013 Dobra dobra, gość jest umoczony i wszystko na ten temat 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Staszek60 4 #161 Napisano 1 Stycznia 2013 Fajnie zaczyna współpracę z forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartekw88 0 #162 Napisano 10 Stycznia 2013 http://allegro.pl/gustav-becker-metron-zegar-wiszacy-polecam-i2933743516.html Szanowni koledzy spójrzcie ;-) uśmiałem się po pachy ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #163 Napisano 13 Stycznia 2013 Drogie koleżeństwo, może trochę nie w temacie, ale jak to jest z opodatkowaniem zakupów na allegro? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #164 Napisano 13 Stycznia 2013 Kupujący płaci po zakupie prywatnie od osoby fizycznej przedmiotu za kwotę powyżej 1000 PLN 2 % PCC. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #165 Napisano 13 Stycznia 2013 Powyżej 1000 PLN w ciągu 14 dni od zakończenia aukcji należy zgłosić transakcję w US i uiścić podatek od czynności cywilno-prawnych (ccp) w wysokości 2%. Deklarację podobno można złożyć przez internet bez podpisu elektronicznego. Zakupy na zagranicznych portalach są objęte tym podatkiem, jeśli dokonano ich z komputera w Polsce. Płaci kupujący. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #166 Napisano 13 Stycznia 2013 Kupiłem dziś chronometr okrętowy po dość długiej i nie ukrywam wyczerpującej walce 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #167 Napisano 13 Stycznia 2013 Jeśli sprzedający jest płatnikiem VAT obowiązek podatkowy ccp nie powstaje, ale musisz dostać paragon. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #168 Napisano 14 Stycznia 2013 Dziekuję bardzo za informacje. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yep 0 #169 Napisano 14 Stycznia 2013 Jestem nowym userem forum, na wstępie chciałem ze wszystkimi się przywitać. Znalazłem na allegro i wylicytowałem zegar Junghansa który przypasował mi do starego kredensu. http://allegro.pl/mi...i2931678742.htm. Po chwili jednak zacząłęm się zastanawiać czy to możliwe aby ok 80-letni zegar dotrwał w takim stanie. Mechanizm w277 znalazłem gdzieś w sieci i wyląda niemal identycznie ale tu wszystko takie czyste:Cyferblat bez zadrapań od klucza a skrzynka jak z fabryki. Ten model był raczej niskobudżetowy - czy takie też się podrabia? Czy szanowni koledzy mogliby rzucić okiem i wypowiedzieć się w tym temacie? Wiem że to trochę za późno na refleksję ale mogę jeszcze ponegocjować ze sprzedawcą. Czy są jakieś jakieś oczywiste przesłanki aby coś podejrzewać, że "super stan" to coś nie tego? Zresztą to nie jedyna sztuka na allegro, która wzbudziła moje wątpliwości.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #170 Napisano 15 Stycznia 2013 Nie ma podstaw by coś "strasznego" podejrzewać. Zegar może być z lat 50, ale trudno winić sprzedającego za takie odstępstwo - nie jest to datowanie takie łatwe.Zamieść dobre zdjęcie tylnej płyty. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #171 Napisano 15 Stycznia 2013 W katalogu 38/39 tej linii jeszcze nie ma. Faktycznie będzie to model powojenny. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #172 Napisano 15 Stycznia 2013 Ten zegar to singiel, dlatego jest w idealnym stanie. Próba dołączenia zdjęcia poprzez ''Dodaj pliki'' 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #173 Napisano 15 Stycznia 2013 Ten zegar to singiel, dlatego jest w idealnym stanie. Dawno sie tak nie usmialem!!!!!!! Oczywiscie nie z zegara a z zalaczonych miniatur!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA - ciagle sie smieje!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #174 Napisano 15 Stycznia 2013 Pokazalem zonie zalaczone przez dziadka miniatury.Dawno tak sie nie usmialismy.Ale po chwili zona pyta sie mnie Czym wy tam sie zajmujecie? Co to ma wspolnego z zegarami? Wyjasnilem jej ,ze ma poniewaz kogut jest jak zegar .Codziennie o tej samej porze budzi gospodarza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #175 Napisano 15 Stycznia 2013 http://allegro.pl/potezny-zestaw-przedwojennych-zegarow-ponad-70szt-i2951425184.html Czy taki los może spotkać zegary, które zostawimy po sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach