Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ketling

UWAGA Okazja na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umiem wklejać zdjęc ale było wyprodukowany w 1815 roku He He

Ale to chyba kolejny krętacz bo jeszcze ok 11 dziś licytowały ten zegar dwie osoby i cena była 280 zł a tu nagle 1 zł Dziwne !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wuju z pomyłką to powiem na ewentualnego kupca... :P

I pacz Pan, nawet z orłem i innym ptaszyskiem, by w poezji ptaka się utrzymać. Dziewiętnastowieczne kalkomanie ręcznie pitulone na desce- bezcenny okaz!

Bardzo ładnie się takie kalkomanie na kachelkach w kiblu prezentowały onegdaj... (z naciskiem na onegdaj)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich na allegro pojawiła się oferta sprzedaży mechanizmu GB wystawionego prze „szalonego-odkrywcę” , wydaje mi się że zegar z tą „sygnaturą” był oferowany już do sprzedaży na allegro czy to ten sam „oryginał” czy się myję proszę o komentarz znawców tematu http://allegro.pl/me...3173319487.html :rolleyes:

post-41942-0-34113000-1365955015_thumb.jpg

post-41942-0-22166700-1365955588_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to pan nam znany z tego typu podróbek Pan Gibon!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuuu, ale ma paskudnie obgryzione pazury, to pewnie wszystko z tych nerw i gryzącego sumienia :P

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałabym Was ostrzec przed pewnym sprzedawcą na Allegro. Sprzedaje starocie, z zegarów głownie budziki i chodziki.

Posiada 3 konta. krzychml, secesja4, alteuhren.

Wystawia przedmioty, które w trakcie licytacji lub już po jej zakończeniu przywozi również na giełdę antyków w Poznaniu.

Zapytałam go jak to jest możliwe aby oferował to samo na Allegro i giełdzie, a on stwierdził, że są metody obejścia, więc podejrzewam, że ma podstawionych kupujących w celu podbicia ceny. Mogę podać numery aukcji na prv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Kasiu , ja znam tego człowieka osobiście . Nie posiada on 3 kont , ale całe mnóstwo . Byłem kiedyś u niego w domu , i również proponował mi budziki wystawione aktualnie na allegro . Nie dosyć , że w sprawach aukcyjnych nie uczciwie się zachowuje to i stan techniczny pozostawia wiele do życzenia . Zegarki zrobione są na słowo honoru , pochodzą trochę i za kilka dni się psują . Kupiłem tylko jeden zegarek lenzkircha od tego człowieka i do tej pory żałuje .Pierwszy raz spotkałem się z tym , że budzik nie posiadał ani jednej śrubki , wszystko było na klej . Poza tym całe mnóstwo ukrytych wad .

występuje pod takimi nickami : alteUhren secesja4 krzychml ntyki-pietro blooart , śmietana . A także pod kontami juniorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam forumowiczów.Zauważyłem na ebay-u zegar,ktory jest sprzedawany jako Beautiful big Lenzkirch z długim wahadłem.Z tego co widzę jest to wahadło w/g mnie Gustawa Beckera oraz na mechaniżmie dorobiono sygnaturę lenzkircha.Lenzkirch nigdy nie wybijał tak szeroko cyfr oraz jakby miał to być mechanizm lenza do długiego wahadła to powinien być oznakowany numerem 24 Podaję numer aukcji (221227547506)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to koleżanka gibkiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znajduje po nr aukcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znajduje po nr aukcji...

Jacku na ebay.pl tytuł -Beautiful big lenzkirch wall clock-long pendulum (221227547506)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupa mięci:

post-6402-0-72171600-1368911817_thumb.jpg

post-6402-0-31967300-1368911982_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !! Niby rozumie problem , ale chwilami nie rozumie . To tak jak z 4-tym wymiarem w teori iwzględności.

Aktualnie zrobiłem 14 kopii różnych skrzynek do zegarów , do których wstawiłem oryginały różnych mechanizmów od 1880 roku –1950 roku . Beckery Metrony Junhansy itd. Itd.

Wg mnie skrzynki wykonane są pięknie dokładnie czyli wierne kopie . Wszystkie zegary wiszą w domu i broń Boże żeby mi ktoś je próbował sprzedać . Jeden zegar podarowałem synowi - wierna kopia zegara po dziadkach ( ja już jestem pradziadkiem)

I moje pytanie ? czy moje zegary będą za 100lat antykami czy antyczne kopie antyków ?.

Zgoda Antyk to Antyk , ale dlaczego za piekną kopia ludzie oferują 1/3 ceny ?

Pozdrawiam AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kopia to kopia nawet po stu latach nią będzie.I nie ma tu znaczenia jak jest wykonana. Czy kopia znanego malarza będzie za jakiś czas antykiem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda Antyk to Antyk , ale dlaczego za piekną kopia ludzie oferują 1/3 ceny ?

Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Kopia nigdy nie będzie orginałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslalem ze bedzie to kopia antyk .

Moim zdaniem kopia to kopia nawet po stu latach nią będzie.I nie ma tu znaczenia jak jest wykonana. Czy kopia znanego malarza będzie za jakiś czas antykiem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antyk (inaczej starożytność) to epoka, która obejmuje piśmiennictwo od czasów najdawniejszych (początki piśmiennictwa ok. XIII w. p.n.e.) do V w. n.e. Umowna data końca epoki starożytnej to 476 r. - data upadku Cesarstwa Zachodnio rzymskiego.

Czyli najlepiej jak powiem za jakies 50 lat ,ze to starocie to bedzie chyba ok i nie muszę chyba mowic ,ze to kopia - ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze należy rozważyć znaczenie słowa kopia.

Oryginał to prototyp a potem to już tylko kopie produkcyjne prototypu ;)

Pozdrawiam Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że czas zaciera sporo. Rzymskie kopie greckich rzeźb osiągają niezłe ceny. Ale na to trzeba trochę poczekać. W przypadku zegarów umowną "przepustką" do nazwy antyk jest (hmm) chyba pięćdziesiąt lat.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wezmę 150 lat sezonowaną deskę i coś z niej zrobię to będzie "antyk " ? ;)

Pozdrawiam Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.