michalop 215 #1276 Napisano 26 Marca 2008 tym się smaruje bochenki :mrgreen: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Lew #1277 Napisano 26 Marca 2008 takim czyms to szkoda cokolwiek ciąć bo będzie "... ojej ostrze mi sie zarysowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #1278 Napisano 27 Marca 2008 mnie ER KH tez troche kusi, ale obawiam sie, ze balbym sie tym drzewka rabac( bo szkoda) Uwazaj, zeby jakis mundurowy entuzjasta cudzych nozy nie skonfiskowal Ci tego w dzikim kraju, lub na dzikim lotnisku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1279 Napisano 27 Marca 2008 jak to dokładnie jest w Polsce , bo tu z punktu widzenia prawa maczety podchodzą pod narzędzia a nie noże czy broń sieczną piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #1280 Napisano 27 Marca 2008 to nie ma znaczenia. W Polsce mozesz nosic wszystko. Czesto to policjanci nie znaja prawa. Teoretycznie moglbys nosic miecz na plecach. Obiekcje prawne moga wystapic jesli noz jest w stanie gotowym do uzycia( zapomnialem formalnego sformulowania). Reasumujac: poza regulacjami organizatorow imprez i prywatnych wlascicieli obiektow, nie ma zakazu noszenia nozy.Poza Polska fajnie jest jeszcze w Austrii, Szwecji i Grecji. W reszcie krajow sa mniejsze, lub wieksze ograniczenia. Dziczy nie licze - tam bardziej balbym sie, ze jakis amator cudzej wlasnoci mi go skonfiskuje( mundurowy). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1281 Napisano 27 Marca 2008 dzięki ! piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #1282 Napisano 27 Marca 2008 Wreszcie zrobiłem zdjęcia mojego kompana :cool: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1283 Napisano 27 Marca 2008 Baaardzo ladny. Szczegolnie na tle tego pixel-camo ...cokolwiek to jest ladnie sie prezentuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1284 Napisano 28 Marca 2008 Nastepny z moich Kershaw 'kozikow': jest to model z tzw. 'assisted opening' -- czyli, mowiac inaczej, ze wspomaganiem otwarcia. Polega to na tym, ze noz ten posiada wlasciwosci noza sprezynowego nie bedac 'nozem sprezynowym' w pelnym tego slowa znaczeniu (co w swietle prawa czyni go 'legalnym' i swobodnie dostepnym w 'bialorynkowej' sprzedazy detalicznej). Dla niezorientowanych, roznica miedzy 'nozem sprezynowym' a nozem 'ze wspomaganiem otwarcia' jest taka, ze aby noz sprezynowy otworzyc naciska sie na przycisk/przesow ktory po nacisnieciu zwalnia blokade ostrza ktore pod wlpywem pociagu/nacisku sprezyny na nie wyskakuje na zawnatrz. W nozu 'ze wspomaganiem otwarcia' nacisk nie jest na jakis przycisk/przesow blokujacy ostrze, ale bezposrednio na ostrze (a konkretnie na wystajaca poza 'frame' jego tylna czesc) ktore, po wprawieniu go poprzez lekkie nacisniecie na nie (bezposednio palcem) wypychane jest ma zewnatrz w sposob wizualnie taki jak w nozu 'sprezynowym.' Obserwujac z odleglosci czynnosc otwarcia takiego noza moznaby miec problem z okresleniem czy jest to noz sprezynowy czy taki ktory posiada jedynie wspomaganie otwarcia. __________Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darq 1 #1285 Napisano 28 Marca 2008 ta moda...już nawet noże mają kilometrowe metki... 0 www.pajacyk.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepeen 1 #1286 Napisano 28 Marca 2008 z tego co się orientuję w Polsce nie ma problemów z automatami, a kershawa też mam i speed-safe jest super fajny 0 Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1287 Napisano 28 Marca 2008 Taki "większy" kieszonkowiec :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike 452 #1288 Napisano 29 Marca 2008 skirmish to jeden z najładniejszych scyzoryków jakie widziałem, świetnie zaprojektowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Lew #1289 Napisano 29 Marca 2008 tez mam scyzoryk Kershaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1290 Napisano 31 Marca 2008 Ja tez mam 'troche podobny' do powyzszego: :cool: :grin: __________Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #1291 Napisano 31 Marca 2008 < 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3d_man 0 #1292 Napisano 31 Marca 2008 no maly zonkwlasnie licytuje u tego samego goscia subcoma na ebayu - takiego jakiego dostales :mrgreen: jak nie jestes happy to daj znac, moze sie dogadamy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1293 Napisano 31 Marca 2008 bo to jest "Night Desert" :mrgreen: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #1294 Napisano 31 Marca 2008 bo to jest "Night Desert" :mrgreen: piotrek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #1295 Napisano 31 Marca 2008 bo to jest "Night Desert" :mrgreen: piotrek "Night Desert" zostaje u mnie, nie będę reklamował genialny nożyk! Od rana chodzę i wszystko tnę.. :oops: 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1296 Napisano 1 Kwietnia 2008 Jasne , że genialny, nie tylko małe EDC ale jeszcze niezły klips do banknotów :razz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1297 Napisano 1 Kwietnia 2008 Klips do banknotów, to ja Wam pokażę jak pstryknę fotkę. Mało prawdopodobne, żeby ktoś miał taki :mrgreen: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1298 Napisano 1 Kwietnia 2008 Takie malenstwo (ze 'wspomaganiem otwarcia') rowniez mogloby na upartego za llips do banknotow posluzyc: A jakie male jest to malenstwo (wiem, wiem, od 'A' sie zdania nie zaczyna :grin: )? A takie: __________Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #1299 Napisano 1 Kwietnia 2008 Jasne , że genialny, nie tylko małe EDC ale jeszcze niezły klips do banknotów :razz: :wink: :grin: A jakie male jest to malenstwo (wiem, wiem, od 'A' sie zdania nie zaczyna :grin: )? A moje maleństwo chyba mniejsze :mrgreen: 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #1300 Napisano 2 Kwietnia 2008 < 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach