szuwi 6580 #11501 Napisano 15 Września 2022 17 minut temu, Pioters napisał(-a): Jak od przyjaciela to jednak chyba jest bezcenny a jednocześnie najlepszy, Super Nóż widać, że dosyć chałupniczo wykonany, chyba bardziej wykuty niż szlifowany. Prosta niezawodna robota choć pinkny to on nie jest Stal węglowa? P.S Ten Traper fajne łuki robi, a na pewno ładniejsze niż noże Jakaś szybkordzewka, więc zalany olejem po pachy. Mi się podoba, ale prosty ze mnie chłop. Na ognisko się sprawdza, rys się nie boję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11502 Napisano 16 Września 2022 Piękna i bestia 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7175 #11503 Napisano 16 Września 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11504 Napisano 16 Września 2022 Piękna i bestia Przepraszam za pytanie, ale dopiero raczkuję w temacie noży (choć od dzieciaka miałem jakieś tam scyzoryki), co to za model ten z ostrzem tanto (dobrze mówię?), drugi na dole?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #11505 Napisano 16 Września 2022 Przepraszam za pytanie, ale dopiero raczkuję w temacie noży (choć od dzieciaka miałem jakieś tam scyzoryki), co to za model ten z ostrzem tanto (dobrze mówię?), drugi na dole?? Myślę że małe inkosi z micartąWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11506 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) 44 minuty temu, p.r.p. napisał(-a): Przepraszam za pytanie, ale dopiero raczkuję w temacie noży (choć od dzieciaka miałem jakieś tam scyzoryki), co to za model ten z ostrzem tanto (dobrze mówię?), drugi na dole?? Tak, jak napisał kolega @Nuter. Small Incosi black micarta tanto. Edytowane 16 Września 2022 przez Mateo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11507 Napisano 16 Września 2022 Tak, jak napisał kolega [mention=96082]Nuter[/mention]. Small Incosi black micarta tanto. Pięknie dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #11508 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) @p.r.p. https://armesbastille.com/en/2470-small-inkosi-black-canvas-micarta-inlay-tanto-chris-reeve.html?search_query=inkosi&results=13 PS - ale to pizdryk... Edytowane 16 Września 2022 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11509 Napisano 16 Września 2022 1 godzinę temu, Louis Cypher napisał(-a): @p.r.p. https://armesbastille.com/en/2470-small-inkosi-black-canvas-micarta-inlay-tanto-chris-reeve.html?search_query=inkosi&results=13 PS - ale to pizdryk... Tak, taka mała popierdółka do mania i patrzenia... Chciałem mieć jakieś tanto w kolekcji a tanto jako EDC to dla mnie pomyłka, no chyba że ktoś na co dzień musi walczyć na noże. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7175 #11510 Napisano 16 Września 2022 Podepnę się pod temat tanto. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11511 Napisano 16 Września 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #11512 Napisano 16 Września 2022 4 godziny temu, Mateo napisał(-a): Tak, taka mała popierdółka do mania i patrzenia... Chciałem mieć jakieś tanto w kolekcji a tanto jako EDC to dla mnie pomyłka, no chyba że ktoś na co dzień musi walczyć na noże. Jak 99% naszych noży, więc użytkowość schodzi na drugi plan... Ja bardzo lubię tanto. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #11513 Napisano 16 Września 2022 8 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Jak 99% naszych noży, więc użytkowość schodzi na drugi plan... Ja bardzo lubię tanto. Ładne, ale pomidorka trudno tym pokroić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #11514 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Mateo napisał(-a): Ładne, ale pomidorka trudno tym pokroić Nie Wiem czy to jest u was popularne, ale mam też w domu noże kuchenne - świetnie sobie radzą z pomidorami i innym jedzonkiem 😁 Edytowane 16 Września 2022 przez Louis Cypher 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #11515 Napisano 16 Września 2022 Tenek w lepszej blaszce, nawet klika w odróżnieniu od Tenka z chromoniewiadomo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoo 52 #11516 Napisano 16 Września 2022 Jakby ktoś z kolegów chciał się pozbyć jakiegoś fajnego OTF to poproszę o info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11517 Napisano 16 Września 2022 Niektóre tanto mają coś w sobie 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #11518 Napisano 16 Września 2022 Nóż w moim odczuciu słaby -zębata klinga, idiotyczny hak do otwierania, wykonanie też takie sobie. Ale Col Moschin na pudełku i musi być 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7175 #11519 Napisano 16 Września 2022 27 minut temu, Pioters napisał(-a): Niektóre tanto mają coś w sobie Gratuluje koledze Skorpiona , Demchus chyba Steve jeżeli dobrze pamietam SD Knives 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6004 #11520 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) Powiedzcie mi... laikowi.. dlaczego robią zębate ostrze, po tej stronie... Ja bym robił na fałszywym, jak trzeba naprawdę coś przeciąc= linę to można zrobić odwrotkę ( tak jak w przypadku ostrzy myśliwskich, które trzeba użyć przy patroszeniu...). Nie zaś skracać ostrze robocze... Edytowane 16 Września 2022 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11521 Napisano 16 Września 2022 3 minuty temu, mkl1 napisał(-a): Powiedzcie mi... laikowi.. dlaczego robią zębate ostrze, po tej stronie... Ja bym robił na fałszywym, jak trzeba naprawdę coś przeciąc= linę to można zrobić odwrotkę ( tak jak w przypadku ostrzy myśliwskich). Nie zaś skracać ostrze robocze... W folderach czyli składanych piła po stronie fałszywki kiepsko by się sprawdziła, cięło by kieszenie jak nic 4 minuty temu, Pamiko napisał(-a): Gratuluje koledze Skorpiona , Demchus chyba Steve jeżeli dobrze pamietam SD Knives Tak to jest nóż autorstwa Steva Demchusa ale od Nova Blades 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6004 #11522 Napisano 16 Września 2022 1 minutę temu, Pioters napisał(-a): W folderach czyli składanych piła po stronie fałszywki kiepsko by się sprawdziła, cięło by kieszenie jak nic OK zrozumiałem... wiesz... nie noszę foldera, scyzoryka, czy jak tam .. w kieszeni. Jeden "składany mam w samochodzie .. to jakiś Viktor Military.. a drugiego Viktora mam w domu.."Ranger Grip" To moje "scyzoryki". Reszta to stałe ostrza... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #11523 Napisano 16 Września 2022 37 minut temu, loco50 napisał(-a): Nóż w moim odczuciu słaby -zębata klinga, idiotyczny hak do otwierania, wykonanie też takie sobie. Ale Col Moschin na pudełku i musi być 😁 Zadzior na klipsie ma chyba wspomagać samootwieranie o krawędź kieszeni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11524 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) 41 minut temu, mkl1 napisał(-a): OK zrozumiałem... wiesz... nie noszę foldera, scyzoryka, czy jak tam .. w kieszeni. Jeden "składany mam w samochodzie .. to jakiś Viktor Military.. a drugiego Viktora mam w domu.."Ranger Grip" To moje "scyzoryki". Reszta to stałe ostrza... Vicki to bardzo dobre scyzoryki 👍 Chyba każdy lubiący noże ma taki Przy nożach fix piła po stronie fałszywki to dobry pomysł, praktyczny, zwłaszcza przy nożach mocno pracujących. 39 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Zadzior na klipsie ma chyba wspomagać samootwieranie o krawędź kieszeni... Ten system otwierania noża to chyba opatentował Emerson, który później użyczył Spyderco, ZT, a później poszło w świat Podobnie ponoć ze Spyderco, którzy opatentowali otwór w ostrzu czyli Spyderchol czy jakoś tak a teraz stosują to inni. Edytowane 16 Września 2022 przez Pioters literówka 🍻 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #11525 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) . Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Pioters 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach