mirek 1969 1348 #4451 Napisano 25 Listopada 2020 Też o tym myślałem.Wbije się gdzieś do jakieś żyły i pozamiatane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4452 Napisano 25 Listopada 2020 Panowie, spokojnie. To jest nóż OTF Double Action. Nie ma opcji aby sam wystrzelił, do tego trzeba suwakiem na grzbiecie naciągnąć sprężynę i dopiero jak naciągiemy do końca to suwak zwalnia blokadę i ostrze strzela. Tu nadal nie ma paniki bo moc sprężyny jest tak ustawiona że nawet kartki papieru nie przebija. To jest bardzo bezpieczna konstrukcja. Szybciej zwykły nóż składany typu folder się w kieszeni otworzy i nogę poharata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #4453 Napisano 25 Listopada 2020 AAAA takie buty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4454 Napisano 25 Listopada 2020 Powitoł Jako rzecze powyższy Nie polecam dodatkowo zalewać OTFów cieczami potencjalnie klejącymi. Przy zabawach którymś z noży mictorecha udało mi się przy nastym/dziesiątym razie przebić wystrzałem ścianę butelki pepsi. Napsikało trochę pepsi do środka i po jej wyschnięciu ostrze na tyle spowolniło, że nie blokowało, a po całkowitym wyschnięciu utknęło w środku Dodać do tego durne śrubki MTeka i skończyło się na całodniowym moczeniu w gorącej wodzie z mydłem, płukaniu środka silnym strumieniem wody, a po jej wyschnięciu DW40, a po jego wyschnięciu jakimś smarowidłem ptfe. Jak pisałem: zabawki. 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7217 #4455 Napisano 25 Listopada 2020 Zabawka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4456 Napisano 26 Listopada 2020 Noże o które trzeba dbać, tak samo jak o flippery na łożyskach. Tam też dostaje się brud i woda i potrafią niemiło zaskoczyć. Wynagradzają to wielkością i przyjemnością klikania. Ci kto lubi. Śrubki można wymienić na normalne, można kupić klucz do nich lub po prostu nie microtecha tylko inną markę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4457 Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) A jaka jest wytrzymałość blokady przy zajebaniu nożem z rozmachu od góry celem przedziurawienia metalowej beczki lub maski/dachu wraku samochodu? Wytrzyma czy ostrze schowa się do środka? Na filmikach Microtech niby wytrzymuje... Edytowane 28 Listopada 2020 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7217 #4458 Napisano 28 Listopada 2020 Nie sprawdzałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4459 Napisano 29 Listopada 2020 Bez problemu wytrzymują takie zadania. Można wbić go młotkiem w 5cm belkę, potem wybijać go młotkiem na boki celem wyluzowania i po tym nadal działa. Bardzo solidna sprawdzona konstrukcja. To nie odpustowa zabawka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4460 Napisano 29 Listopada 2020 OTF wyparły u Was inne noże lub to jest teraz główny target? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7217 #4461 Napisano 29 Listopada 2020 U mnie 8szt OTF , 4szt Stiletto i 5 folderow 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4462 Napisano 29 Listopada 2020 Ostatnio takie żyletki z ameryki w kieszeni... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4463 Napisano 29 Listopada 2020 OTF nie są tak popularne jak zwykłe folderki chyba głównie ze względu na dotychczas zaporowe ceny. Microtech to ok 1.5k za podstawowe modele, na szczęście może coś się zmieni bo chinole zaczęli robić własne świetne projekty za 1/3 ceny hamerykańskich nie odpuszczając na jakości. Część użytkowników noży po prostu nie lubi sprężynowców, dla mnie są spoko jako sprzęt edc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4464 Napisano 29 Listopada 2020 Ciekawe tylko co taki OTF zrobi jak tłusty od kiełbasy wpadnie w piach. Obstawiam, że czeka go w domu rozbieranie na czynniki pierwsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4465 Napisano 29 Listopada 2020 Tak, o otf-a trzeba pod tym względem bardziej dbać. Niemniej fun z klikania jest przedni. Z drugiej strony moje folderki na łożyskach też nie lubią pyłu i piachu i szybko dają o tym znać., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4466 Napisano 29 Listopada 2020 Co do łożysk (tak, masz rację) mimo, że mam pewnie pół na pół to użytkowo sklaniam się ku podkładkom. Łożyska bardziej do klikania... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4467 Napisano 29 Listopada 2020 Ale ten fun... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22355 #4468 Napisano 29 Listopada 2020 3 godziny temu, Burns napisał: Ostatnio takie żyletki z ameryki w kieszeni... Fajny. Bardzo lubię ich system wspomagania otwierania. Obecnie chyba moja ulubiona marka biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4469 Napisano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, rmak napisał: Fajny. Bardzo lubię ich system wspomagania otwierania. Obecnie chyba moja ulubiona marka biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości. Nie ma reguły, tu złakomiłem się na stal cena wyższa i jedyne co wyszło to małżeństwo z rozsądku - leży w pudle... bo ni w kij ni w oko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7217 #4470 Napisano 29 Listopada 2020 5 godzin temu, mariaczi napisał: OTF nie są tak popularne jak zwykłe folderki chyba głównie ze względu na dotychczas zaporowe ceny. Microtech to ok 1.5k za podstawowe modele, na szczęście może coś się zmieni bo chinole zaczęli robić własne świetne projekty za 1/3 ceny hamerykańskich nie odpuszczając na jakości. Część użytkowników noży po prostu nie lubi sprężynowców, dla mnie są spoko jako sprzęt edc. Można , tu masz np. Welde stał D2 rękojeść Tytan Kupilem bardziej z ciekawości i nie żałuje ale nie leży na polce z Microtechami😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4471 Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) 5 godzin temu, mariaczi napisał: OTF nie są tak popularne jak zwykłe folderki chyba głównie ze względu na dotychczas zaporowe ceny. Microtech to ok 1.5k za podstawowe modele, na szczęście może coś się zmieni bo chinole zaczęli robić własne świetne projekty za 1/3 ceny hamerykańskich nie odpuszczając na jakości. Część użytkowników noży po prostu nie lubi sprężynowców, dla mnie są spoko jako sprzęt edc. Pytanie brzmi co czyni cena ? Czy tylko prestiż marki ew. jakość spasowania, czy to, że za odpowiednią kwotę jest w stanie wytrzymać adekwatne przeciążenia ? Jeżeli tak to spoko. Ja nigdy tego typu nożami nie interesowałem się, chociażby przez to, że większość z nich jakie widziałem, była zepsuta. Na pewno nie było to nic powyżej 500zł, ale wystarczy, żeby wieść gminna niosła, że to pozoranckie zabawki... Edytowane 29 Listopada 2020 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4472 Napisano 30 Listopada 2020 Powitoł 12 godzin temu, Burns napisał: Ciekawe tylko co taki OTF zrobi jak tłusty od kiełbasy wpadnie w piach. Obstawiam, że czeka go w domu rozbieranie na czynniki pierwsze. Benchmade do takiego czyszczenia najlepszy i zgodny z tematem forum - nóż dla zegarmistrza Automat - jak najbardziej, ale taki: Protech Walter Brend - miałem, puściłem i drugi nóż którego sprzedaży najbardziej żałuję: 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4473 Napisano 30 Listopada 2020 Można , tu masz np. Welde stał D2 rękojeść Tytan Kupilem bardziej z ciekawości i nie żałuje ale nie leży na polce z Microtechami Tylko to jest delikatnie mówiąc inspiracja. Do tego nie w tytanie a amelinium na rękojeści. Tytanowy może w nim jest suwak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7217 #4474 Napisano 30 Listopada 2020 Starałem się pokazać te produkty za 1/3 ceny ze jest to bezczelna podróba to chyba widać z kilometra opis materiałów ze strony sprzedawcy Chyba nie zrozumiałeś intencji mojego wpisu😊 16 minut temu, mariaczi napisał: 11 godzin temu, Pamiko napisał: Można , tu masz np. Welde stał D2 rękojeść Tytan Kupilem bardziej z ciekawości i nie żałuje ale nie leży na polce z Microtechami Pokaż więcej Tylko to jest delikatnie mówiąc inspiracja. Do tego nie w tytanie a amelinium na rękojeści. Tytanowy może w nim jest suwak. Może podlinkowal byś albo pokazał te chińskie wyroby? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4491 #4475 Napisano 30 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, Pamiko napisał: Starałem się pokazać te produkty za 1/3 ceny ze jest to bezczelna podróba to chyba widać z kilometra opis materiałów ze strony sprzedawcy Chyba nie zrozumiałeś intencji mojego wpisu😊 Może podlinkowal byś albo pokazał te chińskie wyroby? Ja też nie zrozumiałem, skoro większość nie zna oryginałów (z powodów wymienionych powyżej - uprzedzenia i cen) trudno zakładać, żeby tym bardziej wszyscy znali na wylot rynek podrób lub jeżeli inspiracja to próby odtworzenia mechaniki... Trzeba się tym interesować i chcieć (ja np. bardziej nie chcę, są to są, poczytam, pooglądam raczej nie kupię, budżet w pierwszej kolejności przeznaczę na SOCOM ELITE) Edytowane 30 Listopada 2020 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach