eye_lip 24386 #1001 Napisano 12 Czerwca 2007 http://www.bestdarnknives.com/pindex.asp Mają niezłe ceny (tak mi się przynajmniej wydaje).Kupował ktoś z Was w tym sklepie? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #1002 Napisano 13 Czerwca 2007 Ja polecam Knifeworks.com PVK.com osograndeknives.com newgraham.com 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #1003 Napisano 17 Czerwca 2007 Dziś nie wytrzymałem i kliknąłem sobie taką klasyczną 9: Na stronie opinel widziałem, jeszcze parę nożyków przydatnych w kuchni/pracy i w związku z tym pytanie, gdzie można w sieci dostać cały asortyment opinela? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1004 Napisano 25 Czerwca 2007 Nie mam pojęcia gdzie w sieci - ale klasyczna rada, przetrząśnij Allegro bardzo często pojaiają się tam zestawy "rozebrane" na sztuki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1005 Napisano 26 Czerwca 2007 A to moja najnowsza zabawka... Howard Viele "Anubis" (nr 01). Powiem szczerze, iż wymagał totalnego przesmarowania, oraz usunięcia miękkiej podkładki na której zatrzymywała się ostroga klingi w stanie złożonym. Tak jakby stanowiło to "zabezpiezenie transportowe". No ale po tych zabiegach... zupełnie inna mechanika. Idealna. Bo blokada tego noża smarowania w zasadzie nie wymaga. Dla czego? No fanatycy zegarków powinni to zauważyć jak sądzę 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1006 Napisano 26 Czerwca 2007 Blokada "podpatrzona" Spyderco d'Allarze ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1007 Napisano 26 Czerwca 2007 Blokada "podpatrzona" Spyderco d'Allarze !demon, jakby to powiedzieć... to troszkę jest inaczej. Howard Viele jest jednym z czołowych designerów Spyderco po prostu i troszkę takim "ojcem" tej blokady 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #1008 Napisano 26 Czerwca 2007 A propos spyderco i dziury - czekanie od 7.06 tak mnie wykańcza, że w międzyczasie kupiłem tego chinola z dziurką:Mam nadzieję, że niedługo przyjdzie 8) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #1009 Napisano 27 Czerwca 2007 benchmade`y sa swietne:) ladny design. lubie ta matowa czern - pasuje do garnituru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1010 Napisano 27 Czerwca 2007 A ja postanowiłem zrobić sobie pochwę z kydexuto pierwsza jaką zrobiłem /jak na razie jedyna/a tu gość co w niej bedzie siedziała tu "przyrząd" do formowania :shock: a tak wygląda efekt końcowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1011 Napisano 27 Czerwca 2007 demon, jakby to powiedzieć... to troszkę jest inaczej. Howard Viele jest jednym z czołowych designerów Spyderco po prostu i troszkę takim "ojcem" tej blokady Ok, przyjęte. Napisz kilka zdań jak się sprawuje w porównaniu z d'Allarą. Mam wrażenie, że ten "tłoczek' w przeciwieństwie do spyderco jest stalowy a sama blokada jakby mniej miejsca zajmuje ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1012 Napisano 27 Czerwca 2007 A jak może się sprawować? No idealnie... Generalnie rękojeść ma konstrukcję tytanową, okładziny z carbon fiber). WIdoczny niebieskawy "łoczek" jest również tytanowy i chodzi na dodatkowej prowadnicy (wewnętrznej) z mosiądzu. Za to kulka blokująca ostrze nie jest stalowa, lecz (i tu nawiązanie do zegarków) rubinowa! Dzięki temu nie będzie się nic wycierać, i po usunięciu nadmiaru smaru nóż chodzi niezwykle gładko, a blokada zapada z pięknym delikatnym dźwiękiem, coś jakby trwający przez ułamek sekundy dźwięk z kamertonu. Rękojeść wygodna, klinga nieortodoksyjna ale świetnie się sprawdza jako "office edc"... bo do lasu to Sebenza ze mną jedzie, w kieszonce pochwy Harsey'a H-Class Tanto 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1013 Napisano 27 Czerwca 2007 rubinowa :shock: Wiem, wiem rubin "sztuczny" ale mimo wszystko. Ostrze ... wolałbym "zwyczajne". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #1014 Napisano 27 Czerwca 2007 Dziś przyjechał : 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1015 Napisano 27 Czerwca 2007 Na ostrzu widać ile będziesz miał palców, jak nie będziesz uważał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1016 Napisano 27 Czerwca 2007 Na ostrzu widać ile będziesz miał palców, jak nie będziesz uważał HAHAHAHAHA :!: Dobre. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1017 Napisano 27 Czerwca 2007 No nie , ja sie chciałem pochwalić moją pierwszą pochwąa tu nikt nawet się nie zainteresował 8) Podłość ludzka nie zna granic co z was za nożo-maniacy :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24386 #1018 Napisano 27 Czerwca 2007 Seiken - lepiej powiedz jak to się formuje i mi zrobisz na opinela 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #1019 Napisano 27 Czerwca 2007 miałem daaawno temu opinela i mile go wspominam. potem dostał się do niego piach i go...wywaliłem Filip - daj mi swój nr. chcę odebrać pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1020 Napisano 27 Czerwca 2007 Seiken - lepiej powiedz jak to się formuje i mi zrobisz na opinela Skorzystałem z tego opisu http://www.knifemakers.pl/content/view/31/38/lang,pl/dziś trochę ją zmodyfikowałem , zaokrągliłem końcówkę tam gdzie była ta zbędna dziura 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1021 Napisano 27 Czerwca 2007 seiken, widziałem już na forum knives... moja pierwsza nie była nawet w połowie taka. Grzałem w piekarniku, formowałem rękami w rękawicach, nity z praktikera jakieś. Masakra. A to pochwa jest jak trzeba, funkcjonalna... cool. 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1022 Napisano 27 Czerwca 2007 -gdzie się toto (kydex) kupuje-ile toto kosztuje-czy toto po obróbce jest sprężyste-czy bardzo można toto, na zimno, wyginać bez zniszczenia i zmiany kształtu?Mam kilka kompletnie nienożowych pomysłów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1023 Napisano 27 Czerwca 2007 -gdzie się toto (kydex) kupuje-ile toto kosztuje-czy toto po obróbce jest sprężyste-czy bardzo można toto, na zimno, wyginać bez zniszczenia i zmiany kształtu?Mam kilka kompletnie nienożowych pomysłów.1. w USA a dokładnie tu http://www.knifekits.com - nie jest drogieale lepiej mieć kogoś w stanach bo za przesyłkę do Polski ok 56 $ sobie liczą i b.wolno je realizują :twisted: 2. jest dość twarde ale jest deko sprężyste i bardzo łatwo się obrabia3. Na zimno nie obrobisz , nie da rady , ale po podgrzaniu jest jak "guma" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1024 Napisano 28 Czerwca 2007 Niechcę obrabiać na zimno, tylko myślę zrobić uchwyt do pompki rowerowej i "scyzoryka" z kluczami mocowany do sztycy podsiodłowej. Chodzi o to by w lekko zamknięty profil U wkładać pompkę na wcisk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #1025 Napisano 28 Czerwca 2007 Niechcę obrabiać na zimno, tylko myślę zrobić uchwyt do pompki rowerowej i "scyzoryka" z kluczami mocowany do sztycy podsiodłowej. Chodzi o to by w lekko zamknięty profil U wkładać pompkę na wcisk. kydex powinien sie do tego idealnie nadawac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach