Lawnowerman 927 #1251 Napisano 23 Marca 2008 Dokładnie taki jak poniżej. Co o nim sądzicie?Obrazek też mam CRKT.Bardzo fajny jak za taką kasę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepeen 1 #1252 Napisano 24 Marca 2008 Klod co to za dłutko, hartowane przez P. Bosa? 0 Omega Automatic cal. 1012 | Rakieta 24h cal. 2623 | Seiko SNK621 cal. 7s26 | Vostok Europe Mriya Automatic cal. 2432 | Zeno 6001 cal. Unitas FHF469 | Adriatica 8102 cal. Unitas 6497 | Seiko SNM011 cal. 7s35 | Casio G-9100 Gulfman cal. Kwarcok | Seiko SRP005 cal. 4r16 | Aviator 3105/6973645 cal. 3105 | Seiko SKX007 cal. 7s26 | Citizen BL-5314 cal. E812 | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #1253 Napisano 24 Marca 2008 Klod co to za dłutko, hartowane przez P. Bosa? To razel braci Graham - CRKT od tego roku wypuściła wersję seryjną. Bardzo użyteczne narzędzie, to mój ulubiony nóż użytkowy. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #1254 Napisano 24 Marca 2008 piękne zegarki, noże i zdjęcia...zdjęcie z Zenithem dla mnie nr 1 na zdjęcie marca ! 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1255 Napisano 24 Marca 2008 Mnie sie podobaja: 'Klod100'-a zdjecie 5 i 'michalop'-a zdjecie 4.A to jeden z moich 'Buck'-ow: __________Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rzep #1256 Napisano 24 Marca 2008 "My name is Buck and I'm here to f...." :mrgreen: Skojarzylo mi sie z nazwa firmy :razz: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #1257 Napisano 25 Marca 2008 przymierzam się do zakupu Opinela... tylko teraz mam dylemat... poczytałem tyle co było na Wiki na temat stali węglowej i nierdzewnej i nie wiem jaki nożyk kupić czy węglowe ostrze czy też INOX? Z tego co wyczytałem to nierdzewna byłaby ciut lepsza... Chciałem jednak sie doradzić bardziej doświadczonych kolegów, którzy obcują z dobrymi nożami już jakiś czas, bo ja mam na razie doświadczenie z kozikami kupionymi na odpuście w wieku lat 12 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #1258 Napisano 25 Marca 2008 przymierzam się do zakupu Opinela... tylko teraz mam dylemat... poczytałem tyle co było na Wiki na temat stali węglowej i nierdzewnej i nie wiem jaki nożyk kupić czy węglowe ostrze czy też INOX? Z tego co wyczytałem to nierdzewna byłaby ciut lepsza... Chciałem jednak sie doradzić bardziej doświadczonych kolegów, którzy obcują z dobrymi nożami już jakiś czas, bo ja mam na razie doświadczenie z kozikami kupionymi na odpuście w wieku lat 12 to zależy do czego Ci potrzebny noz- w uproszczeniu stal weglowa jest twardsza, ma lepsze wlasciwosci tnace, lepiej trzyma ostrze ale trzeba o nia dbac w odroznieniu od nierdzewki- dla wiekszosci zastosowan ta druga to jednak praktyczniejsze rozwiazanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kortyzol 3 #1259 Napisano 25 Marca 2008 no to zacznę od nierdzewnej stali na początek nie będę musiał tyle o nią dbać... drugi kozik będzie ze stali węglowej... Nożyk chciałem kupić do jakiegoś codziennego użytku, do wszystkiego i niczego czasem :wink: przyda sie do dłubania w wolnej chwili i na jakieś małe wędkarskie, czy grzybowe wyprawy...Dzięki pcstud 0 ???????? => ta choroba dobrze ROCKuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1260 Napisano 25 Marca 2008 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1261 Napisano 25 Marca 2008 wygląda na to że ktoś się tu zaraził !!! :twisted: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1262 Napisano 25 Marca 2008 ...między innymi Tobie mogę podziękować :evil: :wink: PS Na tym się chyba nie skończy :oops: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #1263 Napisano 25 Marca 2008 tessio dajesz po bandzie!Ale ja twardy będę i kupię sobie tylko Bokera! 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1264 Napisano 25 Marca 2008 Dlaczego "tylko"? Przecież zacny jest i pewnie Subcoma też nabędę :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #1265 Napisano 26 Marca 2008 chodziło mi o małego Bokera a to toż to maczety są prawie 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1266 Napisano 26 Marca 2008 Nick, nóż kupiony przez mnie jest trochę większy od Bokera, właściwie to dłuższy :idea: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3d_man 0 #1267 Napisano 26 Marca 2008 zachwycil mnie ten subcom - wlasnie cos takiego potrzebowalem macie moze jakies propozycje noza do garnituru ? :mrgreen: (poza mnandi - ciut za drogi ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1268 Napisano 26 Marca 2008 A ten William Henry Ci się nie podoba? :evil: :wink: Do garnituru jak znalazł! :mrgreen: :cool: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #1269 Napisano 26 Marca 2008 W kieszonkę zamiast chusteczki Mówicie że sebenze warto? To może i ja się rozejrzę za czymś małym łądnym delikatnym... 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #1270 Napisano 26 Marca 2008 Polecam Kershaw, Buck, Benchmade lub SOG (ale jak SOG, to TYLKO taki ktory jest wykonany w USA lub w Seki w Japonii, bo te z Tajwanu/z Chin sa kiepsko wykonane; wiem, bo porownywalem 'namacalnie na zywo,' roznica w wykonaniu i w wygladzie jest nie do niezauwazenia). Ponizej moj Kershaw (dla porownania, zdjecia robilem z 'flash'-em i bez): __________Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #1271 Napisano 26 Marca 2008 mniamniuśny ale musze przestać tu zaglądać. Zamiast małego Bokerka wymyślam jakieś "maczety" 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1272 Napisano 26 Marca 2008 ano- kupiłem właśnie , jeszcze idzie. tyle że nie geocamo piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #1273 Napisano 26 Marca 2008 boskie rozumiem, ze do dżungli się wybierasz w najblizszym czasie? :grin: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1274 Napisano 26 Marca 2008 jasne ! ujmę to tak - ten zakup obiektywnie zdaje się być bardziej racjonalny od divera IWC na moim nadgarstku :mrgreen: :twisted: piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1275 Napisano 26 Marca 2008 Jak tym posmarować bułeczkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach