mickey 2 #1876 Napisano 2 Września 2009 Ja mam cały czas na sprzedaż Lahara w bazarku Ew. Cold Steel Braveheart Jak jakieś pytania śmiało na PW. Sporo noży miałem to jak coś mogę doradzić. Ale prawda taka, że najważniejsza rzecz jak dla mnie - jak nóż leży w ręku, a to tylko osobiście da radę zrobić Ale zagwarantować, że się nimi nie zatniesz nie mogę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #1877 Napisano 2 Września 2009 Poszukiwania zakończone. Jak przyjdzie, to się pochwalę 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #1878 Napisano 2 Września 2009 Szybko poszło Gratuluje (tylko jeszcze nie wiem czego ). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1879 Napisano 10 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1880 Napisano 10 Października 2009 (edytowane) http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,46590.0.htmlhttp://www.knives.pl/www/artykuly/testy/outcast_czyli_czego_nozem_robic_nie_mozna.html To nie jest kabura tylko pochwa i nie plastikowa tylko z Kydeksu. Czy możesz łaskawie usunąć animację ze swojego podpisu? Nie jesteśmy na USN. Edytowane 10 Października 2009 przez mathu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #1881 Napisano 10 Października 2009 (edytowane) Miał ktoś z was może do czynienia z nożem Kershaw Outcast? Podoba mi się i wogóle, ale mam wątpliwości co do wytrzymałosci i użyteczności plastikowej kabury, która jeszcze do tego wyglada cokolwiek dziwnie... a to nie jest normalny kydex?,nie widzę w niej nic dziwnego...wygląda porządnie.. całkiem fajny nóż,a właściwie już maczeta Edytowane 10 Października 2009 przez y60 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1882 Napisano 10 Października 2009 (edytowane) Czy możesz łaskawie usunąć animację ze swojego podpisu? Nie jesteśmy na USN. Oj nie moge mathu zrobic tego dla Ciebie,przecież wiesz... Czymkolwek jest USN rzecz jasna Edytowane 10 Października 2009 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #1883 Napisano 10 Października 2009 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1884 Napisano 11 Października 2009 (edytowane) Cześć jak o nożach to się przyłącze do tematu,też mam bzika na punkcie ostrych noży i jakieś półtorej roku temu ten temat przestał istnieć i takJA oraz moja rodzina mamy już spokój i tępych noży u nas NIET.Ja sam mam zawsze przy sobie scyzoryk Victorinox Tradesman 1. duże blokowane ostrze2. korkociąg3. otwieracz do puszek z4. - małym śrubokrętem 3 mm (także do wkrętów gwiazdkowych)5. otwieracz do kapsli z6. - śrubokrętem 6mm7. - ostrzem do zdejmowania izolacji8. szpikulec - szydło9. kółko10. pęseta11. wykałaczka12. piłka do drewna13. kombinerki z14. - przecinakiem drutu15. śrubokręt gwiazdkowy16. piłka do metalu z17. pilnikiem do metalu jest to mój już sprawdzony w różnych sytuacjach mini zestaw narzędziowy a co do domu? Ja polecam a opieram to na własnym doświadczeniu super hiper ekstra uniwersalny nóż firmy victorinox o magicznej nazwie NÓŻ DO POMIDORÓWTo nie żaden żart !!! W cenie około 15 pln jest to wręcz mistrzowskie ostrze, ostrze do wszystkiego które jeżeli ktoś chce mieć podręczny nóż-nożyk którym w kuchni jest wstanie zrobić większość prac to polecam gorąco ja obdarowałem kilkoro znajomych tymi nożami jako imieninowy prezent i początkowa konsternacja błyskawicznie po pierwszym użyciu w kuchennych pracach przeradzała się w zachwyt. Sami wypróbujcie. Co poza tym,jako komplet noży w bloku drewnianym który nie dość że ładnie wygląda ale i nadaje się do wykorzystania w praktyce polecam noże firmy Fiskars. I koniecznie ostrzałkę tej firmy. Między bajki można włożyć mit o tym co mówią reklamy ze są noże które się nie tępią.Fiskars zrobił noże które nie dość że są ostre i dość długo taki stan rzeczy jest utrzymany to na dodatek ma w swojej ofercie ostrzałkę która umożliwia wręcz z dziecinną ławtością utrzymać super ostrość tych narzędzi kuchennych.Victorinoxa też na niej czasem podostrzę. Można w necie poczytać o wymienionych moich propozycjach,jest tego dużo. A dlaczego o tym napisałem ano dla tego że jest wśród was zapewne wielu takich którzy mają dosyć "byś mógł w końcu coś zrobić do cholery,nic ukroić nie można!!! Byś móg naostrzyć te cholerne noże"A teraz spokój święty Edytowane 26 Marca 2010 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #1885 Napisano 11 Października 2009 Noży do pomidorów Victorinaxa mam w domu 5 szt :-) tak, aby jeden zawsze był w gotowości. To tzw "pikutek" i jest najlepszym nożem victorinoxa ever - nawet przed scyzorykami 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1886 Napisano 12 Października 2009 (edytowane) Ty masz 5 sztuk i ja mam 5 sztuk to razem mamy 10 mam dwa białe i trzy czarne. I tak jak napisałem po wyglądzie na pierwszy rzut oka to jakaś masakra by to coś mogło kroić ????Ale już przy pierwszym użyciu jak to mówił Ferdek Kiepski "klękajcie narody" Teraz zamiast "naostrzył byś te noże" mam " do cholery coś ty za noże kupił znowu sobie palec przecięłam" I tak jest,z początku trzeba bardzo uważać bo to nowy wymiar krojenia,nie żartuję Fiskarsy również !!! Oczywiście ze śladami użytkowania Edytowane 26 Marca 2010 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywiad #1887 Napisano 12 Października 2009 Noży do pomidorów Victorinaxa mam w domu 5 szt :-) tak, aby jeden zawsze był w gotowości. To tzw "pikutek" i jest najlepszym nożem victorinoxa ever - nawet przed scyzorykami O co chodzi z tym nożykiem. Do pomidorów w nazwie stoi. Kosztuje 10zł... co w nim takiego rewelacyjnego? Pytam z niewiedzy, potrzebuję nożyka do kanapeczek w akademiku, dobry on jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1888 Napisano 12 Października 2009 Spróbuj a sam zobaczy nie nie tak,spróbuj a sam poczujesz !Tak jak w temacie nóż firmy Victorinox -nóż do pomidorów.Victorinox nóż do pomidorów 5.0833.B nie można podawać linków ale wpisz sobie w Goooogule długość ostrza 11 cm. czubek zaokrąglony.ostrze ząbkowane faliście.Cena około 15pln. Reszta tak jak opisałem i jeszcze raz polecam. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajacek 304 #1889 Napisano 12 Października 2009 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 602 #1890 Napisano 12 Października 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywiad #1891 Napisano 12 Października 2009 (edytowane) Czy korkociąg w Victorinoxach dobrze się sprawdza... da się tym winko otworzyć, nic się w scyzoryku nie wyłamie?Bo jeśli jest słaby to wezmę sobie model z gwiazdkowym śrubokrętem. Edytowane 12 Października 2009 przez Wywiad 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #1892 Napisano 12 Października 2009 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diesel 218 #1893 Napisano 12 Października 2009 Noży do pomidorów Victorinaxa mam w domu 5 szt :-) tak, aby jeden zawsze był w gotowości. To tzw "pikutek" i jest najlepszym nożem victorinoxa ever - nawet przed scyzorykami Spróbuj a sam zobaczy nie nie tak,spróbuj a sam poczujesz !Tak jak w temacie nóż firmy Victorinox -nóż do pomidorów.Victorinox nóż do pomidorów 5.0833.B nie można podawać linków ale wpisz sobie w Goooogule długość ostrza 11 cm. czubek zaokrąglony.ostrze ząbkowane faliście.Cena około 15pln. Reszta tak jak opisałem i jeszcze raz polecam. Właśnie zamówiłem Zobaczymy czy rzeczywiście taki dobry 0 Andrzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #1894 Napisano 12 Października 2009 Właśnie zamówiłem Zobaczymy czy rzeczywiście taki dobry Bardzo dobry nóż jak za ta cenę ( na allegro chodzi po około 8.5 PLN) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1895 Napisano 13 Października 2009 Czy korkociąg w Victorinoxach dobrze się sprawdza... da się tym winko otworzyć, nic się w scyzoryku nie wyłamie?Bo jeśli jest słaby to wezmę sobie model z gwiazdkowym śrubokrętem. Spoko wodza otwiera co chcesz a jak nie to zajefajny pilnik ma to se szyjkę upiłujesz Ze szwagrem deskę na wyścigi piłowałem szerokość 10cm grubość 1.5 cm on piłą ja victorinoxem oczywiście szwagier szybciej upiłował ale ja swoim scyzorykiem wcale dużo za nim nie byłem i sam fakt że dało radę i to jak Zakładał się że swoim (tym moim gównem) mowa o scyzoryku to nawet z miejsca nie ruszę,SIĘ ZDZIWIŁ i nie tylko on. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1896 Napisano 13 Października 2009 Bardzo dobry nóż jak za ta cenę ( na allegro chodzi po około 8.5 PLN)I plus przesyłka to i 15 pln wyjdzie. Trzeba było i dla bliskich wziąć na pewno się nie zawiedziesz,tak jak napisałem również wspaniale sprawdza się jako niedrogi prezent dla znajomych. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #1897 Napisano 13 Października 2009 POwitołNo panowie, nożyki zacne tu pokazaliście.Pająk od Luma: cudo. Bawiłem się wersją z VG10 - ogromne wrażenie na mnie zrobił.@akism: twój pająk obecnie robiony jest z włóknem węglowym na rękojeści i stalą ZDP189.Bardzo ładny garniturowiec z niego. @Wywiad: korkociąg w vickach zdaje egzamin. W sumie jest to główny powód dla którego mam ich scyzora.Polec mogą korkociagi z tych krótkich serii scyzoryków. Te w normalnych i dużych to pełnowartościowe narzędzia. Co do pikutków victorinoxa: jest to standardowo przynoszony przeze mnie prezent na wszelkiego rodzaju parapetówki Rozdałem tego coś koło 30sztuk i w każdej prawie kuchni jest to najczęściej używany nóż.Na prezent ślubny też dostałem dwa od kolegów "po nożu" 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #1898 Napisano 13 Października 2009 (edytowane) To jeszcze na koniec powiem że do bardziej za awansowanych prac kuchennych używam FISKARS Nóż do siekania Santuko seria CUISINE-kutyPrzeznaczony przede wszystkim do siekania. Wysokiej jakości ostrze tnie warzywa oraz mięsa szybko i precyzyjnie. Ergonomiczna rączka oraz staranne wyważenie noża sprawiają, iż praca nim jest czystą przyjemnością.Piękny, trwały i bardzo praktyczny nóż. Krojenie i siekanie tym nożem to prawdziwa przyjemność! Jest doskonale wyważony, idealnie pasuje do ręki. Odpowiednio ciężki (ale nie za ciężki), by praca z nim była lekka i szybka. Przeznaczony do siekania, ale wyśmienicie sprawdza się także podczas innych prac kuchennych, wymagających szybkiego cięcia. Dzięki miękkiej, antypoślizgowej rękojeści siekanie oraz krojenie tym nożem jest całkowicie bezpieczne. Ostrze ma długość 17 cm a jego waga to 248g. Fajny jest ale na palce trza uważać jak cholera Edytowane 26 Marca 2010 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywiad #1899 Napisano 13 Października 2009 I plus przesyłka to i 15 pln wyjdzie. Trzeba było i dla bliskich wziąć na pewno się nie zawiedziesz,tak jak napisałem również wspaniale sprawdza się jako niedrogi prezent dla znajomych. No właśnie wziąłem go przy okazji ze scyzorykiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #1900 Napisano 13 Października 2009 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach