sapek 5 #2051 Napisano 12 Marca 2011 takie cośko mi przyszło wczoraj; czerstwy Hamburger z góry G10 z dołu tytan a w środku sv30 Czyli kolejne danie nożoholika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #2052 Napisano 12 Marca 2011 next foto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2053 Napisano 13 Marca 2011 "Ten środkowy Timberline tylko bez ząbków - super. Do kupienia w Polsce? (jak cenowo?)"-Na razie niedostępny był tylko taki. Sklep specshop. 135pln noże z chini choć wykonanie wyśmienite i tną jak szalone. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #2054 Napisano 13 Marca 2011 "Ten środkowy Timberline tylko bez ząbków - super. Do kupienia w Polsce? (jak cenowo?)"-Na razie niedostępny był tylko taki. Sklep specshop. 135pln noże z chini choć wykonanie wyśmienite i tną jak szalone. To co że z chin, teraz większość firm noże robi w chinach (spyderco, benchmade itp). Wszystko zależy od stali. Większośc noży robionych w china jest ze stali 8chr.... a to całkiem przyzwoita stal na noże która pojawia sie u Spyderco, Kershaw i innych. I teraz pytanie czy lepiej kupować Syperco Tenka czy innego Kershaw'a za 160PLNlub więcej skoro Timmberline, Sanremu czy Bee mają tą samą stal, wykonane całkiem słusznie są i cenowo zaczynają sie od 40PLN. W moim odczuciu stal 8chr... jest lepsza od sandvik'a stosowanego u kershaw i benchmade. Miałem Kershaw Shallot z sandvik'a 13 i był dużo gorszy od stali 8chr stosowanej w Tenku od Spyderko. Ja osobiscie polecam Ci stal AUS-8 na poczatek (jest rewelacyjna, fajnie sie ostrzy, długo trzyma ostrość na przykładzie M21-04, lub od razu po bandzie i S30V, jak dla mnie stal doskonała na przykładzie ZT0350.Pozdro Rafał 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2055 Napisano 13 Marca 2011 Coś jak by OMEN 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #2056 Napisano 13 Marca 2011 Coś jak by OMEN Oboje widzę lubimy składane łopatki:) 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2057 Napisano 13 Marca 2011 -"Oboje widzę lubimy składane łopatki:) "- oj tak a ten przyleciał w czwartek M60 14 nk i pk 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #2058 Napisano 13 Marca 2011 takie cośko mi przyszło wczoraj; czerstwy Hamburger z góry G10 z dołu tytan a w środku sv30 Czyli kolejne danie nożoholika Pierwszy Strider który mi pasuje w 100% - gratki 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #2059 Napisano 14 Marca 2011 A no dziękuję, maciato, doceniam również poczucie gustu w dobie mnogości noży na rynku ciężko jest się zdecydować , trzeba odczekać ,nie kierować się pierwszym oczarowaniem i będzie ok. Stridery mają tyle samo przeciwników jak i zwolenników. Tak jak mi na przykład w ogóle nie podchodzi np Maddog bo kojarzy mi się ze zwykłym kuchenniakiem , tak samo ma on swoich wyznawców ,takie życie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #2060 Napisano 17 Marca 2011 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chomior 4 #2061 Napisano 24 Marca 2011 Soldat i Soldier 0 WorldWideWatches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peterfisz 1 #2062 Napisano 24 Marca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2063 Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Je ju jak ja polubiłem te zabawki dla dużych chłopców A,kilka tam takich z chini i nie tylko.... nie ma rdzy to światło by "krwisto było" to zaledwie kilka modeli tych zabawek dla dorosłych chłopców i aż chce się powiedzieć że i tak mam dobrze bo nie kolekcjonuję znaczków Edytowane 1 Lipca 2011 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #2064 Napisano 2 Kwietnia 2011 Ale ten KA-BAR jakiś taki mocno nieużywany pierwszy raz widzę tak skorodowane ostrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2065 Napisano 2 Kwietnia 2011 -"Ale ten KA-BAR jakiś taki mocno nieużywany pierwszy raz widzę tak skorodowane ostrze.'- Spoko to działanie energooszczędnej żarówki i balansu bieli ,w realu żadnej rudej nie ma.Chciałem żeby było krwisto na ostrzu a światełko dało rudą poświatę. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2066 Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) No ten jest ekstra klasa Mam słabość do noży Kershaw, sam mam Cyclona, ale ciągle po głowie chodzi mi ZT. Mam jednak obawy, czy aby na pewno po złożeniu zmieści się do kieszeni, bo słyszałem że różnie z tym bywa... Więc jak to jest z tymi ZT, można je nosić na co dzień w kieszeni, czy raczej tylko do bojówek się nadają? Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2067 Napisano 2 Kwietnia 2011 -"Więc jak to jest z tymi ZT, można je nosić na co dzień w kieszeni, czy raczej tylko do bojówek się nadają?"- ZT to duże nożyki,w dżinsach będą bardzo widoczne co do bojówek to noszenie zetki jest mało komfortowe.Do lasu i owszem ale po mieście to już wyzwanie i kuszenie losu cokolwiek to oznacza. 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charin 0 #2068 Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam przez Was zachciało mi się noża.. Co nieco się rozeznałem - poszukuję foldera EDC do 400zł.Najlepiej niezniszczalny Do czego będę go używał:codziennie potrzeby - coś przeciąć, nastrugać, posmarować kanapkę. Czasem bardziej wymagające zajęcia.. Generalnie EDC.Dodam tylko, że raczej będzie podróżował ze mną w plecaku, lub torbie na laptopa - rzadziej w spodniach Mam kilku faworytów (w kolejności):- Benchmade 556BKSN Mini-Griptilianfajny, bo nieduży, wydaję się być idealny, ale nie wiem jak z trwałością i blokadą - Cold Steel Recon 1na równi z poprzednikiem, ale nie wiem czy mini-griptilian nie będzie poręczniejszy - CRKT M21-04niedrogi, pancerny - ale jakoś mi się wizualnie nie podoba (wiem, że to nie argument - ale chcę, żeby jakąś estetykę miał) Jeśli mi coś podpowiecie, to będę wdzięczny. Ewentualnie gdzie w Warszawie można je obejrzeć Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Charin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2069 Napisano 3 Kwietnia 2011 CRKT M21 04 bardzo fajny i da radę a cena jak zauważyłeś przyzwoita-co do wyglądu to on mi się też na zdjęciach za specjalnie nie podobał ale ponieważ wypadało mieć w swojej kolekcji tak zacny nożyk to zdecydowałem się na zakup.Na żywo prezentuje się na prawdę wspaniale i zdecydowanie zdjęcia tego nie przekażą ,polecam! 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 856 #2070 Napisano 4 Kwietnia 2011 Dobrze prawi Gadżeciarz - bierz emkę! Cena przyjazna, jej stosunek do jakości bardzo dobry, nóż moim zdaniem użytkownika świetny, no a radości klikania przy użyciu flippera słowami opisać się nie da... 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charin 0 #2071 Napisano 4 Kwietnia 2011 Mini-Griptilian już do mnie jedzie, ale pod Waszymi namowami następna będzie m'ka dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2072 Napisano 4 Kwietnia 2011 Znaczy się taki ???http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,105035.msg821495.html#msg821495 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charin 0 #2073 Napisano 4 Kwietnia 2011 Hehe, brawo Szerloku Oprócz tego, że dobry nóż, to spodobał mi się bo jest oryginalny - niedużo jest w tej kolorystyce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #2074 Napisano 10 Kwietnia 2011 to ja wrzucę pożegnalne zdjęcie mojego EDC ..zastąpiło go ,inne S30V,a dodatkowo niebawem, fajny fixed.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2075 Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Jak by ktoś chciał sobie porównać to służę pomocą. Taka tam mała część kolekcji Edytowane 1 Lipca 2011 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach