arhol 0 #2101 Napisano 12 Czerwca 2011 A tu mój, Blackhawk tatang, bardzo fajny, aczkolwiek strasznie niepraktyczny rozmiarowo, te 34 cm jedyne do czego się nadają to do noszenia w plecaku .... W planach mam (po kupnie zegarka cold steel ak-47, albo 27TLCH z ząbkami) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #2102 Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Pochwalę się... Nowy nabytek z manufaktury Chrisa Reeve Ostrze - stal CPM S30V, rękojeść - tytan 6AL/4V Przy okazji pozdrawiam wszystkich miłośników noży na tym forum :-) Edytowane 5 Września 2011 przez Mateo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #2103 Napisano 5 Września 2011 Gratuluję Sebci, świetnie wykonany nóż i mechanicznie i materiałowo 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #2104 Napisano 5 Września 2011 Gratuluję Sebci, świetnie wykonany nóż i mechanicznie i materiałowo Dzięki. Mam ochotę również na Mnandi, ale aktualnie czas oczekiwania to min. 6 miesięcy :-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2105 Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Nóż fajny, ale dziwi mnie czasem jakiś hmm... "kult" sebenzy, ja rozumiem że to jest zrobione z świetnych materiałów ale ta "otoczka" wokół owego noża mnie nie łapie sam nóż też mi wizualnie nie podchodzi, Dlaczego tak jest ? Edytowane 6 Września 2011 przez arhol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2106 Napisano 6 Września 2011 .... Dlaczego tak jest ? Bo Sebenza jest brzydka, w porównaniu z Mnandi wygląda jakby była popsuta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #2107 Napisano 6 Września 2011 Bo Sebenza jest brzydka, w porównaniu z Mnandi wygląda jakby była popsuta IMHO piękna jest. Na swój sposób...To tak jakby porównywać np. JLC Master Compressor Navy Seals albo Panerai Luminor do jakiegoś garniturowca powiedzmy Master Control czy Reverso.Przykłady pierwsze z brzegu, ale chyba wiadomo co mam na myśli. Jedno piękne i drugie piękne tylko inaczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2108 Napisano 6 Września 2011 Niech Ci będzie, Sebenza jest piękna inaczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2109 Napisano 6 Września 2011 W planach mam (po kupnie zegarka cold steel ak-47, albo 27TLCH z ząbkami) A tfu, sio mi z tym CS'em, wypluwam to , nawróciłem się, teraz w planach protech TR 3 albo TR 4 lub coś z microtecha, a później, to owo cudo z mego obecnego avatara (no dobra wg, mnie "cudo" zależnie od gustu ), ale czy dawanie za nóż 3000 to choroba umysłowa czy nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #2110 Napisano 6 Września 2011 czy dawanie za nóż 3000 to choroba umysłowa czy nie? Dla większości populacji tak. Prawie tak grożna jak dawanie np. 30000 za zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2111 Napisano 6 Września 2011 Dla większości populacji tak. Prawie tak grożna jak dawanie np. 30000 za zegarek osz kurde, przy 2500 już mi żyć nie dają.... czyli będzie trzeba "zaniżyć" koszta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2112 Napisano 12 Września 2011 (edytowane) Trzy tysiące pln za nóż no cóż ,tak to jest choroba umysłowa ale co tam bycie wariatem jest takie fajne.Można też inaczej np; 30000 pln na setkę noży A najbardziej porypane w tych nożach oraz w ich posiadaniu jest to że płacimy za jakość i niezawodność a tak naprawdę to człowiek boi się ich używać żeby przypadkiem nie uszkodzić o i to jest chore ,chyba Edytowane 12 Września 2011 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voit 5 #2113 Napisano 12 Września 2011 ...A i tak najlepszym nożem jest ten, który masz przy sobie właśnie wtedy, gdy potrzebujesz go użyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2114 Napisano 14 Września 2011 Trzy tysiące pln za nóż no cóż ,tak to jest choroba umysłowa ale co tam bycie wariatem jest takie fajne.Można też inaczej np; 30000 pln na setkę noży A najbardziej porypane w tych nożach oraz w ich posiadaniu jest to że płacimy za jakość i niezawodność a tak naprawdę to człowiek boi się ich używać żeby przypadkiem nie uszkodzić o i to jest chore ,chyba Oj taam , ot drogie hobby ale o tym że boimy się go użyć to 100% prawda . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #2115 Napisano 15 Września 2011 Ja tam kupuję noże typowo użytkowe (coby nie bać się ich używać ) Właśnie przyszedł następca mojego starego Gatora, w którym wyłamałem ząbki ostrza. Uploaded with ImageShack.usProste ostrze, zero udziwnień, dobra stal. No i ta rękojeść aż klei się do dłoni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2116 Napisano 15 Września 2011 Hmm custom od darrela, niestety raczej będzie półkowy, na EDC zapewne kupię sobie spyderco manixa/police albo protecha tr 3 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2117 Napisano 15 Września 2011 Piękny ten Gerber,mam takiego fajny i lekki jest.A ja dziś żeby nie było że mi szkoda używać to do lasu na grzyby zabrałem 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szeter 0 #2118 Napisano 15 Września 2011 co wy robicie z tymi nożami ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2119 Napisano 16 Września 2011 (edytowane) -"co wy robicie z tymi nożami ?"-To coś jak zbieranie znaczków,człowiek gromadzi te noże i gromadzi,czasem na ognisko zabierze aby zobaczyć jak w świetle płomienia się prezentują po czym bierze się jakiś domowy zjechany totalnie nożyk i kroi nim kiełbaski,przecież nikt nie użyje swojego cennego noża z własnej kolekcji Jak to mówią nie chodzi o to by złapać króliczka tylko żeby go gonićGeneralnie większość kolekcjonerów ogranicza się do przecięcia kilku kartek papieru lub goleniu przedramienia po czym nożyk do pudełka i na półeczkę .Noże są po prostu piękne i tej wersji będę się trzymał. Edytowane 17 Września 2011 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2120 Napisano 16 Września 2011 co wy robicie z tymi nożami ? Ciężko to zrozumieć osobie która się nożami nie interesuje, hmm jeden zbiera znaczki, inny stare komiksy a inny kij wie co ot taki bakcyl . Ale generalnie tańsze produkcyjniaki się hebluje, a customy są o przeznaczeniu półkowym . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szeter 0 #2121 Napisano 16 Września 2011 zostałem chyba źle zrozumiany - jak najbardziej rozumiem zbieranie ich jako hobby - tylko byłem ciekaw tak na co dzień do czego Wam ewentualnie służą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arhol 0 #2122 Napisano 16 Września 2011 zostałem chyba źle zrozumiany - jak najbardziej rozumiem zbieranie ich jako hobby - tylko byłem ciekaw tak na co dzień do czego Wam ewentualnie służą Hmm, bo ja wiem? tu przeciąć folie, pociąć karton, czasem w celach kuchennych raczej żadnego przeznaczenia do ciężkich robót . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gadzeciarz 5 #2123 Napisano 17 Września 2011 (edytowane) Generalnie mają sobie być blisko mnie,leżeć grzecznie na "półeczce" i być do dyspozycji kolekcjonera aby ten niczym małe dziecko mógł choć przez chwilę gdy najdzie go ochota potrzymać w swoich łapkach wybrany akurat model noża.I ta właśnie chwila gdy militarne narzędzie przewracam w swoich palcach sprawia mi największą radość z ich posiadania oraz z tego że są (moje-moje-moje ) a tak poza tym wszyscy zdrowi Jest jeszcze coś a dotyczy noży składanych,to ten cudowny dźwięk -klik,gdy zapada blokada. Edytowane 17 Września 2011 przez Gadzeciarz 0 -"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziubasek 0 #2124 Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Ja ostatnio nie wytrzymałem i stałem się posiadaczem takiego o to cuda : NECK Knife CRKT folts minimalist Super sprawa, polecam. Edytowane 14 Października 2011 przez Dziubasek 0 "Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #2125 Napisano 15 Października 2011 A do czego on? Do krojenia biedronek? Na pewno się przyda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach