dawid82 1710 #2376 Napisano 22 Listopada 2014 Koledzy czy Benchmade produkuje tylko w USA czy również w innych krajach? Orientuje się ktoś w tej materii? 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2377 Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Koledzy czy Benchmade produkuje tylko w USA czy również w innych krajach? Orientuje się ktoś w tej materii? Stal amerykańska ,a reszta pewnie jak wszędzie-Chiny i Tajwan,nikomu teraz ufać nie można http://forum.knives.pl/index.php/topic,73826.msg956620.html#msg956620 Edytowane 22 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosimazaki 0 #2378 Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Takiego używam w pracy http://zegarkiclub.pl/forum/gallery/image/12557-cam000051/ Edytowane 22 Listopada 2014 przez kosimazaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #2379 Napisano 22 Listopada 2014 Nie przeczę, jest ładny, ale taki szpikulec to nie dla mnie.Protech w ogóle ładne noże robi, ale przy tych cenach to już bym się zastanowił nad Sebenzą...a może taki ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #2380 Napisano 22 Listopada 2014 Ładny, ale to już nie nóż, tylko biżuteria... A poza tym będę jak małe dziecko: Ja chcę axis lock ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osobliwy nick 1 #2381 Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) sorry, nawet jak ma kosmiczne zalety, jakbym miał nosić nóż z takimi okładzinami i kształtem to wolałby zmienić płeć, albo używać nożyka do kopert... Prawda Cook ? Albo jest się facetem, albo nie. Może jeszcze kulki na szprychy Ci załatwić ? Kompletnie nie rozumiem tych uwag. Przecież to jak najbardziej męski, użytkowy nożyk, wykonany ze świetnych materiałów Ładny, ale to już nie nóż, tylko biżuteria... A poza tym będę jak małe dziecko: Ja chcę axis lock ! To biżuteria? Ze względu na fakturę rękojeści i kolor? Ja EDCuję aktualnie coś takiego: i nie spieszy mi się do zmian Edytowane 23 Listopada 2014 przez osobliwy nick 0 Pozdrawiam kolegów z knives.pl! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chief_eng 6 #2382 Napisano 23 Listopada 2014 Tomasso, miałem dwa Griptiliany i to bardzo dobre noże użytkowe są, ale nie grzeszą urodą. Z noży które miałem, do ok 500PLN poleciłbym Spyderco Paramilitary2. Dobra stal, pełen płaski szlif, fajna blokada dzięki której można klikać tak samo jak nożem z axisem i dobry rozmiar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2383 Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) To biżuteria? Ze względu na fakturę rękojeści i kolor? Ja EDCuję aktualnie coś takiego: i nie spieszy mi się do zmian A tak na powaznie,do czego uzywacie tego typu nozyków ,poza oczywiscie "maniem ":-) :-) :-) Edytowane 23 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #2384 Napisano 23 Listopada 2014 Może,by czasem wyczyścićziemię za paznokci? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2385 Napisano 23 Listopada 2014 A tak na powaznie,do czego uzywacie tego typu nozyków ,poza oczywiscie "maniem ":-) :-) :-) A ja mojego Victorinoxa faktycznie używam, oczym już pisałem, ale to jednak narzędzie wykraczające funkcjonalnością poza to, co oferuje nóż. Przyznaję jednak, że zimą, kiedy mieszkamy w mieście, nie jest już tak niezbędny - zawet o ziemię za paznokciami ciężko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #2386 Napisano 23 Listopada 2014 W mieście jak się wdepnie to można sobie spod buta wygrzebać. Nie ma co jednak przesadzać z ceną noża, bo może zachodzić konieczność wyrzucenia go... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2387 Napisano 24 Listopada 2014 bo może zachodzić konieczność wyrzucenia go... Jako zomowiec wiem o czym mówisz 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osobliwy nick 1 #2388 Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) A tak na powaznie,do czego uzywacie tego typu nozyków ,poza oczywiscie "maniem ":-) :-) :-) Głównie do podobania się Ale w praktyce do drobnostek, zwłaszcza gdy ktoś żyje mieście (a ja spędzam w mieście 99% życia). Na przykład: - ucięcie nitki- rozcięcie zgrzewki z supermarkecie- otwieranie gazet i innych paczek- ucięcie łodyżki kwiatka ukochanej- przydał się na grillu Czasami jednak te z pozoru drobne czynności mogą urastać do wielkiej rangi, bo: - kiedyś nóż przydał mi się do rozcięcia plomb na drzwiach podczas alarmu pożarowego, były praktycznie nie do rozerwania- ktoś opisywał historię, gdy nóż przydał mu się do rozcięcia pasów podczas wypadku samochodowego, by kogoś uwolnić- niedawno ktoś pisał, że uratował dziewczynę której sznurówki zostały wciągnięte przez schody ruchome w centrum handlowym- w ostateczności nóż może zostać użyty jako narzędzie samoobrony (pamiętajmy jednak, że zwykle to śmiertelne narzędzie samoobrony) Jest też takie powiedzenie - gdy masz w ręce młotek każdy problem wydaje się gwoździem. Jeśli ktoś ponosi jakiś nożyk sam zobaczy, że i z nożem może być podobnie Ja zawsze wolę mieć chociaż tyle i aż tyle przy sobie, niezależnie od tego czy się przyda czy nie. Nożyk jest dla mnie ważniejszy niż zegarek, a nawet telefon, choć z obu korzystam częściej, bo po prostu może być w niektórych sytuacjach czymś więcej niż tylko zbędnym balastem i nie jest tak powszechny jak np. ogólnodostępna w przestrzeni miejskiej informacja o aktualnym czasie. Dlatego np. w czasie alarmu pożarowego każdy ma telefon, a nikt nie ma noża i trudno go zastąpić. Kto wie ile jeszcze nieprzewidywalnych sytuacji jak ta może nas spotkać (pomijając powszednie czynności do których przydatne są noże) Edytowane 26 Listopada 2014 przez osobliwy nick 0 Pozdrawiam kolegów z knives.pl! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2389 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) nowy nabytek Edytowane 29 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2390 Napisano 29 Listopada 2014 nowy nabytekgdzie mozna to opracowanie jeszcze zdobyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2391 Napisano 29 Listopada 2014 gdzie mozna to opracowanie jeszcze zdobyć?wydanie jednorazowe z 2006,ostatni egzemplarz kupiłem ...szukałem nawet w wydawnictwie,brak.A znalazłem w..... księgarni Carefour na "wileniaku" Allegro,bywa że się pojawiają....super książka. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2392 Napisano 29 Listopada 2014 nowy nabytekCook, a jak to w srodku wyglada, przewaga tekstu czy obrazkow/zdjec? A ile stron ma ta pozycja? Gratuluje "supermarketowego znaleziska". Gdybys kiedys mial czas i ochote na zamieszczenie linku do paru zdjec z zawartoscia,.. ☺ PS: przepraszam za brak pl znakow i pozdrawiam z Bialowiezy, "serca puszczy"! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2393 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Stron 160Pelno wiedzy merytorycznej -autor to płk WP i pasjonat broni,opisy ciekawe..super zdjęcia ,naturalne i w "robocie" Postaram się o wklejenie "wnętrza" Edytowane 30 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2394 Napisano 29 Listopada 2014 Stron 160Pelno wiedzy merytorycznej -autor to płk WP i pasjonat broni,opisy ciekawe..super zdjęcia ,naturtalne i w "robocie" Postaram się o wklejenhie "wnętrza" No to zaczynam lowy! Ale za fotke/i wnetrza bede wdzieczny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #2395 Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Wiem majchry to nie wszystko,bo i towarzystwo się liczyco jest potwierdzeniem,że kuntaktysię czasem,przydają. prawda Panie M. Edytowane 29 Listopada 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #2396 Napisano 1 Grudnia 2014 Koledzy proszę o radę Żoneczka zagubiła jeden z moich ulubionych (bo naprawdę tną ) noży kuchennych marki Richardson Sheffield. Jest to stary nieśmiertelny model z drewnianymi okładzinami i pięknie laserowo nacinanym, nietępiącym się ostrzem, produkowane były w kilku rozmiarach. Można te noże kupić w Polsce, a najlepiej w Krakowie lub okolicach ? lub ewentualnie jakiś godny polecenia sklep internetowy.Z góry dziękuje za pomoc bo w internecie jest bardzo krucho z info na ten temat, a wiadomo ludzie "z branży" maja bezcenną wiedzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2397 Napisano 9 Grudnia 2014 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0CEoQtwIwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTjq3JVTLFy0&ei=voSHVI7iOsL6UPXWg_gI&usg=AFQjCNGXGIdXUKvW14DtV7JGaPICVaMdtA Prezent od narzeczonej na "Mikołaja" -jescze jak na "Gwiazdkę" dostanę zegarek ,uznam ją za ideał 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bienn 0 #2398 Napisano 9 Grudnia 2014 Koledzy proszę o radę Żoneczka zagubiła jeden z moich ulubionych (bo naprawdę tną ) noży kuchennych marki Richardson Sheffield. Jest to stary nieśmiertelny model z drewnianymi okładzinami i pięknie laserowo nacinanym, nietępiącym się ostrzem, produkowane były w kilku rozmiarach. Można te noże kupić w Polsce, a najlepiej w Krakowie lub okolicach ? lub ewentualnie jakiś godny polecenia sklep internetowy.Z góry dziękuje za pomoc bo w internecie jest bardzo krucho z info na ten temat, a wiadomo ludzie "z branży" maja bezcenną wiedzę może stąd? http://www.pots-and-pans.co.uk/brands/richardson-sheffield/richardson-sheffield-knife-sets 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anka-Grzanka 4 #2399 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) James Cook, nasza mama dostała od nas wszystkich na Mikołaja Ka-Bar 1277 http://www.kabar.pl/product_info.php?cPath=573_574&products_id=790Przestanie wreszcie narzekać, jak przyjdzie jej oprawić na Wigilię kilka karpii sarnę lub zające na Święta. Od teraz już nie mówi,że wszystko w domu jest tępe, ojciec, dzieci, koty, noże... Ale wadą takiego prezentu jest też to, że musimy teraz na nią bardziej uważać. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Anka-Grzanka 0 Uzależniona, zbieram na Tudora... na diecie cud (jogurt+czoko-szok), rozrywka? dwie bułki i karmienie mew nad Wisłą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2400 Napisano 9 Grudnia 2014 James Cook, nasza mama dostała od nas wszystkich na Mikołaja Ka-Bar 1277 http://www.kabar.pl/product_info.php?cPath=573_574&products_id=790Przestanie wreszcie narzekać, jak przyjdzie jej oprawić na Wigilię kilka karpii sarnę lub zające na Święta. Od teraz już nie mówi,że wszystko w domu jest tępe, ojciec, dzieci, noże... Ale wadą takiego prezentu jest też to, że musimy teraz na nią bardziej uważać.I jeszcze Jej narzędzie daliście na "poparcie" argumentów... Ucieszyła się? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach