Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Degustatorr Noir

Orange Monster...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję jakiejś fajnej alternatywy dla bransolety i firmowej gumy w Orange Monsterze. Guma jest wygodna w noszeniu,ale jest długa i trochę odstaje-mam szczupły nadgarstek. Z kolei bransoleta przy całodziennym noszeniu jest dla mnie za ciężka,choć lubię czuć zegarek na ręce. Skórzane paski odpadają. Może jakieś inne gumy,nato,czy coś innego jeszcze może...Fajnie by też było,żeby pasek komponował się z pomarańczowym kolorem potwora. Macie jakieś ciekawe pomysły? W co ubieracie swoje monstery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30614-0-15394200-1331568270.jpg

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda fajnie. A on ma w uszach 20? W Aparcie mogą go mieć?

dzięki : )

tak, to jest 20. a 2 tygodnie temu raczej nie mieli go, choć nie przyglądałem się dokładnie

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejżyj oferte www.timefactors.com ostatnio było grupowe zamówienie na forum to skorzystałem i kupiłem tam gume tylko, że do BM, dobrze się nosi, wygodna, a co do bransolety, to może chcesz sprzedać? Jeśli tak to pisz PW może się dogadamy :)

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ DUBHEAD-wysłałem PW. Dzięki za info.

Zależy mi na opiniach użytkowników,chciałbym znależć pasek wygodny w noszeniu i jednocześnie fajnie komponujący się z

monsterem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-29183-0-20541700-1331568492.jpg

post-29183-0-72374400-1331568490.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@waldi

chyba jednak lekko podcięty pasek by lepiej wyglądał, niż ściśnięty :)

W/g mnie, jedynym paskiem skórzanym który idealnie pasuje na Monstera jest Chronissimo >>klik<<

ale jak dla mnie to za drogi :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Taktic - wiem ,że lepiej podcięty ale skx i sammy też chcą się ubrać.

Co do paska Chronissimo cudo ale ta cena...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile skórzane paski w monsterze nie przekonują mnie w ogóle,o tyle CHRONISSIMO wygląda rewelacyjnie...Ciekawe,czy komfortowo się nosi? Za takie pieniądze pewnie tak... :)

@waldii-orange monster w czarnym karbonie wygląda bardzo przyjemnie,w brązowej skórze już

mniej mi się podoba.

@DUBHEAD-Twoja guma wyglada na bardzo wygodną,zapięcie nie uwiera w nadgarstek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile skórzane paski w monsterze nie przekonują mnie w ogóle,o tyle CHRONISSIMO wygląda rewelacyjnie...Ciekawe,czy komfortowo się nosi? Za takie pieniądze pewnie tak... :)

Trza by było któregoś strapmakera kiedyś namówić, żeby nam zrobił na nasze Monstery coś na wzór Chronissimo. Może nie byłby tak misternie wykonany, ale coś w tym stylu...

Mielibyśmy nasze paski klubowo-monsterowe limited edition :) :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pomysłu z paskami "limited edition" tez jestem za :rolleyes: A co do gumy, to nosi się naprawde wygodnie, zapięcie nie uwiera, jedyne do czego moge się przyczepić, to, to że zapięcie troche odstaje, tzn. nie do końca odstaje, ciężko to wytłumaczyć, jutro wrzuce foto o co mi chodzi, tzn. jeszcze dziś wieczorem ;) Ale jeśli zastanawiasz się nad gumami z timefactors.com to moge szczerze polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam pomysł Dubhead-a na zakup z Timefactors. Jest kilka pasków do wyboru . Zamówiłem ostatnio pomarańczową gumę do nurkowania , oraz Rhino Strap 8070 Green 20 mm . Obydwa pasują świetnie. Może dla kogoś to być przeładowanie ; pomarańczowy zegarek i pomarańczowa guma , ale w sytuacjach wakacyjnych ; kajaki , pływanie może być na wesoło.

Zaś ten drugi , Green , zieleń khaki bardzo dobrze kontrastuje z pomarańczową tarczą. Jest to dla mnie wersja "wycieczkowa". Dziś założyłem go na rower i super wyglądał , ma matowe czarne klamerki - dobre połączenie również

z indeksami godzin .

... Ale co zauważyłem ; Monster ma grube teleskopy - średnica 2,5 mm. W paskach ( gumach )z przelotem o mniejszej średnicy jest problem z "wciskaniem" teleskopów. Chałupniczo może komuś przyjść do głowy smarowanie tłuszczem teleskopów.

Z mojego nurkowego doświadczenia jedynym dopuszczalnym tłuszczem do konserwacji gumy jest olej , lub smar silikonowy.

Nic innego ! Taki smar silikonowy kupuję w sklepach nurkowych , ale dziś jest też pewnie w innych miejscach.

Piszę tu o własnych doświadczeniach , ale każdy na swoją odpowiedzialność musi sprawdzić co ew.używa w kontakcie z gumowym paskiem. Może ktoś z Was ma inne doświadczenia - jeżeli tak proszę sprostować.

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach , jeszcze jeden pomysł kolorystyczny dla pomarańczki ; jakiś czarny pasek z przeszyciami pomarańczową nicią ! :rolleyes:

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wahnik daj foto :rolleyes:

A co do przeszyć to widziałem ostatnio gumę potraktowaną pomarańczowym cieńkim drucikiem miedzianym - rewelacja jak ktoś lubi akcent koloru tarczy na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja uważam, że pomarańczowe nato/rhino by świetnie pasowało - szał na max!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ile jest(mniej więcej) warta nowa monsterowa bransoleta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się podczepię:

czy taka bransoleta będzie pasować do Monstera? Sprzedawca niestety nie potrafił udzielić jednoznacznej odpowiedzi, może ktoś z Was próbował akurat ten model?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250524018630

A co do tematu wątku, kiedyś oglądałem pomarańczkę na pasku ze skóry przeznaczonej na tapicerkę samochodową, konkretnie do Lambo, oczywiście pomarańczowej...mistrzostwo świata. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bransoleta z ebay.com jest przeznaczona do SKX007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale skx ma w uszach 22.Monster 20, bransoleta do niego wychodzi na 24(chyba).

Nie wiem czy te maskownice będą pasowały do monstera i jak będzie wyglądał na całej dwudziestce.

Jak się mylę to poprawcie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bransoletka, to jest do SKX013. Taka jakby mniejsza wersja 007

Do Monstera na 100% ta maskownica nie będzie pasować. A nawet jakby ktoś coś pokombinował z piłowaniem pilnikiem czy coś.. to i tak sie nie opłaca, bo ta bransoletka jest po prostu za delikatna jak na Monstera... moim zdaniem nie warto..

@waldi

Wartość bransolety Monsterowej. Czasami bywają na ebayu w cenie ok $50, być może trzeba jeszcze VAT doliczyć..

Generalnie najlepiej jest kupować Monstera od razu w wersji na bransolecie, bo taka wersja jest tylko 10-20$ droższa, a ewentualnie gumę później jest łatwiej dokupić i taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.