Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzesiek

Okulary

Rekomendowane odpowiedzi

Statystycznie wśród takiej liczby użytkowników muszą być także okularnicy. Od pewnego czsu przymierzam się do zmiany moich patrzałek. Kompletnie nie mam pojęcia jakiej firmy szukać oprawek. Wiem, że nie możecie mi pomóc co do stylistyki, ale znacie może wytwórców dobrych oprawek, takich żeby posłużyły długo. Jak na razie spodobały mi się oprawki Tag Heuer, ale to chyba nie jest marka okularowa :wink: i byłoby to już przegięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie noszę jeszcze okularów (już niedługo) więc mam doświadczenia jedynie ze słonecznymi.

co do Tag heuera - mnie spadały -proste zauszniki (?) wyprofilowane tak jak oakley - dla mnie się nie nadają

w słonecznych b. dobrą jakość ma RayBan (kupuję okulary wyłącznie tej firmy - również dlatego że jako jedne z niewielu mają "szklane" szkła -B&L zresztą)

zwykłe oprawki też robią (podobnie jak oakley)

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Z tych, które miałem polecam Emporio Armani. Dużo ładnych modeli, bardzo wygodne i dobre jakościowo. Też ostatnio wpadły mi w oko TH :D, oglądałem je w necie, muszę gdzieś przymierzyć, ale obawiam się, że może być ciężko z ich dostępnością...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że szklane szkła są twardsze i optycznie chyba ciągle lepsze, ale przy niektórych zajęciach niezbyt bezpieczne. Wiem co piszę, bo miałem takie w twarz "wmontowane".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

nie wiedzialem nawet, ze mozna oprawki kupowac przez siec :shock: a jak z dopasowaniem do twarzy? jest jakas teoria jak to dopasowac?

rozumiem, ze z oprawkami do optyka, czy tez zalatwiacie to "zdalnie"? :-)

te Ray Ban'y mi sie podobaja... a wlasnie mam okulary zmieniac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Też nie kupowałem przez sieć, ale widzę, że jest zdecydowanie taniej. Bez przymiarki ciężka sprawa, więc można tylko zmierzyć u optyka ( jeśli będzie miał akurat ten model ) i zakupić przez net :idea: :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rayban i Persol ! Najlepsze okulary (przeciwsłoneczne oczywiscie bo na szczescie tylko tkaie nosze :wink: )

Niestey wszystko co bardzo dobre = bardzo drogie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Rayban i Persol ! Najlepsze okulary (przeciwsłoneczne oczywiscie bo na szczescie tylko tkaie nosze :wink: )

Niestey wszystko co bardzo dobre = bardzo drogie :D

o Ray Ban'ie mam podobne zdanie, tych drugich nie probowalem... ale od zeszlego roku zakochalem sie na zaboj w Oakle'y- kupilem je specjalnie na golfa ale sa tak fantastyczne, ze chodzie w nich caly rok i nie wychodze bez nich z domu, nawet zima, co bylo wczesniej dla mnie nie do pomyslenia :D szkla black irydium polaryzacyjne (a oprawki to nawet mi sie nie podobaja :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Donna Karan i spośród tych, które wybierałem (wszystkie marki luksusowe, typu YSL, Armani, etc) , były najdokładniej i najbardziej pieczołowicie wykonane.

Juz na forum wstawiałem:

dscn1303ii7nw.th.jpg

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem nosicielem okularów kupionych w Vision Express marki Crown. Używam ich od 1,5 roku i nic niepokojącego się z nimi nie dzieje, mimo tego iż soczewki są plastikowe. Co prawda utwardzane i z antyrefleksem, ale do czyszczenia zawsze używam specjalnych wilgotnych czyścików. Dlatego do dzisiaj na soczewkach nie ma najmniejszej rysy. Główną zaletą plastikowych soczewek jest ich minimalna waga, co nie jest bez znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

sa 2 dobre firmy:

-longines (piękne oprawki)

-emporio armani

Oczywiście najlepiej po prostu poprzymierzać różnych firm bo okulary się powinno wybierać wg. tego jak pasują a nie po marce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w 'normalnych' okularach oprawki Exess'a i jestem bardzo zadowolony. Sprawdzają się na codzień (choć rzadko noszę) i przy grze w tenisa- nie trzeba się o nie bać, bo praktycznie nie sposób je zniszczyć :twisted:

Jako słoneczne tylko Ray Ban- bez cienia wątpliwości 8)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Tessio. TH w Krakowie Długa 64, Zwierzyniecka 17.

Dzięki Grzesiek ! Przejdę się zobaczyć Tag Heuer`y, nie ma kasy na Carrere to moze chociaż okulary :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

z oprawkami tag heuera miaem kontakt i dosyć dziwnie to wyszło bo: na półce wyglądają zachwycająco a na nosie już duuużo słabiej.

P.s

Za cenę takiej oprawki (ten heuer kosztował 1500 zł) to można już mieć sensowny zegarek. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sa 2 dobre firmy:

-longines (piękne oprawki)

-emporio armani

Oczywiście najlepiej po prostu poprzymierzać różnych firm bo okulary się powinno wybierać wg. tego jak pasują a nie po marce.

Tak naprawdę to jest jedna dobra firma - Silhouette, która produkuje, reszta do designerzy włączająć w to RayBany, Hugo Bossa, Armaniego itp.

Mają opanowane 90% rynku markowych oprawek w kilku grupach cenowych.

Proponuję u dobrego optyka zmierzyć oprawki, nie tylko przed lustrem, ale i fizycznie zdjąć ich wymiary. Zdecydować się na styl, to zależy od typu twarzy i przeznacenia. A potem polecam łowy w sieci.

Powiem tylko, że u optyka marże na oprawkach są nieprzeciętne. Kupiłem za 200 zł na eBayu oprawki, które w sklepie kosztowały 900 zł.

Na oprawkach warto i można oszczędzić, przez zakup w sieci, lepiej kupić porządne a taniej. Doskonale sprawdza się tytan ( w przeciwieństwie do zegarków ).

Generalnie można kupować prze sieć, ale nie pochopnie. Zresztą ja jako zatwardziały okularkim mam kilka par okularów, więc jeden nietrafiony zakup tragedii nie czyni :D

Za to szkła tylko w salonie i tu nie watro oszczędzać.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można również pominąć oprawek /i nie tylko/ firmy Rodenstock- świetna marka, świetne wyroby :!:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Flair, chociaż przyznam, że tam bardzo mało tej oprawki :wink:

Poszukam jakiejś bez ramek lub podwieszanej do noszenia "na poważnie" i czegoś masywniejszego od słońca - tutaj wrzucę fotochromy lub polaryzacyjne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ja mam fotochromy i gorąco je polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierz kiedyś polaryzacyjne, najlepiej tak byś mógł spojrzeć na jakiś oślepiający odblask (woda, chrom). Zobaczysz czemu się waham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.