pechagto 1087 #4951 Napisano 31 Lipca 2024 W dniu 17.07.2024 o 02:25, irekm napisał(-a): 600km kółeczko dzisiaj. Browarek w Whistler, do domu jeszcze 150km. W Lytton 3lata temu pod koniec czerwca było oficjalnie 49.7c, dzisiaj mi się udało i było tylko 42c. Jechałem 3/4 trasy w tshircie, mimo tego że mam paskudne doswiadczenia z jazdy na moto. Nie dało się inaczej🤷 Teraz jest jeszcze 32c tu gdzie jestem Super zdjęcia ! Mam patent na jazdę w taką pogodę po doświadczeniach z Kalifornii - zwilżasz podkoszulkę, zakładasz na siebie i na to kurtkę z meshu. Dzięki temu podkoszulka nie wysycha i cały czas Cię chłodzi przepływ wiatru przez kurtkę. A jak Ci się zrobi za chłodno, to zdejmujesz kurtkę i podkoszulka wysycha po kilku milach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #4952 Napisano 1 Sierpnia 2024 Kurcze, że sam o tym nie pomyślałem 😀, chyba to od tego ciepła, w dekiel mi dało za bardzo. Teraz trzeba plan opracować jak jajka schładzać bo mi mój motur rozgrzewa je do czerwoności za każdym razem jak sie zatrzymam nawet na sekunde w takich temperaturach 😜. Ale tutaj mesz może sie nie sprawdzić 🤣. W sumie jak sie tak zastanowić to łindoł pogodowy na perfekcyjną jazdę jest nie wielki Chyba że wyjedzie sie na wyspę. Pogoda na jazdę była perfekcyja , do czasu 🤣. Po drodze widzieliśmy orki i najgrubszego kolibra ever 🤔. Tylko z jakiegoś powodu nie pomyslalem o tym że północny pacyfic może nocą mocno ochladzać okolice. 😖 Jak wracałem o północy z portu tonsie czułem jakbym pojechał na narty w krótkim rękawku ☹️. Jak dojechslem do domu to sie choroba pod gorącym prysznicem nie moglem rozgrzać 😜🤦 5 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64299 #4953 Napisano 6 Sierpnia 2024 Takiego dzisiaj ustrzeliłem 🤗🤗🤗 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #4954 Napisano 7 Sierpnia 2024 Powiew klasyki w nowocześniejszym wydaniu. Classic chłodzony powietrzem.. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #4955 Napisano 7 Sierpnia 2024 Mało klasyczny ten wydech i tarczowy hampel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #4956 Napisano 7 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Mało klasyczny ten wydech i tarczowy hampel. można też napisać, że poco komu ABS oraz wtrysk paliwa, a jednak jest i w tym moturze.. Czasy się zmieniają, wymagania również.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24438 #4957 Napisano 8 Sierpnia 2024 @zadra to nowy nabytek czy test? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #4958 Napisano 8 Sierpnia 2024 16 godzin temu, zadra napisał(-a): można też napisać, że poco komu ABS oraz wtrysk paliwa, a jednak jest i w tym moturze.. Czasy się zmieniają, wymagania również.. To pawda, bezpieczeństwo jest najważniejsze, wtrysk też potrzebny i pożyteczny ale klasycznie to nie wygla za bardzo np. wydech, koła, ogólna linia. Zobacz jak wyglądają Triumphy Bonevile albo Kawasaki W. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #4959 Napisano 8 Sierpnia 2024 15 godzin temu, eye_lip napisał(-a): @zadra to nowy nabytek czy test? test, przejażdżka salonowym. Jestem już umówiony na Himalayana, a może i 650'kę da się objechać. Ciekawe doświadczenie - wsiąść na coś innego i nowego. Dochodzi się do pewnych konkluzji.. Jeśli chodzi o klasyka, którym jeździłem , to na plus : skrzynia biegów - bardzo przyjemna, miękka sprzęgło również miękkie (troszkę zbyt późno brało) Motor zwarty, dobrze kierowalny, skrętny, kanapa lepsza niż w moim nc-ku , ale siedzi się odrobinę wyżej. Na minus : pojemność i mało kuni. Dało się tym pojechać 115km/h ale uparł się i nie chciał więcej. Przyjemna jazda to 80...100km/h Przegoniłem go przez 130km trasy, z czego 70% z odkręconą manetą. Spalanie wyszło równie 5/100... Jednym słowem - świetne moto ale jako drugie w rodzinie.. miękkie mało odczuwalne wibracje wskazują jednak, że to singielek jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #4960 Napisano 9 Sierpnia 2024 Tylko 115? Toż to ma prędkości jak moje 125. Nawet mniejsze. Mojego goniłem do 125. Przelotowa 100. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24438 #4961 Napisano 9 Sierpnia 2024 No i co z tego, to motocykl do spokojnej jazdy.. wystarczy że komfortowo stówke poleci. Zresztą i tak się lepiej zbiera do wyprzedzania niż Twój z racji na moment obrotowy;) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155642 #4962 Napisano 9 Sierpnia 2024 Ja jeżdzę motocyklem o znacznie większej pojemności (turystyk), ale takim też bym nie pogardził. Fajny wygląd, a i mocy wystarczy. Kolego @egzo18 nawet nie chcę wiedzieć, jakie ten Twój osiołek o pojemności 125 wydaje dżwięki przy tych 125 km/h 😉 Zęby mnie bolą na samą myśl. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24438 #4963 Napisano 9 Sierpnia 2024 Inna sprawa że to licznikowe 125 w takim maluchu to pewnie 115. 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #4964 Napisano 9 Sierpnia 2024 35 minut temu, egzo18 napisał(-a): Tylko 115? Toż to ma prędkości jak moje 125 też sobie w głowie porównywałem do innych niższych pojemności. pamiętam moją jawę sport 50ccm. Można ją było pogonić do 80km/h ale oczywiści to był dwutakt.. Jeśli chodzi o prędkości do osiągnięcia, to miałem nadzieję, że max będzie bliżej 130km/h co pozwoliłoby mieć pewien zapas w czasie jazdy przy 90km/h, a w tym przypadku niestety buforek w zasadzie nie istnieje. 36 minut temu, eye_lip napisał(-a): to motocykl do spokojnej jazdy. Tak właśnie jest. Dobrze poradzi sobie w mieście i przedmieściach, ale tak jak wpisałem - musiałby być jako drugi w rodzinie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #4965 Napisano 9 Sierpnia 2024 (edytowane) No maks to jest prawie odcina na 6 biegu. 90-100 nawet we 2 to leci komfortowo. Oczywiście waga. Ja plus kuzynka to maks 120 lg Edytowane 9 Sierpnia 2024 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24438 #4966 Napisano 9 Sierpnia 2024 120... czyli tyle ile z @zadra z plecakiem, wyjaśniło się 😆 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #4967 Napisano 9 Sierpnia 2024 Dokładnie Jak jadę solo to motorek ciągnie 50 kg masy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #4968 Napisano 9 Sierpnia 2024 Chętnie bym się przejechał takim Hunterem, lubię charakterystykę długoskokowych singli. Nawet spoko te Enfieldy, chorowałem na Interceptora 650, ale jak się przejechałem, to czar trochę prysł. Niestety jak dla mnie konieczna wymiana zawieszenia i tych kół z dętkowymi oponami. Wykonanie też takie sobie, za to silnik 650 bardzo przyjemny i świetnie brzmi. Jestem ciekaw jaki będzie Classic 650, może dadzą zawieszanie Showa jak w Meteorze. Jest potencjał, ale kilka rzeczy trzeba poprawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 744 #4969 Napisano 9 Sierpnia 2024 Mi się osobiście endieldy bardzo podobają. Ostatnio odkryłem coś co ma silnik jak moja aprilia, ten sam. Nazwa się to mondial hps. No zakochałem się no. Ale nie, apka i zostanie na pewno 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #4970 Napisano 9 Sierpnia 2024 Godzinę temu, Stierlitz napisał(-a): chorowałem na Interceptora 650, ale jak się przejechałem, to czar trochę prysł. ja również nie odpuszczę i w tym sezonie się jeszcze przejadę na tym silniku(nie wiem co w Poznaniu za pojazd udostępnią), ale myślę że to może być już wrzesień... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64299 #4971 Napisano 15 Sierpnia 2024 Takie tam 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64299 #4972 Napisano 15 Sierpnia 2024 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geniu_75 1192 #4973 Napisano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) no to ja także (w czeskim schronisku nieopodal Śnieżki): Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez geniu_75 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markali 372 #4974 Napisano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) W Czechach dużo tego mają. W czasie wojny nikt nie wywoził i nie niszczył. Polecam Veteran Arena w Ołomuńcu, muzea w zamku Kamień, przy Czeskim Raju, Jawy w Rabakovie.... Tymczasem pozdrawiam ze Słowenii - przejazd przez Wurzenpass (powrót przez Loiblpass)- po drodze Grossglockner Hochalpenstrasse i lodowiec Pasterze. Nigdy, ale to nigdy nie przyjeżdżajcie do Bledu i nad Bohijnske Jezioro w święta. Miejsce znalazłem na czwartym odwiedzonym Kampingu.... Edytowane 16 Sierpnia 2024 przez markali 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #4975 Napisano 16 Sierpnia 2024 Dalej osiołek, niestety w ruchu miejskim... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach