Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Ciężko znaleźć czarnego Worldmastera, szczególnie z Incablociem. Szukam już kilka miesięcy, przeglądnięte allegra i tablice. O "pewny" egzemplarz, trudno. 

Gratuluję pięknych murzynków, ja na swojego, czekam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu na giełdzie spotkałem pewnego pana, który zażyczył sobie okrągłe 500 polskich złotych za takowego murzynka. Fakt - stan był idealny, zero rysek, prezentował się pięknie, nawet na 18 mm pasku :lol:. Jednak w życiu bym za niego tyle nie zapłacił. Szukanie okazji to niestety jak szukanie igły w stogu siana.  ; (

A tutaj wrzucę zdjęcie (niestety nie mojego  :(  :( ) pięknego i rzadkiego w tym wydaniu Worldmastera. Niech będzie dla potomnych, jak już allegro wycofa aukcje do archiwum.

post-64375-0-32726100-1395614303_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Znając sprzedawcę, można, na 99%, być pewnym, że to malowanka.

Kupowanie od tego pana to ryzyko malowanki, składaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Jacku co zrobić jak posiadam takiego identycznego ale ze spraną jak we Frani tarczą?

Też mnie nosi by podmalować mu gębę, bo w znośnym stanie takiej nie uświadczysz.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Lechu, a skąd mnie to wiedzieć, co zrobić?

Malowanie - dobre - kosztuje i w sumie przy sprzedaży na jedno wychodzi, czy sprzedajesz, malowany czy nie. A posiadanie malowanki w zbiorach pewnie, prędzej czy później, będzie urażało twój zmysł estetyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomalować i sprzedać, rzeczywiście nie wiele zyskasz w stosunku do sprzedaży niemalowanego jak odliczysz koszty malowania. Pomalować i zostawić, zgadzam się z Jackiem, że wcześniej czy później zacząć Ci to przeszkadzać.

Nie malować i zostawić do czasu znalezienia zegarka w lepszym stanie, a dopiero później sprzedać jako niemalowany, może jest to jakieś rozwiązanie. ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie macie rację!

Zostawię gangrenę w pudle niech się męczy kaszalot.

Może tylko szczele obraz jego sromoty i Wam pokaże. :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sztuka!

Musiałeś trafić na niezłe łowisko, ;) 

bo i babcia "O" też zadbana jak na te lata. :D

Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny, stan świetny. Podpisuje się pod gratulacjami!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna sztuka!

Musiałeś trafić na niezłe łowisko, ;)

bo i babcia "O" też zadbana jak na te lata. :D

Gratulacje!

Dzięki wielkie.

Czasami bardzo pomaga Nasz Kolega Sneer ale babcia "O" i Atlantic zostały wyłuskane na All...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak apropos poprzedniej dyskusji o konfrontowaniu stanów oryginalnych i malowanek - należy kupować do kolekcji zegarki jak ten powyżej, aby nie tłumaczyć później dlaczego to trzeba było malować - Gratuluję i załącz jeszcze dekiel do kompletu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście w pospiechu gdzieś zapodziałem zdjęcie dekla więc doddaję te sprzedającego (dużo lepsze :) ):

post-60800-0-51424000-1395656633_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładny egzemplarz, gratulacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Frantz70

Dawno nie widziałem tak ładnego oryginalnego Super de lux`a , choć na dekielkach wszystkie miały Original :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Frantz70

Dawno nie widziałem tak ładnego oryginalnego Super de lux`a , choć na dekielkach wszystkie miały Original :).

Jak tylko Go zobaczyłem to cena przstała grać rolę. Kolejna taka szansa nie trafi się szybko. Trzeba jednak mieć nadzieję.... :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza koronką , która mi tu nie pasuje, stan jest rzeczywiście superowski. Czy to jest to samo źródełko co omega? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Założyłem, że to teraz ta osiemnastka - w takim razie gratulacje z okazji przekroczenia bariery dźwięku; ale może jednak dziesiąt lat temu :wacko: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza koronką , która mi tu nie pasuje, stan jest rzeczywiście superowski. Czy to jest to samo źródełko co omega?

Źródełko inne a co do koronki to na moich zdjęciach jest ustawiona w pozycji do ustawiania wskazówek i to może trochę zaciemniać obraz. Dodatkowo ma ona tak ostre krawędzie co może świadczyć, że podobne jak zagarek była raczej rzadko używana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy koronka jest sygnowana "a" czy gładka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi