Guest xylog #301 Posted July 25, 2011 Witajcie, ja już po urlopie - jak dojrzeję to część uwag umieszczę w dziale Casio pod tytułem "RISEMAN w Himalajach". Chciałem uzupełnić galerię swoich białych "a atlantic" i Weltmeisterów. Ale wcześniej postanowiłem przypomnieć sobie co tu się działo. I znalazłem takie oto coś, na co wcześniej nie zwróciłem należytej uwagi: [/url]Uploaded with ImageShack.us - chyba za dużo wyciąłem z cytatu, ale to post Starego ze strony 11 lub 12. Ten SUPER DE LUXE jest niebywały. Jeszcze takiego nie widziałem i NIE MAM !!! Gdzie takie dają ??? - gratuluję Stary, rzadko coś mnie w tej materii może zdziwić, ale ten Atlantic jest naprawdę SUPER. I nawet DE LUXE!! Przy tych twoich to moje jak kopciuszki wyglądają. Ale są trzeba je ludziom pokazać. Choć stan ich jest przeciwieństwem pokazywanych powyżej. Ma początek "białe" "a atlantic" - uzupełnienie: Ten, choć sekundnik do wymiany, wart towarzystwa powyżej, bo chyba rzadki okaz: I dwa skromne Welmeistery: Nie krytykujcie za bardzo ich stanu, sterane one bardzo życiem, a mój zegarmistrz już nie chce mnie widzieć, bo mu się moje Atlantiki po nocach śnią. A stos nienareperowanych rośnie ... I czasu na kosmetykę brak mu całkiem. Jacek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #302 Posted July 26, 2011 Faktycznie był ładny ale poszedł do naszego znajomego prawnika z forum. Który był bardzo zadowolony a ja nabyłem w to miejsce nosa na perłowej tarczy Troszeczkę żałuje jak kilku innych zegarków ale cóż ruch w interesie musi być Kilka sztuk przybyło, których zdjęcia już tu umieszczałem ale jak jedna transakcja dojdzie do skutku to się pochwale kolejnym ciekawym okazem. Twój zbiór jak zwykle okazały a zegarmistrzowi się nie dziwię .Gdzie ty to wszystko wykopujesz!!!! ileż trzeba determinacji żeby wyszukiwać kolejne niepowtarzające się rodzynki tej marki 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #303 Posted July 26, 2011 A kopię gdzie mogę. Jak na forum o mnie nie pamiętają i oddają prawnikom, to muszę sobie radzić sam. Ostatnio nabyłem jednego z tych Welmeisterów na tak krytykowanej tu Tablica.pl i żeby było ciekawiej w Lublinie, moim mieście.To tylko niewielka część kolekcji, są przecież jeszcze Worldmastery: czarne "a atlantic", Varldsmastaury, i całe mnóstwo "Atlantic"-ów. Kiedyś, jak to wszystko poukładam to pokażę kolejne części zbiorów. A najpewniej założę jakąś własną Galerię, tylko żeby miała jakieś podrozdziały, bo inaczej trudno będzie porządek utrzymać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #304 Posted July 27, 2011 (edited) Haha jak tak dalej będziesz chomikował w takim tempie i tak różnorodnie to za jakiś czas poszerzysz opracowanie Wojtka Kutermankiewicza o kolejne 250 stron Edited July 27, 2011 by Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
chronofil 133 #305 Posted July 27, 2011 Przybyło mi trochę Worlmasterów. Nie chciałem, żeby przybyło i robiłem wszystko, żeby ich nie dostać....Ten ostatnio prawie codziennie na ręce: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #307 Posted August 1, 2011 (edited) Edited August 1, 2011 by xylog 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dar 33 #308 Posted August 1, 2011 xylog gratuluje kolekcji. Od jakiegoś czasu rozglądam się za atlantikiem w wersji kolorystycznej, którą przedstawiłeś na ostatnich zdjęciach 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #309 Posted August 2, 2011 Przybyło mi trochę Worlmasterów. Nie chciałem, żeby przybyło i robiłem wszystko, żeby ich nie dostać....Ten ostatnio prawie codziennie na ręce: Arturze, najwidoczniej słabo się starałeś, skoro przyszły... ;-) Piękny Worldmaster, szczególnie tarcza. I jak tu nie kochać tych zegarków? :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #310 Posted August 2, 2011 Xylog no piękna zdobycz!!! tak samo ładny jak mój . A mówiłem, że można znaleźć, tylko trzeba szukać dobrze zachowanych. A gość, od którego odkupiłem swój egzemplarz był u mnie w Banku ostatnio i prosił bym mu go odsprzedał bo znalazł kupca na zegarek za dobra kasę Ale jak się można domyśleć już nie był na sprzedaż Dotarł do mnie kolejny bardzo rzadki egzemplarz tej manufaktury , którego u Ciebie w kolekcji nie widziałem , a pracujący na felsie cal.690 Bidynator zdjęcie poprzedniego właściciela i to bardzo słabe: dokładniejsza fotka ze strony Ranffta: Ktoś z kolegów wie jak ten zegarek mógłby wyglądać? Zegarek w dobrym stanie zachowania, tarcza, koperta z niewielkimi śladami przetarć złocenia, porysowane szkiełko, brak wałka naciągu wraz z koronką i odkręcony rotor choć mechanizm kompletny zegarek nie był na chodzie.Obecnie szkiełko spolerowane i pozostawione, ponieważ zegarmistrz twierdzi, że to jest oryginalne szkiełko z lat 50 tych, rotor umocowany, mechanizm po czyszczeniu, dokupiony nowy pasek wzór krokodyl z jasnym przeszycie, jednak zegarek pozostaje na dokładniejszej regulacji u zegarmistrza. Po powrocie obfocę i wrzucę fotki od czoła ale może do tego czasu ktoś z kolegów zgadnie jak ten egzemplarz może wyglądać.....A dodam że ciężko cokolwiek w necie znaleźć na jego temat 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #311 Posted August 2, 2011 (edited) A jaka nagroda? I ile tarcz trzeba wkleić zegarków z takim mechanizmem (bidynator)? EDIT: Ze starymi automatami to niestety u mnie krucho (jeszcze mam nadzieję), mam tylko 2 Power Reserve. Ale to co tu pokazałem to tak cirka about ze 20% Atlantików. EDIT: No dobra nie będe cie męczył: To tylko 4, nie chce mi sie więcej zgadywać EDIT Zdjecie nr 4 to NIE BIDYNATOR Edited August 2, 2011 by xylog 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #312 Posted August 2, 2011 (edited) Twoich???Powiem szczerze, że od kilku lat śledzę różne portale aukcyjne i Atlantiki z bidynatorem trafić to spora rzadkość moim zdaniem. Choć nie twierdzę,że są nie do kupienia Miałem tylko nadzieje, że ktoś coś fajnego zaproponuje i uda mi się obejrzeć jakieś ciekawe tarcze lub modele na tym mechanizmie, których przyznaje przez okres kilku lat widziałem zaledwie kilka. I choć w manualnych różnorodność jest spora to tutaj chyba trudniej o taki zawrót głowy co?Niestety żaden z tych Ale rozłożyłeś mnie ostatnim zdjęciem bo choć wszystkie powyższe widziałem to ostatniego nie.Mój model to ROYAL.Jak odbiorę od zegarmistrza to pstryknę kilka fotek lepszym aparatem. Edited August 2, 2011 by Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #313 Posted August 2, 2011 (edited) < Edited August 2, 2011 by xylog 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #314 Posted August 2, 2011 (edited) Nie, źle mnie zrozumiałeś. Mam tylko 2 automaty Power Reserve. Kiedyś były w Vintage - bo to, jak i twój Royal, nie są Worldmastery.Te 20% to te białe "a atlantic" i weltmeistery, które tu pokazuję.Zdjęcia pochodzą z bazy danych która kupiłem kiedyś od Wojtka K. Dlatego taki mądry jestem. Royala tez bym znalazł, ale uznałem ze te 4 to dość.Sam tez posiadam bazę Wojtka, choć uboższą i bez Royala to rzeczywiście masz racje nie jest to Worldmaster Jednak uważam, że to chyba najlepsze miejsce do prezentowania wytworów tej manufaktury, choć najlepszym działem byłby jakiś w stylu dziwactwa w tym wypadku..... Identyczny ale nie ten sam choć też bez wałka Dla mnie oba zegarki są niemal identyczne. Widzę , że o bazę danych tez porządnie zadbałeś.Ciesze się bo wiem do kogo się zwracać w przypadku wątpliwości ,które czasami mnie nachodzą Edited August 2, 2011 by Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Iko 619 #315 Posted August 2, 2011 Panowie - ależ to wątek o Worldmasterach, a nie Atlantikach w ogóle.Był kiedyś wątek (jakoś zapomniany obecnie) - coś w stylu "Rzadko spotykane Atlantiki" ... itp. PozdrawiamIko 0 Share this post Link to post Share on other sites
Yargoth 1 #316 Posted August 3, 2011 (edited) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/21744-nietypowe-zegarki-marki-atlantic/page__hl__atlantic Edited August 3, 2011 by Yargoth 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #317 Posted August 4, 2011 No to wracamy do Worldmasterów, ale nietypowych Najmniejszy w kolekcji Worldmasterów, choć w szwedzkiej wersji, tylko 23,5 mm. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sbender 0 #318 Posted August 9, 2011 Panowiefotki takiego bidyntora wrzucałem pare stron wcześniej, trafić dobrą ofertę rzeczywiście nie tak łatwo 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #319 Posted August 11, 2011 Odświeżam ostatnim nabytkiem, który powrócił do świata żywych po kilku godzinach jakie mu poświęciłem tak wygląda ukończony......... w dziale vintage jest fotka w temacie odnośnie renowacji tarcz na stronie siódmej jak wyglądał gdy do mnie dotarł,gdy go ujżałem bałem się co z tego będzie ale wyszło jak poniżej co mnie bardzo cieszy 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
Guest xylog #320 Posted August 23, 2011 Coś dano nic nowego. To może ja odświeżę. Original 21 jewels z datą, w przyzwoitym stanie Nie otwieram go, bo szkoda byłoby przez przypadek porysować. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #321 Posted August 28, 2011 Stan więcej, niż przyzwoity... Bardzo ładny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sebartus 0 #322 Posted August 29, 2011 Original jest piękny, oto mój:) Pozdrawiam! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kiełek 0 #323 Posted August 30, 2011 (edited) A oto moje 2 Atlantici: -Weltmeister -Worldmaster Sekundnik chyba od Delbany Edited August 30, 2011 by Kiełek 0 Share this post Link to post Share on other sites
onkyo05 0 #324 Posted August 31, 2011 Nie wiem dlaczego ale mają coś w sobie te "pioruny". Sam mam pięknego Worldmasterka i często do niego wracam. Piękne zegarki z duszą. I nikt im tego nie odbierze , nawet najbardziej zagorzali przeciwnicy marki 0 Share this post Link to post Share on other sites
kroll_czarli 780 #325 Posted September 2, 2011 (edited) To ja wkleje swoje pierwsze Atlantiki. Sa teraz na przegladzie mechanizmu u zegarmistrza. Po odebraniu bedzie czyszczenie kopert i nowe szkielka. Jesli chodzi o tego pierwszego to raczej otrzyma renowacje tarczy. Drugi na tym zdjeciu wyglada srednio, ale w rzeczywistosci jest swietnie zachowany. Koperta stalowa w bardzo dobrym stanie, wskazowki pod roznym katem zmieniaja odcien niebieskiego, wspanialy czerwony sekundnik. Jest jeszcze taki, brak wskazowek, mechanizm na przegladzie. Bardzo chcialbym go uratowac, ale ciezko o wskazowki. Jak znajde to otrzyma rowniez renowacje tarczy. Koperta w bardzo dobrym stanie. PS: Podziekowania dla xyloga i Starego Edited September 2, 2011 by kroll_czarli 0 Moja strona na FB Instagram Share this post Link to post Share on other sites