Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatjcie . Dawno mnie tu nie było .Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka :) . Miłe zaskoczenie.... 

Parka Worldmasterów zawieszka, folia na deklach, szafir z antyrefleksem , po prostu śliczne  :wub: . . Kolejny w drodze :)

Ciemny ma błękitne śrubki  , na zdjęciu tył jasnego :)

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śliczne są ale wr 5atm i słaba luma za takie pieniądze jak były w sklepie to rozbój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż oba takie same to niebieska tarcza zdecydowanie lepiej się prezentuje według mnie

Poprzedni awatar lepszy był - ten jak z paczki MOCNYCH  ;)  ;)  ;)

Co do cen nowych w sklepie to rzeczywiście jakaś pomyłka - mają kilka względnie ciekawych modeli ale nie za tą kase - natomiast kupno z drugiej ręki w rozsądnych pieniądzach to już oferta ciekawsza

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym że to są zegarki raczej do koszuli ,a nie na basen czy chodzenia po górach, wr na poziomie 5atm zapewne wystarczy do mycia rąk . Nie można wymagać wszystkiego od  tego typu zegarków ,co nie zmienia faktu że trochę kosztują i sie cenią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż oba takie same to niebieska tarcza zdecydowanie lepiej się prezentuje według mnie

Poprzedni awatar lepszy był - ten jak z paczki MOCNYCH  ;)  ;)  ;)

Co do cen nowych w sklepie to rzeczywiście jakaś pomyłka - mają kilka względnie ciekawych modeli ale nie za tą kase - natomiast kupno z drugiej ręki w rozsądnych pieniądzach to już oferta ciekawsza

Pawle jeszcze nie zdecydowałem docelowo jaki to będzie avatar . Tarcza jest czarna a nie niebieska , być może mój awatar też  nie wygląd jak z paczki mocnych :) . Efekt niebieskiego daje szafir z antyrefleksem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to czarna tarcza !!! pewnie kwestia też ustawień komputera - tak czy siak ten ciemniejszy bardziej mi się podoba - bardzo ładny

Wracaj do czerwonego awatarka najlepszy był nie kombinuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śliczne są ale wr 5atm i słaba luma za takie pieniądze jak były w sklepie to rozbój.

Pamiętam jak jeszcze parę lat temu, a może trochę więcej niż pare, gdyż czas szybko leci, takie ale mechaniczne kosztowały w salonie firmowym w Factory ok.700 zł. Co prawda ceny wtedy też były inne, ale  potem ta cena cały czas skakała, a ja się zastanawiałem się  czy nie kupić. Jak się zdecydowałem to cena skoczyła i rezygnowałem i tak ze dwa razy, aż w końcu  gust mi się zmienił  :)

Gratuluje nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to czarna tarcza !!! pewnie kwestia też ustawień komputera - tak czy siak ten ciemniejszy bardziej mi się podoba - bardzo ładny

Wracaj do czerwonego awatarka najlepszy był nie kombinuj :)

Jesteś kolejną osobą która  mi pisze o avatarze . Dobra zmieniam na stary. Chcesz - proszę bardzo :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooooo !!! teraz to cię widać i od razu wiadomo kto napisał :)  :)  :)

Pozdrawiam i do giełdy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciemny ma błękitne śrubki  , na zdjęciu tył jasnego :)

NOS - y Ci trafiły widzę, ma początku mojego zbieractwa miałem takiego atlantica z jasna tarczą i był najdroższym zegarkiem w mojej kolekcji.

Edytowane przez grig1970

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One już nie mają sekundników z grotem?

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co zauważyłem, to groty czerwone miały modele mniej więcej z roku 2011 i może 2012. Ja mam z 2011 i ma czerwony grot.

Obecnie, m.in. na oficjalnej polskiej stronie są bez czerwonego grota. Niemniej w sprzedaży sklepowej (zapewne zalegające modele) widziałem, że można jeszcze nabyć z czerwonym grotem.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. do poprzednich postów:

ja kupiłem swojego w 2012 roku poprzez allegro za 790 zł, jako roczny NOS. Czy dużo czy mało, oceńcie sami.

Od tego czasu użytkuje codziennie (w tym wątku są również i moje zdjęcia). Odchyłka od 3 do 10 sek. W przyszłym roku planuję przegląd i dalej...do codziennego śmigania. Wymieniłem tylko pasek na pattiniego bo ten aligator mi się od razu znudził.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brothers in arms...

hDldVB.jpg

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, chyba już ktoś Ci kiedyś mówił, żebyś Timeroy'e pokazywał w innym wątku B) . A na marginesie - fajnie się prezentują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem..czekam na oficjalne bęcki od Jacka... :wacko:

Johny dawno Cię nie widziałem :)

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem..nic mnie nie uratuje.... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze Cię zmartwić, koperta od 21 ,mechanizm  powinien być 6300  ,złamany ma tyret , jak się domyślam to ten, który ma  ładny chrom z boku koperty  :-( miałem go w rękach, tzw składak. 

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Zaraz, bo czegoś nie rozumiem.

Może to przez urlop, ale dlaczego mechanizm ma być 6300, a nie koperta od 17?

Data na 6300 to zupełnie inna tarcza.

Albo słona woda mi mózg wypaliła.

PS

Piotruś, no, no! Żeby mi to było ostatni raz :)

Edytowane przez xylog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jak i dekiel od modelu 17 kamieniowego różni sie wysokością . Spóbuj włożyć mechanizm  6300 do koperty od 17 tylko uważaj na mostek bo go zniszczysz dokrecając. :)

Odwrotnie to zrobisz ,9 tak jest u Leszka ), bo środek jest 17j w kopercie od 6300 , zobacz na dekiel i porównaj go do wersji z wersja od 17 .

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi