Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomirek

WASZE ULUBIONE RUSKI, KTÓRE CZASAMI ZAKŁADACIE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał75

Chrono jak chrono. Znany, lubiany i przez niektórych pożądany. ;) W sumie aż tak tego fenomenu nie pojmuję. :D

@Qba. 

Piękny stan tego klasyka. Czysta, prosta forma. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono jak chrono. Znany, lubiany i przez niektórych pożądany. ;) W sumie aż tak tego fenomenu nie pojmuję. :D

@Qba. 

Piękny stan tego klasyka. Czysta, prosta forma. :)

Też kiedyś myślałem że chyba nie będę miał żadnego chrono bo to nie moja bajka raczej. Długo się trzymałem nawet jeśli chodzi o zegarki które noszę :) Dziś - troszkę mi się zmieniło :) Chrono na 3017 to jedne z najciekawszych zegarków. 3133 i 31659 to też pozycję arcyciekawe.

Dziś już każde chrono w dobrym stanie to rzecz warta uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie na chrono nachodzi falami. Miałem dwa, sprzedałem. Po roku kupiłem trzy :) ale noszę je bardzo rzadko...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Roman ja to rozumiem, ale mam jeden i mi wystarczy. :D Noszę go sobie jak mnie najdzie, wcześniej był używany codziennie przez 5 lat, ale co się pokaże gdzieś na aukcjach to robi się wielkie poruszenie.  :) Osobiście nie rozumiem jednej kwestii w tym wszystkim, po co powielać jeden model (zresztą to nawet nie dotyczy samego chrono). Sam mam teraz około 60 Pobied i tylko jedna tarcza mi się powiela bo wypuściły ten jeden model trzy różne fabryki. Brakuje mi czwartej od ZiM-a. :P

No chyba że to powielanie to jest inwestycja, lokata kapitału. To w tedy nie było tematu. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman ja to rozumiem, ale mam jeden i mi wystarczy. :D Noszę go sobie jak mnie najdzie, wcześniej był używany codziennie przez 5 lat, ale co się pokaże gdzieś na aukcjach to robi się wielkie poruszenie.  :) Osobiście nie rozumiem jednej kwestii w tym wszystkim, po co powielać jeden model (zresztą to nawet nie dotyczy samego chrono). Sam mam teraz około 60 Pobied i tylko jedna tarcza mi się powiela bo wypuściły ten jeden model trzy różne fabryki. Brakuje mi czwartej od ZiM-a. :P

No chyba że to powielanie to jest inwestycja, lokata kapitału. To w tedy nie było tematu. :D

Rafał no jak? 3133 srebrna i czarna, eksportowa i w cyrylicy, szturmańskie dwa werki i kombinacje kilku kopert, no i 31659, a na upartego taki jak mam noworuski 31681 itd...

To jak z Pobiedami :D Apropo powinno ci się więcej powtarzać :D

Edit. A z inwestycją masz rację. Ceny chrono bezwzględnie rosną i będą rosły nadal :)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

No w sumie to masz rację. Dodasz do tego jeszcze Okeany i ich wariacje to w ogóle będzie zbiorek. Pod warunkiem że nie będą się powtarzały modele. :P 

Z Pobiedami jest o tyle problem że ciężko jest znaleźć teraz modele w dobrym lub bardzo dobrym stanie, a i na naszym rynku zbyt dużego wyboru też nie ma. Z zagranicą ryzyko. Rzadko odważę się coś tam kupić. No chyba że trafi się taki egzemplarz jak ostatnio, a teraz siedzę jak na szpilkach i zastanawiam się: dojdzie czy nie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie to masz rację. Dodasz do tego jeszcze Okeany i ich wariacje to w ogóle będzie zbiorek. Pod warunkiem że nie będą się powtarzały modele. :P

Z Pobiedami jest o tyle problem że ciężko jest znaleźć teraz modele w dobrym lub bardzo dobrym stanie, a i na naszym rynku zbyt dużego wyboru też nie ma. Z zagranicą ryzyko. Rzadko odważę się coś tam kupić. No chyba że trafi się taki egzemplarz jak ostatnio, a teraz siedzę jak na szpilkach i zastanawiam się: dojdzie czy nie. :)

Paradoksalnie na wschodzie wg mnie są dużo droższe niż u nas jak jest dobry stan i jest ich mniej. Zgadzam się że coraz trudniej znaleźć coś rzadszego i ładnego i jeszcze żeby cena nie zabiła. A na alle to ostatnio jest wg mnie moda na Pobiedy . Ceny z kosmosu na licytacjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Dokładnie, allegro przechodzi samo siebie z Pobiedami. Tzn stan/cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziś mi do wigilii taki Łuczyk towarzszył

post-93939-0-30078000-1515257027_thumb.jpg

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ładny kwarcyk pod mankiet. Spokojnych i zdrowych świąt!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Nie ma światła :(13ce715b7ceee9eb6518dda545b07e67.jpg9181c9793c1867cb95fcce643116e608.jpg7198316e1de33795068329b1f8905eb0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi