tomirek 9 #1 Posted July 5, 2010 (edited) Mam około 10 zegarków, które na zmianę noszę na co dzień. Wśród nich są oczywiście ruski. Aviator i Vodolaz. Ale nie o takie pytam. Chodzi mi o ruski jeszcze z czasów ZSRR. Czy nosicie czasami takie starocie?Ja czasami zakładam rakietę 24h z ringiem z nazwami miast (wzbudza duże zaciekawienie), od święta wielkiego starego Kirova z lat 50 a od jakiegoś czasu moim ulubionym "staroruskiem" jest kupiony od Krzyśka nuras. IMO jeden z najpiękniejszych nurasów jakie widziałem. Dziś też na rączce jest i to on jest chyba moim ulubionym zegarkiem z ZSRR.A jakie są wasze ulubione "staroruskie"?Oto i rzeczony nuras na mojej tłuściutkiej rączce Edited December 6, 2016 by rk7000 0 Share this post Link to post Share on other sites
spartasongo 2 #2 Posted July 5, 2010 (edited) Edited July 5, 2010 by spartasongo 2 Share this post Link to post Share on other sites
Guest yasiooo #3 Posted July 5, 2010 Czy noszę stare radzieckie? Wyłącznie Z około 150-160 jakie mam (choć wśród nich są też inne narodowości) noszę pewnie z 50-60. Wszystkich ulubionych zegarków nie będę wklejał, bo zakrawało by to na spamowanie z racji koniecznej ilości fotek, ale z często noszonych, to: seria sportowców, stare Komandiry z lat 70\80-tych, "Błoniaki", Rodina no i kilka poszczególnych modeli Wostoka. Ostatnio te dwa zatrudniam: 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kosh777 4 #4 Posted July 5, 2010 Ostatnio z radzieckich zdarza mi się nosić najczęściej Poljota DeLuxe automat (piękny zegarek, pewnie niedługo wyląduje w pudełku bo szkoda go) i Rakietę kwarca: 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Ritter #5 Posted July 5, 2010 Dosyć często Poljot2614.2H na przemian z Rakietą2614.H do tego Wostok2209 - oczywiście stara wersja z włosem spiralnym. Teraz robię sobie "mocną" pasówkę z 3. różnych typów zegarków/producentów. A co do tych wymienionych na początku to też są zwykle w mniejszym lub większym stopniu "składaki". Dla przykładu P2614.2H powstał z 3.5szt w tym werk z 2szt. Dzięki temu ma małe usprawnienia typu 50h rezerwa chodu +5s odchyłki dobowej bez wydziwiania z pozycją spoczynku nocą... Co do wyglądu... Zupełnie przeciętne! I takie mają być! 0 Share this post Link to post Share on other sites
uki999 2 #7 Posted July 5, 2010 Czasem wpada na nadgarstek 2 Share this post Link to post Share on other sites
Buczo 2092 #9 Posted July 6, 2010 Ja podobnie jak Krzysiek (pierwszy z prawej na zdjęciu wyżej) a to tylko dlatego, że to moje jedyne chrono Czasem też lubię założyć Starta, albo jakiegoś Łucza 0 Share this post Link to post Share on other sites
Degustatorr Noir 13 #10 Posted July 6, 2010 (edited) Krzysiek_W Zazwyczaj nosisz wszystkie trzy naraz...? Fantastyczne te Poljoty...A może znudził i opatrzył Ci się już któryś...? Edited July 6, 2010 by SecondTom 0 Share this post Link to post Share on other sites
Voli 23 #11 Posted July 6, 2010 Noszę tylko zegarki vintage, w tej chwili nie mam żadnego współczesnego zegarka Z racji profilu kolekcji 98% czasu mój nadgarstek gości siakiegoś sikora z sojuza, czasami innej prowenicji, ale też vintage. 0 Share this post Link to post Share on other sites
DUBHEAD 36 #12 Posted July 6, 2010 1 ile by nie było to i tak jest za mało... Share this post Link to post Share on other sites
bartek.siwiec 18 #14 Posted July 6, 2010 0 Pozdrawiam,Bartek Share this post Link to post Share on other sites
kaer 2 #16 Posted July 6, 2010 Z czasem się robi samo z siebie. Na innym komandirze mam to samo. Jak dla mnie dodaje to tylko uroku 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #17 Posted July 6, 2010 (edited) Jedyny rusek ale za to jaki, z wielką chęcią go zakładam Uploaded with ImageShack.us A że pracuję w Banku więc do gajera pasuje w sam raz..... Uploaded with ImageShack.us Niestety fotografem nie jestem więc nie potrafię oddać jego koloru złota i urody z jaką się prezentuje Edited July 6, 2010 by Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
zbyszke 11 #18 Posted July 6, 2010 (edited) Edited July 6, 2010 by zbyszke 1 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #19 Posted July 6, 2010 (edited) @Stary: piekna ta Pobieda. ? onaze ze zlota? Ja nosze od czasu do czasu chronografy:Ami się marzy jakiś chrono zbyszke bo choć zegarków vintage ma już sporo to żadnego chrono się jeszcze nie dorobiłem Poljocik jest w moim guście Edited November 4, 2017 by DawPi Nie cytujemy zdjęć. 2 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
quest 6 #20 Posted July 17, 2010 U mnie ostatnio również chrono najczęściej gości na ręce. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wojciech1500 #21 Posted July 18, 2010 (edited) Ja czasami zakładam swoją Rakietę:http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5507888329847158658 Edited August 26, 2010 by Wojciech1500 0 Share this post Link to post Share on other sites
miromat 38 #23 Posted July 19, 2010 Często zakładam i lubię go za prostą do bólu tarczę, czytelną i przejrzystą, bez wodotrysków i udziwnień. 1 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Share this post Link to post Share on other sites
Ulan 4 #24 Posted July 19, 2010 U mnie ostatnio również chrono najczęściej gości na ręce. Witam,Wlasnie taki bedzie moim pierwszym ruskim, zakupiony i juz idzie...to oczekiwanie jest najlepsze.Te zdjecie z 3-ma, kazdy inny, jest inspirujace. Szczegolnie ten z ciemna tarcza...... BTW jak sie sprawuja te chrono na 3133 w codziennym noszeniu? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Greenwatch 3 #25 Posted July 19, 2010 - na codzień kaer - fantastyczny. Mozesz zapodac wiecej fotek? Co tam w srodku siedzi?... Adi sie pewnie zdenerwuje,ze zdjecie wkleilem a zeby nie bylo off - to ja z kolei czasami zakladam cienkie lucze z arabskimi cyframi...w zaleznosci od okazji czarny lub bialy, nie mam fotek,ale tutaj wszyscy wiedza o co chodzi:) 0 Share this post Link to post Share on other sites