Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Sinn ma ten sam patent co ChW, tylko że w Wardzie ten przesuwający się element nie wychodzi poza obręb zapięcia. Gdyby tak to rozwiązali w Sinnie, to nie miałbym uwag (może poza grubością).

Tylko jak czytam komentarze na temat zapięcia ChW, to ludzie narzekają na jego duży rozmiar (nie wiem, nigdy nie miałem w ręce żadnego Krzyśka), więc problemem może być ta cała koncepcja.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudor postawił poprzeczkę bardzo wysoko jeżeli chodzi o zapięcie w Pelagosie 39. Szkoda, że Sinn nie poszedł w tą stronę, bo uważam, że do toolwatchy zarówno glidelock, jak i przedłużenie na kombinezon powinny być oferowane razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wole mniejsze zapiece bez mikro niz wielkiego kloca z - natomiast da sie polaczyc jedno i drugie (i niekoniecznie chodzi o zegarki za tysiace EUR).

Pokazany na stronie wczesniej system Nodusa (Nodex) jest super. Relatywnie maly, przyciski z boku sa wpuszczone w obrys i jest mikroregulacja.

Astor + Banks, Direnzo, Farer, Mk II Watches, Raven Watches, Sangin Instruments, Vaer Watches i VERO Watches kupuja od Nodusa to zapiecie.

A zeby dac jeszcze jeden sensowny przyklad - ponizej zapiecie z mikro od Traski:

image.png.82b092fc083a0e60f5541d89191201ff.png

image.png.9e9fe5b65879f04fb0700409b7d566aa.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Kobuz napisał(-a):

Tudor postawił poprzeczkę bardzo wysoko jeżeli chodzi o zapięcie w Pelagosie 39

Z tym zapięciem o ile dobrze pamiętam były jakieś problemy

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Ja wole mniejsze zapiece bez mikro niz wielkiego kloca z - natomiast da sie polaczyc jedno i drugie (i niekoniecznie chodzi o zegarki za tysiace EUR).

Pokazany na stronie wczesniej system Nodusa (Nodex) jest super. Relatywnie maly, przyciski z boku sa wpuszczone w obrys i jest mikroregulacja.

Astor + Banks, Direnzo, Farer, Mk II Watches, Raven Watches, Sangin Instruments, Vaer Watches i VERO Watches kupuja od Nodusa to zapiecie.

A zeby dac jeszcze jeden sensowny przyklad - ponizej zapiecie z mikro od Traski:

image.png.82b092fc083a0e60f5541d89191201ff.png

image.png.9e9fe5b65879f04fb0700409b7d566aa.png

Bardzo fajne. 

4 godziny temu, PKS napisał(-a):

Sinn ma ten sam patent co ChW, tylko że w Wardzie ten przesuwający się element nie wychodzi poza obręb zapięcia. Gdyby tak to rozwiązali w Sinnie, to nie miałbym uwag (może poza grubością).

Tylko jak czytam komentarze na temat zapięcia ChW, to ludzie narzekają na jego duży rozmiar (nie wiem, nigdy nie miałem w ręce żadnego Krzyśka), więc problemem może być ta cała koncepcja.

Bo jest dość długie. Niestety przy mniejszych nadgarstkach może się średnio układać. 

7qnBXpm.jpeg

Natomiast te w Nodusie świetne ale chyba wystaje wąski endlink i to jakoś nie do końca mi się widzi jak w tym nowym zapięciu Sinna. 

Proszę takie porównanie. 

kg3eroe.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Nodex przy pełnym wysunięciu ma tylko środkowe ogniwo widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam, czy poszczególne rozwiązania, np. Rolexa lub Tudora, są opatentowane, czy każdy może korzystać i rozbić swoje wariacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mogę potwierdzić że rozmiar zapięcia w Wardzie jest zbyt duży.
Jest to powód dla którego często zamieniałem bransolety na paski.

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, dawid_999 napisał(-a):

Mogę potwierdzić że rozmiar zapięcia w Wardzie jest zbyt duży.
Jest to powód dla którego często zamieniałem bransolety na paski.

Też mało go używam bo wysuniete robi się dłuższe od koperty zegarka

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie czytam na zagranicznych forach o problemach z zapięciem w ChW i tam był jakiś niezły cyrk, jak zmieniali z dużego na małe i raz dawali jedno, raz drugie. Ponoć też jakieś problemy jakościowe wychodziły.

Jak widać, zrobić dobre zapięcie to nie jest taka prosta sprawa :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też małp gp używam bo wysynietę robi się dłuższe od koperty zegarka
Co ciekawe, to w jednym Wardzie mam zapięcie zauważalnie krótsze niż w innych. Ale akurat ten zegarek noszę na pasku gumowym, bo mi wizualnie najlepiej pasuje. To tak w ramach off topu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak była taka chryja, teraz to ujednolicili :) zamiast przydługiej mikroregulacji osobiscie wolę zwykłe przewiercone zapięcie. Lepiej tak niż nosić bułę na nadgarze

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlugo poszukiwany...mocny zawodnik...co to za model :)

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żodyn się nie spodziewał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

@Picy

To ja dzisiaj spamuje. 

UZ9Epj6.jpeg

pFrtlM7.jpeg

A ja dzisiaj też Sinn 😄

tylko ja umiem datę ustawić 😜

IMG_2016.jpeg

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Picy napisał(-a):

A ja dzisiaj też Sinn 😄

tylko ja umiem datę ustawić 😜

IMG_2016.jpeg

Tak wiem. Zaczaiłem w kościele już poprawiona jest 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się poprawiam 😀

94jwyZb.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin przesunął datę zamiast godzinę:D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Już się poprawiam 😀

94jwyZb.jpeg

Ciekawe, czy na żywo jest taki sam jak na fotkach, na których wygląda rewelacyjnie. A wygląda lepiej niż Breitling, przynajmniej na zdjęciach od Ciebie.  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, PKS napisał(-a):

Marcin przesunął datę zamiast godzinę:D  

I jedno i drugie się przesunęło 😀

9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ciekawe, czy na żywo jest taki sam jak na fotkach, na których wygląda rewelacyjnie. A wygląda lepiej niż Breitling, przynajmniej na zdjęciach od Ciebie.  

Breitlinga mierzyłem tylko z lat 60 ma zlocie jesienią. Te nowe moim zdaniem wyglądają bardzo dobrze ale tylko zdjęcia. Sinn Mariusz myślę, że zrobił naprawdę fajny zegarek. Nie każdemu pasują te indeksy z lumy mi się podobają. 

Zdjęcia nie są koloryzowane. Myślę, że na żywo też by Ci się spodobał. 

Wrzucę jedno zdjęcie nie przez imgura bo mam wrażenie, że traci na jakości. 

IMG_20250330_180512.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A wygląda lepiej niż Breitling, przynajmniej na zdjęciach od Ciebie.  

Jak dla mnie to są dwa zupełnie inne zegarki. Jak ktoś szuka czegoś biżuteryjnego, to zdecydowanie navitimer, ale jak rasowego toolwatcha nawiązującego do oryginału, to 903.

Tu jest fajne porównanie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, PKS napisał(-a):

Jak dla mnie to są dwa zupełnie inne zegarki. Jak ktoś szuka czegoś biżuteryjnego, to zdecydowanie navitimer, ale jak rasowego toolwatcha nawiązującego do oryginału, to 903.

Tu jest fajne porównanie:

Mogli zrobić porównanie obu zegarków w tych samych kolorach, byłoby sprawiedliwiej. Bransoleta 7 linkowa jest pewnie bardziej komfortowa. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi