Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

W jakim zawodzie pracujesz?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od 1 sierpnia doradca do spraw ubezpieczeń w jednym z wiodących prym w Polsce i Europie towarzystwie ubezpieczeniowym :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

Niestety pracuję w Niemczech od 6.00 do 14.00 informatyk w nie dużym zakładzie a od 14.00 elektronik samochodowy , Nie piszę do której bo to zależy ile mam pracy na dany dzień  :) W wolnym czasie kupuje zegary,ale jakoś nie umiałbym ich sprzedać,za duży sentyment :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Branża budowlana (sklep)

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zwany tutaj ''building contractor''. Lapie roboty ( zazwyczaj prowadze 2-3 na raz ), zlecam wykonanie podwykonawcom. Dogladam. I tak sie to jakos kreci. ;)

W Polsce?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno się dowiedziałem... jestem zegarmistrzem :rolleyes:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno się dowiedziałem... jestem zegarmistrzem :rolleyes:

A kim jesteś? ,znaczy co myślałes do tej pory? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kim jesteś? ,znaczy co myślałes do tej pory? ;)

Zawsze byłem zegarmistrzem tylko, że zajmowałem się głupotami. Budowałem w latach 90-tych elektrownie wodne, mam  również firmę zajmującą się konserwacją zabytków. Ale tak naprawdę to, tak jak wspomniałem, jestem poprostu zegarmistrzem.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pracuję w branży petrochemicznej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze byłem zegarmistrzem tylko, że zajmowałem się głupotami. Budowałem w latach 90-tych elektrownie wodne, mam  również firmę zajmującą się konserwacją zabytków. Ale tak naprawdę to, tak jak wspomniałem, jestem poprostu zegarmistrzem.

A ja kiedyś w MSW a dziś w kuchni.......weryfikacji kucharzy nie przeszedłem... ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyuczony - ekonomista 

Wymarzony - torreador 

Wykonywany - instruktor nurkowania 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyuczony - ekonomista 

Wymarzony - torreador 

Wykonywany - instruktor nurkowania 

:D :D :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ochrona środowiska - WPO ALBA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Administracja w jednej z prywatnych uczelni wyższych... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie długo Creative Director 

[b][i] Poszukuję starych high-end quartz'ów, zegarków kamertonowych i innych dzieci rewolucji elektronicznej [/i][/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie długo Creative Director 

A to dobrze, czy źle? :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja obecnie moge komus naprawic strzelbe, pistolet... ew. zorganizowac firmowy event na strzelinicy PIF PAF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

romseyman, dnia 07 Maj 2013 - 13:24, napisał:snapback.png

Tak zwany tutaj ''building contractor''. Lapie roboty ( zazwyczaj prowadze 2-3 na raz ), zlecam wykonanie podwykonawcom. Dogladam. I tak sie to jakos kreci.  ;)

W Polsce?

Nie, w UK.  Juz kupe lat tak sie mecze.   ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem. U nas jeden projekt jest ciężko ogarnąć, a bazowanie na podwykonawcach to samobójstwo. Zastanawiam się, skąd się bierze taką różnica?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Tak myślałem. U nas jeden projekt jest ciężko ogarnąć, a bazowanie na podwykonawcach to samobójstwo. Zastanawiam się, skąd się bierze taką różnica?

Wszystko zalezy od warunkow na jakich podwykonawca pracuje. Po tylu latach doswadczen wiem jak to poustawiac, zeby bylo jasne dla kazdego. W zasadzie nie mam klopotow ale zawsze jestem podwojnie zabezpieczony np gdyby podwykonawca z jakiegos powodu przerwal prace itp.

Aha, no i unikam duzych projektow powyzej GBP 400K. Mniej stresu i zycie latwiejsze.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem. U nas jeden projekt jest ciężko ogarnąć, a bazowanie na podwykonawcach to samobójstwo.

Da się, i to kilka na raz, i to całkiem sporych jak na tę branżę, i to na podwykonawcach, choć nie jest to łatwe. Nie ma takiej firmy w kraju, która dałaby radę własnymi siłami bez wsparcia podwykonawcami wykonać choćby jedną wojewódzką sieć szerokopasmową (a nasi inteligentni urzędnicy tak to poukładali, że wszystkie trzeba wykonać na raz, w tym samym terminie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę doświadczenia w budownictwie i nie wyobrażam sobie firmy bazującej wyłącznie ją podwykonwcach. Owszem, sam wszystkiego nie zrobisz, ale koszty i terminy niejednego już wykończyły.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.