Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ricardo216

Policzmy SUMO

Rekomendowane odpowiedzi

Gratki :)

Fota tak na szybko ...dotarł :)

Niech dobrze się nosi :)

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kolor ma taki fajny, że to spamowanie może być ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z różnymi odczuciami, w trakcie oswajania, dołącza do klubu Sumo :)   

post-105425-0-41723900-1542119383_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również gratuluję :), czarnego nie miałem w tej wersji. Ja jestem mile zaskoczony szsc004 pod względem dokładności chodu. Zegarek po trzech dniach ma +1s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Również gratuluję :), czarnego nie miałem w tej wersji. Ja jestem mile zaskoczony szsc004 pod względem dokładności chodu. Zegarek po trzech dniach ma +1s.

Pracowałeś jakoś nad tym wynikiem, czy z fabryki taki wyregulowany przyszedł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z różnymi odczuciami, w trakcie oswajania, dołącza do klubu Sumo :)   

a co Ci nie gra ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, z dokładnością mam tak w Tune, te 4R36 też są niezłe :)

a co Ci nie gra ?

Co mi nie gra, chyba tak jak wszystkim bransoleta, tak jakoś dziwnie wąska jest. Po prostu zdjąłem czajnik (Tune) i poczułem się jakbym miał damski zegarek :) Jak bym miał możliwość wyboru (a nie miałem), to wybrałbym zielonego, ale po części darowanemu sumowi nie zagląda się w paszczę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony jest ładny sam z siebie, na nadgarstku już mniej. Na pewno nie chciałbym mieć zielonego jako jednego kosztem czarnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielony jest ładny sam z siebie, na nadgarstku już mniej. Na pewno nie chciałbym mieć zielonego jako jednego kosztem czarnego...

Ok, będę sobie mówił że zielony jest do du.y, może pomoże :) Teraz kombinuje z bransoletą, mam taką która równał by się z uszami, może uda się coś wykombinować :)

post-105425-0-68620900-1542123241_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś przyzwyczajony do zegarków ze sztampy a w tym zegarku nie o to chodzi - cały jego urok w tym, że nie równa się.

Swoją drogą w MM300 też nie równa się, a jakoś nigdy nie czytałem, żeby ktoś akurat narzekał na ten punkt programu:

1l.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję Sumiakòw :)

I coś mi tu razem nie gra :P

... Nie profanuje zegarków, jakie by one nie były :)

... Teraz kombinuje z bransoletą, mam taką która równał by się z uszami, może uda się coś wykombinować :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś przyzwyczajony do zegarków ze sztampy a w tym zegarku nie o to chodzi - cały jego urok w tym, że nie równa się.

Swoją drogą w MM300 też nie równa się, a jakoś nigdy nie czytałem, żeby ktoś akurat narzekał na ten punkt programu:

Masz rację, we wszystkich bransoleta przy uszach jest szersza, potem lekko zwęża się, tu są ekstra uszy, podobają mi się, ale mimo to spróbuję, zobaczę jak to będzie wyglądało, wrócić zawsze można  :)

Gratuluję Sumiakòw :)

I coś mi tu razem nie gra :P

Etam, zmiana bransolety to nie ingerencja w sam zegar, taka lekka przymiarka :P

Nie będzie zmiany bo nie te wymiary 18 i 20mm :(

Edytowane przez PiotrX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransie w sumo trzeba dać chwilę czasu żeby ją polubić i tyle. Ja zanim kupiłem swojego i sumo oglądałem tylko na fotach to też miałem wrażenie, że wąska ta bransoleta. Teraz jest po prostu naturalna  :P ja na pewno nie zmieniłbym ori bransolety na inną, w grę wchodzi tylko zulu chociaż sumo już sporo czasu się przed nim broni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bransie w sumo trzeba dać chwilę czasu żeby ją polubić i tyle. Ja zanim kupiłem swojego i sumo oglądałem tylko na fotach to też miałem wrażenie, że wąska ta bransoleta. Teraz jest po prostu naturalna  :P ja na pewno nie zmieniłbym ori bransolety na inną, w grę wchodzi tylko zulu chociaż sumo już sporo czasu się przed nim broni 

Tak, po całym dniu noszenia zaakceptowałem ją, tylko przesiadki potrzebują chwil przyzwyczajenia, BabyTuna/ Monster/Sumo :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi, po przyzwyczajeniu się do Sumo, bransolety w Samuraju czy Żółwiu wydają się zbyt szerokie :)

Edytowane przez noktoto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi, po przyzwyczajeniu się do Sumo, bransolety w Samuraju czy Żółwiu wydają się zbyt szerokie :)

Mam dokładnie odwrotnie :) Już oswojony :D

post-105425-0-69606700-1542204555_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta jest ok . I jej szerokość też jest ok . Tylko przy tak grubych uszach i małej odległości między nimi bransoleta powinna tworzyć całość z kopertą. A niestety nie tworzy. Z powodu ??? Ciul wie 96ff0f4bcb81d6585206dbfd8ebccb91.jpg3ec873ca88f0a9e851bed23fe728f675.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta jest ok . I jej szerokość też jest ok . Tylko przy tak grubych uszach i małej odległości między nimi bransoleta powinna tworzyć całość z kopertą. A niestety nie tworzy. Z powodu ??? Ciul wie

Już mój SRP lepiej wygląda, ale co tam jakieś wady muszą być :)

post-105425-0-94637200-1542207065_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns już kiedyś o tym pisał. Mało prawdopodobne, żeby spece w Seiko zrobili "przypadkiem" coś takiego. To raczej typowo używkowy detal, dzięki któremu mamy więcej miejsca na operowanie bezelem. No chyba że ktoś potrafi zakręcić nim trzymając go na godz 9 i 3  ;)

Zauważcie, że tylko w miejscu nad endlinkami jest do niego dostęp a nie tak jak w "standardowych" bezelach - gdzie by nie chwycić to będzie się kręcić 

Tak więc hasło "wada" z pozycji SRP który nawet nie ma ruchomego bezela jest mocno nietrafione  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... To raczej typowo używkowy detal, dzięki któremu mamy więcej miejsca na operowanie bezelem. No chyba że ktoś potrafi zakręcić nim trzymając go na godz 9 i 3 ;)

Zauważcie, że tylko w miejscu nad endlinkami jest do niego dostęp a nie tak jak w "standardowych" bezelach - gdzie by nie chwycić to będzie się kręcić

Tak więc hasło "wada" z pozycji SRP który nawet nie ma ruchomego bezela jest mocno nietrafione :P

Prawda, brawo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podobna historia jak z Hardlexem, masa pretensji do Seiko, że nie stosuje szafiru w diverach lub pretensje o 20mm w uszch przy sumo. Trudno ludziom zrozumieć, że tych zegarków nikt sobie na kolanie nie narysował. Dziesiątki lat (jak nie setki) tradycji firmy przeciwstawiane jakimś firmom krzak, to dla mnie profanacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wygląda zderzenie "zróbmy tak, żeby działało" z "zróbcie tak, żeby było fajnie". Tylko to "fajnie" to pojęcie względne, oznaczające dla każdego co innego i często pomijające jakąkolwiek logikę  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Kwiatek miał sumo z bransoletą od strapcode. Może niech się wypowie czy z powodu że uszy były równo z bransoletą nie mógł kręcić bezelem.

Zdjęcie Kwiatka. 3668f0f7d4573bb211be042d0bb3acdc.jpg Chyba mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi