Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amir1991

GOER - Proszę się wypowiedzieć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Ostatnio przeglądając allegro.pl w poszukiwaniu kilku zegarków natrafiłem na chyba najtańsze chińskie automaty.

Marka nazywa się "GOER", jak przeglądałem forum poświęconemu wyłącznie chińskim zegarkom to jeden Pan bardzo chwalił sobie ten zegarek i napisał że już trochę go użytkuje. Z wyglądu są idealnie trafione w mój gust, tak więc wizualnie robią na mnie wrażenie. Jednak co myślicie o wykonaniu takich zegarków, czy są to takie zegarki jak Perfect tylko że automaty i droższe ze względu na to, czy może tworzy się coś nowego w Chinach renomy Sea-Gull'a?

Podsyłam tutaj kilka linków do tych zegarków, co o nich sądzicie? Z góry dziękuję za wypowiedzi.

MOD MODE

Po pierwsze nie wklejamy linków komercyjnych

po drugie to jest "shit" i z Sea Gullem wogóle nie ma sie co porównywać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są droższe od Perfectów. Poszukaj na zatoce, Chińczycy przesyłają je za 10-15 dolarów, listem poleconym.. Po prostu na allegro zawsze ktoś się da nabrać i wylicytuje taką odpustową zabawkę za 100-200 zł.

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli pooglądasz dokładnie zdjęcia tych zegarków, przyjrzysz się detalom, to zauważysz raczej marną jakość wykonania. Na żywo tracą jeszcze bardziej. A od Sea Gulla dzieli je przepaść i na pewno o żadnej renomie w przypadku GOERA nie można mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądnąłem kilka tych okazów na allegro.

Chińszczyzna koszmarna.

Wskazówki plastikowe.

Jesteś pewien że ten pan zachwalający nie sprzedaje czasem tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie sprzedaję tylko liczyłem na to że może nie są aż tak słabo wykonane a to widzę jeden wielki shit. A szkoda bo wizualnie są w moim guście. Czyli nie ma co eksperymentować z tymi zegarkami bo jak się ma zepsuć po miesiącu to tylko kląć będę.

Dziękuję za opinie, post do zamknięcia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Co ciekawe w aukcjach jest informacja że wykonane są ze stali szlachetnej, pasek skórzany i mechanizm automat. I kosztuje jedyne 44,99zł.

A świstak siedzi i zawija w te papierki ;-)

Mimo, że wzornictwo naprawdę ładne to moim zdaniem szkoda kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Co ciekawe w aukcjach jest informacja że wykonane są ze stali szlachetnej, pasek skórzany i mechanizm automat. I kosztuje jedyne 44,99zł.A świstak siedzi i zawija w te papierki ;-)

Mimo, że wzornictwo naprawdę ładne to moim zdaniem szkoda kasy.

To akurat zapewne wszystko prawda - mechanizm automatyczny, pasek skorzany (z tzw. chinskiego smoka) i koperta stalowa (z tego samego stopu co 99% stalowych kopert na swiecie czyli 316L) - co do szlachetnosci to kwestia gustu - dla mnie np. szlachetne jest zloto i platyna ;) .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koperta stalowa (z tego samego stopu co 99% stalowych kopert na swiecie czyli 316L)

Uklęknijmy i pomódlmy się chwilę w skupieniu, żeby to rzeczywiście była stal 316L. I żeby nasze dzieciaki nie wchłaniały przez skórę ołowiu, kadmu i innych nieciekawych związków chemicznych, jakie może zawierać tania stal niewiadomego pochodzenia.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uklęknijmy i pomódlmy się chwilę w skupieniu, żeby to rzeczywiście była stal 316L. I żeby nasze dzieciaki nie wchłaniały przez skórę ołowiu, kadmu i innych nieciekawych związków chemicznych, jakie może zawierać tania stal niewiadomego pochodzenia.

Amen!

Jako chemik dodam jeszcze rtęć. Choć zapewne rtęć z innymi metalami zrobi jakiś amalgamat i nie będzie tak toksyczna jak opary rtęci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem niegdyś coś podobnego ale z naciągiem manualnym, skeleton. Trochę poczytałem nt. tych zegarków, obejrzałem recenzję na YT i po kilku dniach dostałem przesyłkę. Nieźle wyglądał, miałem go na ręku może z 8, 9 razy. Któregoś wieczoru nie zdjąłem zegarka z ręki i zasnąłem, rano już nie chodził. Tania impreza, jednakże wolałbym te 75 złotych upłynnić a płyn zainwestować w siebie niż ponownie kupić ten chłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednakże wolałbym te 75 złotych upłynnić a płyn zainwestować w siebie

Warte cytowania, wpisów w awatarze itp!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem niegdyś coś podobnego ale z naciągiem manualnym, skeleton. Trochę poczytałem nt. tych zegarków, obejrzałem recenzję na YT i po kilku dniach dostałem przesyłkę. Nieźle wyglądał, miałem go na ręku może z 8, 9 razy. Któregoś wieczoru nie zdjąłem zegarka z ręki i zasnąłem, rano już nie chodził. Tania impreza, jednakże wolałbym te 75 złotych upłynnić a płyn zainwestować w siebie niż ponownie kupić ten chłam.

Nie wiemy co było robione w nocy... ?

Musisz opisać w szczegółach - wtedy będzie wiadomo dlaczego zegarek rano nie chodził... :rolleyes:

Ja ostatnio kupiłem NEWTON - jak na razie jestem zadowolony , a w nocy zegarek sobie śpi na szafce :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiemy co było robione w nocy... ?

Musisz opisać w szczegółach - wtedy będzie wiadomo dlaczego zegarek rano nie chodził... :rolleyes:

:ph34r:

to zależy o której :D .

324753fe8316851dmed.jpg

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już mogę się domyślać co robiłem.......cóż to za cudo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście nie wszystko co Chińskie teraz jest straszne i koszmarne... wszystko zależy od tego

co klient zamawia, ale jest aktualnie szansa dostać coś na prawdę pięknego za niewygórowane pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.