nav 9261 #1726 Posted October 4 W dniu 30.09.2025 o 12:56, PKS napisał(-a): A co się dzieje? Ja mam 16,5 cm i 1200t bardzo fajnie się nosi. Tzn. jest to grubasek, ale bransoleta ładnie się układa. Tu chodzi o to, że w 300t zepsuli endlinki i pierwsze ogniwa nie obracają się swobodnie tylko stawiają jakiś opór? Dziwne, bo w 300t to jest ta sama koperta i endlinki, więc sztuką było coś zepsuć. A im się jednak udało Sam myślę o 200t z uwagi na rozmiar, ale mam też 300 i ta leży idealnie (jest rozmiarowo spora, ale z kolei tarcza malutka przez wypukłe szkiełko, więc wszystko się wyrównuje). 13 minut temu, Kobuz napisał(-a): Ciekawe jest to co piszesz, tym chętniej porównałbym obydwa "małe" modele na żywo. Co ciekawe mimo oficjalnej różnicy wielkości koperty, to na stronie Doxy obydwa modele są pokazywane w tak jakby tej samej kopercie. W dniu 30.09.2025 o 09:19, wtch.ghst napisał(-a): Nie wiem jaki masz nadgarstek. Ja mam 18,5cm i jak dla mnie 300T na bransolecie jest nie do noszenia. Na gumie spoko, ale tu znowu wiem z sieci, że ta guma nie jest w dłuższym użytku wygodna. Dlatego po 300 zrezygnowałem z 300T i kupiłem 250T. Co do 200T, tak będzie dużo wygodniejsza. Tylko, że ja mam z nią problem. W teorii między 250T, a 200T jest tylko 1mm różnicy w średnicy koperty. W praktyce 250T u mnie leży perfekcyjnie i ma do tego świetne proporcje (lepsze niż 300), a znowu 200T wygląda u mnie jakbym zabrał zegarek dziecku. Wysłane przez Tapatalk Zgadzam się całkowicie z wtch.ghst, 200T jest bardzo małym zegarkiem, mierzyłem w zeszłym roku, mam odwód nadgarstka około 16cm i na papierze 200T wydawała się idealna, po przymiarce, jakbym miał dziecięcy zegarek na ręce, tarcza jest małą i ogólnie zegarek sprawia wrażenie mikroskopijnego. Zdjęcie tego nie oddaje - jak zwykle powiększa, ale wyglądało to groteskowo. 3 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 572 #1727 Posted October 4 42 minuty temu, nav napisał(-a): Zdjęcie tego nie oddaje - jak zwykle powiększa, ale wyglądało to groteskowo. Pewnie jest, jak mówisz, natomiast nie pomogłeś, wybierając najgorszą możliwą pod tym względem kombinację, czyli czarna tarcza + guma Searambler na bransolecie powinien być optycznie nieco większy - tylko nie wiem, czy to nieco zrobi faktyczną różnicę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
wtch.ghst 369 #1728 Posted October 4 Nie zrobi.PSPomogłem?Wysłane przez Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
nav 9261 #1729 Posted October 4 3 godziny temu, PKS napisał(-a): Pewnie jest, jak mówisz, natomiast nie pomogłeś, wybierając najgorszą możliwą pod tym względem kombinację, czyli czarna tarcza + guma Searambler na bransolecie powinien być optycznie nieco większy - tylko nie wiem, czy to nieco zrobi faktyczną różnicę. No ja lubię czarne tarcze i gumowe paski, więc myślałem o Sharkhunterze, oglądając zdjęcia w Internecie byłem na 100% pewien, na szczęście miazłem okazję przymierzyć, no i była całkowita zmiana decyzji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 572 #1730 Posted October 4 A można w jakimś polskim salonie przymierzyć dosie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
nav 9261 #1731 Posted October 5 7 godzin temu, PKS napisał(-a): A można w jakimś polskim salonie przymierzyć dosie? Popytaj w salonach dystrybutora - nie pamiętam Apart/ Kruk, w zeszłym roku pytałem w Krakowie, mówili że mogą sprowadzić do przymiarki. Ja mierzyłem w Pradze, było kilka modeli na miejscu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
marcinboro 79 #1732 Posted October 5 9 godzin temu, PKS napisał(-a): A można w jakimś polskim salonie przymierzyć dosie? Ja widziałem ostatnio dużo w Aparcie w Poznaniu w Avenidzie. Ale to zupełna nowość, wrzucili je naprawdę dopiero w ostatnim czasie, 1 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 572 #1733 Posted October 5 Dzięki za info. Kruk na pewno nie ma, bo się właśnie wycofał z dystrybucji dosi (albo doxa z nich zrezygnowała). Poszukam w aparcie. Może w Krakowie też coś rzucą. 0 Share this post Link to post Share on other sites
marcinboro 79 #1734 Posted October 5 10 godzin temu, PKS napisał(-a): Dzięki za info. Kruk na pewno nie ma, bo się właśnie wycofał z dystrybucji dosi (albo doxa z nich zrezygnowała). Poszukam w aparcie. Może w Krakowie też coś rzucą. W CH Avenida jest zarówno Kruk, jak i Apart. W Kruku Doxy nigdy nie widziałem. I nagle pojawiła się Doxa w Aparcie i to dużo modeli, 200, 300, chronografy. Aż się zdziwiłem... 0 Share this post Link to post Share on other sites
pisar 4366 #1735 Posted October 6 W dniu 5.10.2025 o 00:50, PKS napisał(-a): A można w jakimś polskim salonie przymierzyć dosie? Jakiś czas temu mierzyłem bez problemu kilka sztuk w Galerii Mokotów w Warszawie w Kruku na poziomie 0 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
wtch.ghst 369 #1736 Posted October 6 Zegarki.pl w CH Blue City w WWAWysłane przez Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kobuz 417 #1737 Posted October 7 (edited) Dokopałem się do porównania wielkości 200T vs. 250T: TL;DR 200T: 39,3 mm średnicy, 11,1 mm grubości, 42,2 mm L2L 250T: 39,8 mm średnicy, 11,3 mm grubości, 43 mm L2L. Różnice na papierze są zaskakująco subtelne, ale również w filmie o 250T wspomniano, że sprawia wrażenia większej niż mikra 200T. Edited October 7 by Kobuz 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 572 #1738 Posted October 8 Różnicę pewnie robi średnica szkła: 26 mm vs. 27,2 mm. 0 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 43938 #1739 Posted October 8 ;] 6 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
wtch.ghst 369 #1740 Posted October 16 Wysłane przez Tapatalk 6 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 43938 #1741 Posted October 25 ;] 6 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 43938 #1742 Posted October 27 ;] 6 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 43938 #1743 Posted Sunday at 10:37 AM ;] 7 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
wtch.ghst 369 #1744 Posted Sunday at 11:00 AM Takie tam, we pracy…Wysłane przez Tapatalk 4 Share this post Link to post Share on other sites