Encanto 601 #1 Posted August 14, 2010 Wzorem innych klubów miłośników szwajcarskich marek chciałbym aby zaistniał też klub tej zacnej marki. Doxa założona przez George Ducommuna w 1889 w Neuchâtel była swego czasu firmą, która otrzymywała wiele prestiżowych nagród w dziedzinie zegarmistrzostwa, co m.in sprawiło, że marka ta stała się populara i uznana na całym świecie.Dużą sympatią marka ta cieszyła się zawsze w Polsce, będąc często symbolem solidnej szwajcarskiej jakości. Zachęcam do rozwinięcia wątku wszystkich miłośników marki i przede wszystkim prezentacji zegarków szanownych użytkowników Poniżej prezentuje swoją Doxę (203.10.113.10) 1 Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 46 #2 Posted August 14, 2010 (edited) Pozdrawiam Rafal Edited August 14, 2010 by cytochrom 2 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
luki2323 11 #3 Posted August 15, 2010 cytochrom-znowu powalajacy zegarek...nie no chlopie skad ty je bierzesz??? 0 Share this post Link to post Share on other sites
ukke-reaktywacja 0 #4 Posted August 15, 2010 Fakt, że ta Doxa kolegi aż dech zapiera... Już wcześniej się nią zachwycałem bodajże w dziale vintage. Tylko pogratulować! Sam jestem gorącym wielbicielem tej marki, więc przyłączam się do klubu, a jak znajde chwilke to obfoce coś swojego i tu wkleje 0 internet mym kościołem, zegarek moim niebem, Doxa mą religią..... Share this post Link to post Share on other sites
Jajacek 304 #5 Posted August 15, 2010 4 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 46 #6 Posted August 15, 2010 Jacku - swietne zdjecie - o zegarku nie wspomne:) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
Robnyc 3932 #7 Posted August 15, 2010 jak Doxa to tylko SUB 2 ROBERT Share this post Link to post Share on other sites
chronofil 133 #8 Posted August 15, 2010 Ja też lubię doxy . Tu parę przykładów: 2 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 46 #9 Posted August 15, 2010 Arturze - krabik z giloszowana tarcza rewelacyjny!!!!!! pozdr Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
chronofil 133 #10 Posted August 15, 2010 Arturze - krabik z giloszowana tarcza rewelacyjny!!!!!!pozdr Rafal Dzieki, Rafale Dox mam sporo - miałem fazę na takie kraby i w ogóle, tylko zdjęcia zegarków mi wychodza strasznie cienko i nie mam się jak pochwalić. Musze się podszkolić 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 46 #11 Posted August 15, 2010 Falszywa skromnosc przez was kolego Arturze przemawia - zdjecie krabika piekne - oddaje caly urok zegarka - mnie zawsze w zdjeciach - nie wazne jakich - dzwieku brakuje - probowalem juz nagrywac memo ale nie dokonca chwytam na badziwewnym skypowym mikrofonie Coz ciekaw jestm czy kolega Tarant pokaze swoja pozdrawiam Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
Heliand 1 #12 Posted August 17, 2010 Wybaczcie, bo nie umiem robić dobrych zdjęć, a poza tym dzień jakiś taki nerwowy...Ale na pocieszenie mogę sobie przynajmniej ponosić zegarek 1 Share this post Link to post Share on other sites
cytochrom 46 #13 Posted August 19, 2010 Coppa Milano Sanremo -fajnie dosc rzadko spotykana dosia:) pozdrawiam Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Share this post Link to post Share on other sites
katber 0 #14 Posted September 4, 2010 WITAM! Na kopercie mojej DOXY jest nr. 14 13708 0 1095396 - czy orientacyjnie mogłby ktoś podać jej rocznik? Dziękuję i pozdrawiam miłośników 0 Share this post Link to post Share on other sites
rip 864 #15 Posted September 5, 2010 (edited) U mnie się kilka Sub'ów przewinęło, zaczynając od mocno limitowanej Pro 750T COSC (tylko 100 szt.), przez T Grapha z nr 3 po 1200T z nr 2 Kilka starych fotek. Edited September 5, 2010 by rip 1 wojtek Share this post Link to post Share on other sites
karol1302 187 #16 Posted September 5, 2010 U mnie się kilka Sub'ów przewinęło, zaczynając od mocno limitowanej Pro 750T COSC (tylko 100 szt.), przez T Grapha z nr 3 po 1200T z nr 2 Kilka starych fotek. rip piękne dosie, poluje od dawna na suba więc jesli najdzie Cię chęć na zmiane lub pozbycie sie jednej z doś to daj znać ;-) 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Share this post Link to post Share on other sites
zbyszke 11 #17 Posted September 11, 2010 2 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Share this post Link to post Share on other sites
Encanto 601 #18 Posted October 30, 2010 Iponujące te Wasze Dosie koledzy! ja wrzucam jeszcze jako uzupełnienie swojej [/img] Uploaded with ImageShack.us 0 Share this post Link to post Share on other sites
Els 95 #19 Posted October 31, 2010 Trzeba przyznać,że te Wasze Doxy się wyśmienicie prezentują zwłaszcza te dwie pomarańcze użytkownika rip.Piękne zdjęcia poza tym. 0 "Chcesz dobrze się poczuć,kup sobie dobry zegarek" Rocky Balboa Share this post Link to post Share on other sites
biernyl 1 #20 Posted October 31, 2010 to i ja dorzucę moje brzydkie kaczątko do zestawienia. Dosia Antimagnetic, która (tu ciekawostka) należała do księdza - brata dziadka. Widać, że w głębokiej komunie też im się powodziło . Może kiedyś się skuszę i przede wszystkim odważę na renowację ( nie chcę psuć jej uroku).Na zdjęciach prezentuje się znacznie gorzej niż w realu Pozdrawiam,Piotrek 0 Share this post Link to post Share on other sites
SIRLUKE1 1846 #22 Posted October 31, 2010 Czas Doxe sobie sprawic Gratuluje wszystkim super zegarków 0 Share this post Link to post Share on other sites
bis24 0 #23 Posted October 31, 2010 Witam,czy może ktoś wie jaki mechanizm siedzi w DOXA 244.10.023.01 NEW STYLE AUTOMATIC?.http://watch.jkk.com.pl/nowa/index1.php?kol=58&marka=44&poz=421 0 Share this post Link to post Share on other sites
bis24 0 #24 Posted November 4, 2010 Witam,czy może ktoś wie jaki mechanizm siedzi w DOXA 244.10.023.01 NEW STYLE AUTOMATIC?.http://watch.jkk.com.pl/nowa/index1.php?kol=58&marka=44&poz=421odpowiem sobie sam.W środku ETA 2824-2Telewizorek 47 na 34 mmGrubość 12 mmMiędzy uszami 23 mmSzafir, 50M 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #25 Posted November 4, 2010 < 1 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites