Kossutiusz99 52 #1451 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Mam takiego oto rolka niestety po renowacji. Renowacji dokonal poprzedni wlasciciel. Tarcza jest koloru srebrnego. Chcialem sie zapytac was 1. Zostawic czy poprawic ?2. Czy istnieje mozliwosc zdjecia tej zielonej i polozeni lumy takiej jak w tez omedze? Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Kossutiusz99 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1452 Napisano 23 Stycznia 2018 Mam takiego oto rolka niestety po renowacji. Renowacji dokonal poprzedni wlasciciel. Tarcza jest koloru srebrnego. Chcialem sie zapytac was1. Zostawic czy poprawic ?2. Czy istnieje mozliwosc zdjecia tej zielonej i polozeni lumy takiej jak w tez omedze? Pewnie że można, napisz do mnie priv to Ci dam namiary na Andrzeja. PS. Tarcza tego Rolka za***ista 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #1453 Napisano 24 Stycznia 2018 Pewnie że można, napisz do mnie priv to Ci dam namiary na Andrzeja. PS. Tarcza tego Rolka za***ista albo kup nowa tarczę, na ebay jest tego od cholery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1454 Napisano 24 Stycznia 2018 albo kup nowa tarczę, na ebay jest tego od choleryTo też jest dobry pomysł. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1455 Napisano 24 Stycznia 2018 Orientujecie sie moze czy renowator jest w stanie dorobic indeksy nakladane do tarczy? 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1456 Napisano 28 Stycznia 2018 Orientujecie sie moze czy renowator jest w stanie dorobic indeksy nakladane do tarczy?Dzwoń do renowatora, przekładać z innych tarcz to przekładają, ale czy sami dorabiają to nie mam pojęcia. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arecki206hs 22 #1457 Napisano 10 Lutego 2018 Dziś mogę się pochwalić swoją Lemanią Było tak: a teraz jest tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5133 #1458 Napisano 11 Lutego 2018 Piękna, co było robione z tarczą? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arecki206hs 22 #1459 Napisano 11 Lutego 2018 Piękna, co było robione z tarczą?Dziękuję za uznanie, tarcza dostała nowe jasne tło biało-srebrne w jednolitym macie, cyfro-indeksy spolerowane, pozłocone na połysk, oraz naniesione znaczniki lumy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1460 Napisano 19 Lutego 2018 Mam takiego Atlantica i po przeczytaniu forum zastanawiam się czy dać tarcze do umycja.przetrzyszczenia,fakt że jest to tarcza nieorginalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #1461 Napisano 20 Lutego 2018 Witaj Miłosz. Przede wszystkim daj zdecydowanie lepsze zdjęcia. I zajmij się w pierwszej kolejności wskazówkami Tarcze być może bym odpuścił. Ma swój charakter. Ale najpierw duże foto. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1462 Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) W pierwszej kolejności będę robił koperte i wskazówki.A póżniej tarcze.W pierwszej kolejności będe robił koperte i wskazówki i tu lepsze zdjęcie wstawiam.I tu mechanizm zegarka. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Miłosz Pakulski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #1463 Napisano 20 Lutego 2018 Tarcze zostaw w spokoju. Jej i tak już nic nie pomoże. Zresztą to jest, jak sam słusznie zauważyłeś jest to rzemieślnicza tarcza, zwana "warszawską", która powstała już u nas w kraju. Lepiej poszukać oryginału i podmienić Musisz też poszukać koła sekundowego, bo twoje ma ułamaną ośkę. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1464 Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Tarczy będe szukał oryginalnej odreustarowanej,jeżeli nie znajde to używaną kupię i dam do renowacji.Co do sekundnika to wiem ,ale go nie będe narazie robił .bez sekundnika też będzie okej. Edytowane 20 Lutego 2018 przez Miłosz Pakulski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1465 Napisano 20 Lutego 2018 W tego atlantica nie warto inwestować, lepiej kupić egzemplarz kompletny i w oryginalnym stanie. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1466 Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Czemu nie warto,dostałem go od dziadka i chce go wskrzesić do pierwotnego stanu. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Miłosz Pakulski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gizmo77 52 #1467 Napisano 21 Lutego 2018 Czemu nie warto,dostałem go od dziadka i chce go wskrzesić do pierwotnego stanu.Rób, ja jak najbardziej polecam. Jeśli masz sentyment to warto. Jeśli nie musi być na wczoraj, to powoli kompletuj o brakujące elementy. Tarcza używka, wskazówki też, jak będą bardzo zmęczone to do renowacji. No i koperta do chromowania. A efekt końcowy mocno ucieszy. Ja jak dostaje Sikora po "pielęgnacji" to mam taki Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1468 Napisano 21 Lutego 2018 Dobrze mówisz będe robił go etapami a wskazówki dam do renowacji te co są w zegarku,pomalował ktoś bo były zapewne zniszczone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1469 Napisano 23 Lutego 2018 Dzisiaj byłem u zegarmistrza i powiedział że nie jest zadowolony z renowacji wskazówek.Wiem że Wysyła do Warszawy.Macie kokoś kto robi dobrze renowacje skazówek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #1470 Napisano 23 Lutego 2018 Dzisiaj byłem u zegarmistrza i powiedział że nie jest zadowolony z renowacji wskazówek.Wiem że Wysyła do Warszawy.Macie kokoś kto robi dobrze renowacje skazówek.Na fb masz człowieka, który robi bardzo dobrze. Andrzej Wojenka. Link https://www.facebook.com/profile.php?id=100004400537267 Miłośnik marki Enicar! 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłosz Pakulski 641 #1471 Napisano 24 Lutego 2018 Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Etin 9 #1472 Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) IMG_4417.JPGMam takiego Atlantica i po przeczytaniu forum zastanawiam się czy dać tarcze do umycja.przetrzyszczenia,fakt że jest to tarcza nieorginalna. Tarcza tzw. Warszawska raczej nie ma sensu jej myć,koperta w opłakanym stanie ja bym go zostawił na części Ale to tylko moje zdanie jak to jakaś pamiątka to co innego. Chociaż jak wszystko powymieniasz to i tak nie będzie ten sam zegarek. Edytowane 25 Lutego 2018 przez Etin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1473 Napisano 25 Lutego 2018 Jeśli to pamiątka rodzinna to ja bym go zostawił. Przeżył co przeżył i powinien być swiatectwem historii.... bo co to za pamiątka po dziadku gdzie wszystko powymieniane ? 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keysersoze 1 #1474 Napisano 26 Lutego 2018 (edytowane) Odnawiać? Czy zostawić taką? https://i.imgur.com/6CaunCF.jpg Edytowane 26 Lutego 2018 przez keysersoze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jonasz 8 #1475 Napisano 26 Lutego 2018 Zostawić!!! jest w bardzo dobrym stanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach