Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
miromat

Renowacje tarcz - przed i po.

Rekomendowane odpowiedzi

koperte wysłałem do łodzi na ul. legionow do pana karasiewicza niewiem czy dobrze zrobiłem bo nie bede jej złocił tylko chromował na kolor złoty koszt złocenia 200zł ale daja tylko 1 mikron i z tego co mi doradzili to lepiej rzucić chrom jest twardszy i nie wytrze sie tak szybko koszt chromowania 120zł tarcza u pana G.na ul.złotej w wawie koszt 150zł na kolor białosrebrny mat taki jaki był w oryginale. wysłałem też doxe cała ale tylko do chromowania koperty na ul.tkaczow do wawy ale sporo sie to przeciaga 6 tygodni ponoc we wtorek ma mi wysłac jak przyjdzie to tez ja pokarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolak no troche mnie podłamałes cena za złocenie spoko pokarz jakies fotki jak to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze post pod postem ale co do doxy to oprucz chromowania koperty to jeszcze ma byc wymiana wskazowek na tak zwane łezki lub piki fotka przed

post-59322-0-98543000-1365231696.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chromowanie 120zł? dużo... ja ostatnio płaciłem 40zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem ale gosc jest sprawdzony a patrzac na dzisiejszych nowych fachowcow (pseudo) to wolałem nie rydzykowac))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kolak

jakieś namiary na firmę "Elbit"

może być na pw by nie robić tu reklamy :)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki wyśle jak Seiko wróci ze "SPA", czyli gdzieś za tydzień. Ogólnie cenę jaką mi przedstawił Pan z tego zakładu to 100zł za 1dm3 złocenia 1 mikronem, a nasze koperty z reguły mają dużo mniej niż 1dm3 ;)

Zalecam zajrzeć --> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78703-renowacja-zloconej-koperty-–-kto-jest-w-stanie-to-zrobic/ wszystko jest ładnie opisane razem ze zdjęciami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szok do tego mokoki wysłałem doxe mam nadzieje ze sie troche nauczył roboty bo jak mi taki zegarek przyjdzie to masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan o renowacji mojej tarczy bez oporów zwróci koszt renowacji - chociaż tyle. Ratowanie tarczy wyceniono mi na 400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie jesteś z nią szczególnie emocjonalnie związany to chyba lepiej poszukać drugiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samej tarczy raczej nie dostane a zakup tego zegarka w średnim stanie to min 250zł. Sam nie wiem... nie wszytko musi się opłacać :) zresztą z punktu widzenia finansowego renowacja atlantica, doxy itp. raczej nigdy się nie opłaca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie jestem zwolennikiem renowacji, ale rozumiem jeśli ktoś tak - nie chciałbym budzić kolejnej dyskusji, ale w kolekcjonowaniu kwestia finansowa jest raczej elementem drugorzędnym i sam skłonny jestem czasem za coś zapłacić więcej jeśli da mi to pewność, iż będę na to później patrzył z zadowoleniem i satysfakcją. Moim zdaniem jeśli to nie jakiś biały kruk to nie warto się nad nim pastwić, chyba, że chcesz sprawdzić czy wykonalne jest jeszcze uratowanie choć cienia tej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam przyszła koperta z łodzi moim zdaniem jest zrobiona ok teraz jeszcze czekam na tarcze z wa-wy

post-59322-0-88192800-1366528380_thumb.jpg

post-59322-0-30062600-1366528424_thumb.jpg

post-59322-0-41226400-1366528570_thumb.jpg

post-59322-0-04998400-1366528833_thumb.jpg

Edytowane przez daniels36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperty poddawane renowacji przez Krzysztofa wychodzą całkiem przyzwoicie, też wybieram jego usługi i jak na razie bez zastrzeżeń. Nie jestem znawcą tarcz od Atlanticów więc trudno mi ocenić poziom odwzorowania, ale ogólnie wygląda całkiem przyzwoicie. Teraz wszystko "do kupy" :) i pokaż efekt końcowy. Gratuluję bo kolejny Atlantic wraca do "żywych".

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość renowacji pozostawia wiele do życzenia, niestety. Ale ważne, że kolejny zegarek będzie żył ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czy tylko ja widzę błędy ortograficzne?

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak źle, mi się podoba

Jeśli połowa forum dyskutuje, czy jakas tarcza była, czy nie była odnawiana, to znaczy, ze odnowienie było dobre. Jesli w tym przypadku odnawianie widać na pierwszy rzut oka, to... jest, jak jest.

A podobanie się to zupełnie inna sprawa

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak panowie macie racje co do mojego błędu vo a nie va no ale tak bywa wszyscy dajemy jakas plame oczewiscie pokarze go za jakis czas w całosci jeszcze szukam wskazówek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chronofil sorki ale nie wiem czego sie czepiłes tarcza była u pana G.w wa-wie według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd

Taa... Najlepszy... W porównaniu do kogo?

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chronofil sorki ale nie wiem czego sie czepiłes tarcza była u pana G.w wa-wie według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd

Każdy ma prawo do swoich ocen, co do "najlepszości". Widziałem tarcze z tego zakładu zrobione bardzo dobrze. Widziałem też zrobione źle. Może rzeczywiście nie powinienem tego publicznie mówić, ale wg mnie ta tarcza jest spaprana. Przykro mi, ale tak ją odbieram, a nie ma chyba sensu pisać inaczej, niż się myśli...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fachowcem od zegarków marki Atlantic, ale ja widzę różnice w odnowionej tarczy. Myślę jednak, że zrobić dobrze jest bardzo ciężko. Nie widziałem na forum tarczy, która była by nie do poznania. Przede wszystkim grubość napisów. Tu widać, że logo Atlantic i indeksy w oryginale są grubsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi