Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pawel007

ARCHIMEDE

Rekomendowane odpowiedzi

Bednar, dobrze ci radze - uciekaj poki jeszcze mozesz :blink:

Nie życz drugiemu, co Tobie niemiłe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak :blink:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie wiem co sie dzieje

ale mój "kod bezpieczeństwa nie pasuje do wzorca",:blink:

cokolwiek to znaczy nie moge wysłać Wam PW.

edit

Łukasz

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz- przed chwilą poszedł przelew i pw :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ode mnie również. Łukasz już wie, ale trzeba zdopingować pozostałych Kolegów :blink:

Panowie, jedziemy z tym koksem !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz - kasę ode mnie masz już na koncie. Czekamy... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelew wysłany, dziś albo jutro pierwszą sesją będziesz miał na koncie. Wysyłam również mail :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelew wysłałem.

Co prawda z poczty, więc będzie ciut wolniejszy, ale najdalej w czwartek dotrze.

Zresztą wysłałem za drugim podejściem, bo za pierwszym razem okazało się, że na formularzu nie wpisałem... numeru konta :blink:

Pewnie z tych (powszechnych tutaj) emocji.

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ode mnie też poszedł przelew. Mail również :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, którzy podobnie jak ja, zamówiliście Piloty, teraz takie coś by nam się przydało :)

W lutym bieżącego roku nabyłem replikę kurtki pilotów Luftwaffe BF-109 Jagdflieger

a dwa dni temu B-6 REDSKIN SHEARLING (kurtka zimowa amerykańskich pilotów myśliwców)

messerschm1.jpg

redskin2009frontgr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Luftwafln :) świetna. Z resztą niemieckie wojsko było trzeba to przyznać najlepiej ubrane chyba ze wszystkich wojsk jakie kiedykolwiek w jakichkolwiek konfliktach brało udział. Na prawdę robili wrażenie, idealnie skrojone mundury, ubrania na każdą pogodę i porę roku. Ta czarna kurtke nawet dzisiaj wygląda super....gdzie można ją nabyć?

edit: Już znalazłem :)

http://www.noble-hou...talog/index.php

Chłopaki może jakiś zakup zbiorowy tych fatałąszków z rabatem ?

Świetne są te skórzane spodnie, no naprawdę jest w czym wybierać.

Już widzę jak wychodzę na miasto w tym niemieckim płaszczu....skojarzenia od razu się nasuwają :) .....ss-man...ale mam to gdzieś...ubrania są fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w oczekiwaniu na wielki dzień...

Jako, że będzie to mój pierwszy poważny zegarek i jestem bardzo początkujący w te klocki, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda użytkowanie zegarka automatycznego, a w szczególności Archimede Arcadia ;)

Jak zdążyłem się zorientować czytając to forum, chyba dość szybko będę musiał sobie sprawić jakieś seiko 5 do codziennego "ciorania" (tylko skąd kasę na to brać :) ), a Archimede raczej nie powinien być eksploatowany od rana do wieczora dzień w dzień.

Jak to wygląda z zegarkami automatycznymi, jeśli takowy poleży dłużej w pudełku, to wystarczy, ze założę na rękę ustawię godzinę i tyle?

Jak wygląda serwisowanie? Co ile jakiś przegląd, na jakie ewentualne niepokojące (odpukać) objawy zwracać uwagę? Jak dużą odchyłkę można uznać za zadowalającą, a jaka jest już nie do przyjęcia?

Generalnie jak dbać aby długo cieszył oko i ucho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w oczekiwaniu na wielki dzień...

Jako, że będzie to mój pierwszy poważny zegarek i jestem bardzo początkujący w te klocki, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda użytkowanie zegarka automatycznego, a w szczególności Archimede Arcadia :)

Jak zdążyłem się zorientować czytając to forum, chyba dość szybko będę musiał sobie sprawić jakieś seiko 5 do codziennego "ciorania" (tylko skąd kasę na to brać :) ), a Archimede raczej nie powinien być eksploatowany od rana do wieczora dzień w dzień.

Dlaczego? Ja tam mam zamiar założyć na rękę rano i zdjąć wieczorem. Kupuję go do noszenia na ręku, a nie w pudełku do robienia zdjęć... chyba do tego jest zegarek? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? Ja tam mam zamiar założyć na rękę rano i zdjąć wieczorem. Kupuję go do noszenia na ręku, a nie w pudełku do robienia zdjęć... chyba do tego jest zegarek? :)

Znając siebie, przez pierwsze dni będę nawet z nim spał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bednar83 tak jak kolega GRazja napisał...zegarek jest do noszenia i używania a nie do trzymania na półce. Kup zegarek i się nim ciesz od rana do wieczora bo do tego służy. Jak nie będziesz w nim kopał rowó i pracował na budowie po 8h dziennie to Ci będzie służył baaaardzo długo.

Jak dłużej poleży to weźmiesz do ręki potrząśniesz nim kilka razy zacznie chodzić, ustawiasz i nosisz.

Co do serwisowania to zapewne standardowo raz na kilka lat (np. co 5 lat).

Jeśli chodzi o odchyłkę to każdy ma tu indywidualne podejście. Dla jednego 4s. to już dramat...inny z kolei toleruje odchyłki rzędu 30-40sekund.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znając siebie, przez pierwsze dni będę nawet z nim spał ;)

Ja pierwszy wstaję - nie grozi, że ktoś rano weźmie go przede mną :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierwszy wstaję - nie grozi, że ktoś rano weźmie go przede mną ;):)

Przykro mi, ale ja wygrałem :)

... przez pierwsze dni będę nawet z nim spał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, bo jeszcze chwila i ktoś pomyśli, że razem mieszkamy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, no wiecie co? wstydzilibyscie sie ;)

Swoją drogą to ilu z was spi w zegarku? ja tam zawsze zdejmuje zeby przez przypadek nie porysowac.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi raczej o to co wynika z tego tematu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51340-pytanie-do-fachowcow-odnosnie-zywotnosci-automatu/page__hl__eta+2824-2

czyli, że mechanizm ETA nie jest jakimś tytanem wytrzymałości.

W każdym bądź razie przyda się mieć jakiś zegarek na modłę sportową, więc bez kupna jakiejś 5 seiko chyba się nie obejdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo nie jest.

To najbardziej popularna chyba obecnie ETA ładowana do wielu zegarków.

Jakimś wspaniałym osiągnięciem zegarmistrzostwa nie jest. Ma wielu zwolenników i wielu przeciwników.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.