tarant 2972 #1201 Napisano 4 Września 2017 Masz rację. Orły w katalogach z 1912 i 1924 roku (co możesz sam sprawdzić) patrzą się w drugą stronę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1202 Napisano 5 Września 2017 Dzięki !!! No tak ..., to ten element , chyba ktoś zamienił i dobrze dopasował .Nie mam co narzekać , bo z tą koroną dobrze wygląda i całość pasuje. W sieci było tylko kilka zegarów , gdzie orzeł patrzy w tą samą stronę , ale dzioby maja zamknięte !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1203 Napisano 10 Września 2017 Taki tam bidulek zawisl u mnie. Stan strychowy : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1204 Napisano 10 Września 2017 Ja też chcę tak strych .... Ps. środkowa sterczyna w koronie chyba (a może mi się wydaje ) jakaś mała do tej korony i bocznych, ale zegar, ładny klasyk :-) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1205 Napisano 11 Września 2017 Aaaaa ,.... bo to strych , gdzie wszystkie meble , zegary , itd. pozakrywano białymi obrusami , by ochronić przed kurzem itp. .... Ładny !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #1206 Napisano 24 Września 2017 Taki tam bidulek zawisl u mnie. Stan strychowy : Piekny ten "Bidulek" Moj ukochany model skrzyni .. i ten odcien 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1207 Napisano 25 Września 2017 Oooo, cześć Anetta 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #1208 Napisano 25 Września 2017 Oooo, cześć Anetta no , niech mnie Czesc Kiniol Gdzie sie podziewales , jak Cie nie bylo ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1209 Napisano 25 Września 2017 (edytowane) Tu i tam... a zwłaszcza tam... Tylko nie wiem po co... Edytowane 25 Września 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1210 Napisano 25 Września 2017 Piekny ten "Bidulek" Moj ukochany model skrzyni .. i ten odcien Dziekuje. Po tak dlugim czasie!. Milo powitac . Moge takiego tobie wyszukac . Z dzisiejszej lopki nastepny bidulek. Dosc okazaly. Brak korony, brody. Sterczynki nie od niego . Za to nie dotykany reka kolekcjonera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #1211 Napisano 26 Września 2017 Dziekuje. Po tak dlugim czasie!. Milo powitac . Moge takiego tobie wyszukac . Z dzisiejszej lopki nastepny bidulek. Dosc okazaly. Brak korony, brody. Sterczynki nie od niego . Za to nie dotykany reka kolekcjonera Bardzo fajny... jednak ja mam juz kilka wisielcow i nie moge na razie powiekszac kolekcji Moj chlop i tak ciagle pyta , po co mi tego tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1212 Napisano 30 Września 2017 (edytowane) Bardzo fajny... jednak ja mam juz kilka wisielcow i nie moge na razie powiekszac kolekcji Moj chlop i tak ciagle pyta , po co mi tego tyle Dzieki Kolejne strychowe znalezisko. Tym razem zegar GB. Prawie kompletny. Numer serii grubo ponizej 50 tys. Tez z monarchii ck . Pozdrawiam. ......... Edytowane 30 Września 2017 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1213 Napisano 30 Września 2017 Trochę dziurek , ale piękny !!!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1214 Napisano 30 Września 2017 Trochę dziurek , ale piękny !!!!!! Dzieki Nie jest tak zle. Zegar jak na warunki zachowany dobrze. Oczywiscie jest kilka drobnych ubytkow skrzyni. Brak tylko jednej listewki. Tarcza zegarowa spekana, wskazowka minutowa nie od niego,sekundowa ulamana. Troche czasu i pracy. Bedzie ladny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1215 Napisano 30 Września 2017 Już jest ładny !!! A później ... mmmm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1216 Napisano 30 Września 2017 Już jest ładny !!! A później ... mmmm Raz jeszcze dziekuje . Takie zapomniane zegary ciesza najbardziej. Wcisniete gdzies w kat, lub pod schody. W jakims starym domu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1217 Napisano 30 Września 2017 Jeszcze ten niski numer mechanizmu piękny nabytek ,trochę wosku w dziurki,odświeżenie politury i klasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1218 Napisano 30 Września 2017 Jeszcze ten niski numer mechanizmu piękny nabytek ,trochę wosku w dziurki,odświeżenie politury i klasa Roman bardzo dziekuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1219 Napisano 2 Października 2017 Pozwolilem sobie dorobic wskazowke minutowa. Moja wlasna tworczosc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1220 Napisano 3 Października 2017 Mam 20tke w takiej skrzynce.numer wyższy 11xxxx. Pozdrawiam wreszcie coś ruszyło z GB starszymi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1221 Napisano 3 Października 2017 Pozwolilem sobie dorobic wskazowke minutowa. Moja wlasna tworczosc Minutowa była dobra, to godzinową trzeba było dorobić. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1222 Napisano 3 Października 2017 Minutowa była dobra, to godzinową trzeba było dorobić.Wydaje mnie sie ze godzinowa jest wlasciwa, ma ten sam kolor oksydacji co ta z sekundnika. Oczywiscie moge sie mylic?. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1223 Napisano 3 Października 2017 Jak to zrobiłeś: imadło, pilnik itp czy masz w piwnicy laser? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1224 Napisano 3 Października 2017 (edytowane) Jak to zrobiłeś: imadło, pilnik itp czy masz w piwnicy laser? Tak jak piszesz. Zestaw pilnikow i zrobione. Pomagalem sobie dremelkiem Edytowane 3 Października 2017 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1225 Napisano 3 Października 2017 Jakiej blachy użyłeś jeśli to nie tajemnica? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach