Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lucas22

!!! Przestroga !!! OMEGA Constellation Pie Pan z lat 60-tych

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek wrócił do poprzedniego właściciela, który jest przekonany o jego oryginalności. Sprawa zamknięta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wrócił do poprzedniego właściciela, który jest przekonany o jego oryginalności. Sprawa zamknięta.

To dobrze, że tak udało się Tobie załatwić tą sprawę i nie jesteś stratny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anglik sprzedaje na Allegro , nic w tym zlego ;) ;)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czegoś nie rozumiem lucas22 napisał: "Kupiłem ją w grudniu 2000 r. w Edynburgu (UK) od kolekcjonera" więc co ta Omega robi w Kaliszu a może Edynburg i Kalisz to te samo miasto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czegoś nie rozumiem lucas22 napisał: "Kupiłem ją w grudniu 2000 r. w Edynburgu (UK) od kolekcjonera" więc co ta Omega robi w Kaliszu a może Edynburg i Kalisz to te samo miasto ;)

Tu lucas22 chyba rzeczywiście się pogrążył.

Nawet jeżeli wytłumaczy w tej chwili w jakiś sposób, że ta osoba z Kalisza ma np. dom w Edynburgu to już nie uwierzę w to, że przyjęła zwrot po 10 latach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co za kolo ehhh

zegarek ma szczęśćie po kilku godzinach w Anglii znowu trafił w polskie ręce ;)

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ma szczęśćie po kilku godzinach w Anglii znowu trafił w polskie ręce ;)

Zima spuściła z tonu to i Tanie Linie Lotnicze daja radę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostawiamy, jaką cenę osiągnie? ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena jak cena, mnie interesuje co teraz napisze lucas22.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nic nie napisze, swoją drogą to zgroza, że takie sytuacje zdarzają się w klubie :-(

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwila: to znaczy ze to podroba?bo ja sie pogubilem...i co z tym gosciem nie tak?klamie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś oficjalnie potwierdził że to podróba ?

Oficjalnie nikt nic nie stwiedzi bo nie jestesmy sadami powszechnymi, i dodatkowo zaden z nas nie mial nawet zegarka w rekach. Ja jestem przekonany, ze to wspolczesna produkcja jesli chodzi o tarcze i koperte, a mechanizm stary od Omegi, moze od Seamastera, z przerobionym numerem kalibru, wzglednie skladak z kilku mechanizmow. Sam go omine i jesli sie ktos spyta, to powiem swoje i stoje za tym, co powiedzialem.

Mnie bardziej ciekawi lim3 i jego zwiazek z lucas22 bo lim3 to bardzo solidny sprzedawca, i nie wierze, zeby swiadomie sprzedawal taki towar. Ja wierze ludziom, wiec stawiam, ze lucas22 kupil go od lim3 i po zgloszonych tu watpliwosciach - oddal z powrotem. Wierze w dobre intencje lucas22, bo inaczej nie dodalby tak dobrych zdjec, jak te co sa w watku. Ale przeciez lucas22 na pewno poinformowal lim3 o calej historii (prawdopodobnie lacznie z odeslaniem do obu watkow - naszego i na TZ. Wiec dlaczego tamten go wystawia z takim opisem?

EDIT: widze, ze zdjecia zezarlo - no to lucas22 sobie dopiero w tym momencie nagrabil w moich oczach. Ale to pikus ;) , bo one, te zdjecia dalej sa chociazby na TZ i kto szuka, ten znajdzie.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęć brak to fakt tak więc lucas22 czytał ten wątek i zrobił co mógł aby ktoś nie mógł skojarzyc tych zegarków ale jak napisał zbyszke jak koś chce to i tak znajdzie. Osobiście myśle ze sprzedawca z Allegro i lucas22 sa ze sobą powiązani, nie udało się sprzedać zegarka na forum to trafił na aukcje. Ale na szczęście jak widać udział w dyskusji na ten temat wzieły również osoby, których poziom wiedzy na ten temat jest wysoki i nie dadzą sie raczej zaskoczyć. Mam nadzieję, że lucas22 jeszcze kiedys coś napisze na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szczerze to nie interesuje mnie to co sie stanie z tym konkretnie zegarkiem, i co lucas22 ma wspólnego z lim3, myśle że mial go od niego i teraz po zwrocie tamten chce sprzedać, żeby nie być stratnym.

Największą zgrozą jest jednak fakt, że możemy natrafić na zegarki za spore pieniądze, o których sprzedający, kupujący i wielu specjalistów może być przekonanych, że są oryginalne (w tym przypadku nie składane/odnawiane). Może rzeczywiście w oględzinach osobistych to by wyszło, ale przy wysyłce? Później przez wiele lat cieszymy się wymarzoną omegą która okazuje się niewarta nawet połowy pieniędzy które za nią daliśmy i choć trochę uwagi.

Co do ceny? Myślę że coś ok 2700 zł się skończy. Pójdzie jako pełnoprawny cal. 561 z lat 60 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I niestety, taki incydent sprawia, ze ja jako nieznajacy sie w szczegolach na mechanizmach itp., nie jestem w stanie zaufac/ocenic ludziom, ktorzy sprzedaja swoje "niby" niesamowite okazje sprzed kilkudziesieciu lat. I choc chetnie bym wiele z nich kupil, to tego nie robie... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to właśnie utwierdza mnie w przekonaniu o słuszności istnienia bazaru na KMZiZ - na allegro byście kupili (w większości), bez mrugnięcia okiem a tu proszę, każdy może zobaczyć ocenić w razie w potrzeby interweniować, wyjaśniać - miło i o to chodzi.

pozdrawiam

Są ludzie, którzy przez całe życie spoglądają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaje w pełni racje mojemu poprzednikowi tutaj zawsze możemy liczyć na fachową poradę kolegów z forum co może skutkować omijaniem zegarków wobec uzasadnionych podejrzeń co do orginalności kupowanego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wniosek na przyszlosc dla lucas 22-przyslowia i powiedzenia sa madroscia narodu,a kazde "klamstwo ma krotkie nogi"-chodzi o zakup w Edynburgu.

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mnie ciekawi cała ta sytuacja, szczególnie dlatego że sam zakupiłem jakiś czas temu u "lim3" Omegę Constellation ...

Byłem po nią osobiście i człowiek ten absolutnie nie wzbudził u mnie żadnych podejrzeń. Ale czasy dziś takie a nie inne. Pan "lim3" dysponował kilkoma sztukami Omeg, które chętnie mi pokazał i poopowiadał o nich. Myślę, że w klubie jest więcej osób, które zakupiły u niego zegarek, może podzielą się swoimi spostrzeżeniami ?

Temat jest dość nurtujący, zwłaszcza z uwagi na renomę tego sprzedawcy ...

Pomijam całkowicie sprawę "lucas'a22", bo to jak się zachował w moich oczach kompletnie go dyskredytuje.

Może jeśli ktoś jeszcze dołoży swoje spostrzeżenia/fakty uda się wyjaśnić co i jak.

Sam zastanawiam się, skąd sprzedawca ma takie "sztuki" zegarków, wszystkie są wprost nieskazitelne, myślę że nie ma innej możliwości jak odnawianie ich. No chyba że wyprzedaje taką kolekcję, w co osobiście jakoś powątpiewam.

A może wypowie się sam sprzedawca ?

Głównie Omega, ale i inne tykadełka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C3z, czy piszesz o Omedze, o której mówiłem, że coś nie tak z gwiazdką?

Wstaw zdjęcia tej Omegi w dużej rozdzielczości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-17261-0-98203200-1331641043.jpg

post-17261-0-16419000-1331641038.jpg

post-17261-0-04099400-1331641041.jpg

post-17261-0-42458200-1331641042.jpg

Głównie Omega, ale i inne tykadełka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze i najwazniejsze - koperta jest oryginalna - jeszcze nigdy nie widzialem wspolczesnej produkcji gold-capped i zrobic cos takiego to nie jest latwa sprawa (wspolczesne produkcje to koperty ze stali i ze zlota). Gwiazdka jest ewidentnie zle przymocowana (przyklejona?), ale to moze tylko znaczyc, ze kiedys odpadla i ktos to troche niechlujnie naprawil (mi w mojej Connie kaliber 551 odpadl kiedys jeden indeks). Co do reszty trudniej sie wypowiedziec, ale Constellation "C" sa mniej narazone na falszerstwa, bo ceny duzo nizsze, niz za pie-pan.

Co do posiadania wiekszej ilosci zegarkow - sam nie chwalac sie mam na stanie trzy Connie (w tym jedna z tarcza po renowacji) i jeszcze czwarta w chwilowym posiadaniu (kupiona dla bratanka). Lim3 to chyba zawodowy sprzedawca, wiec pewnie kupuje zegarki na calym swiecie, jesli ceny sa okazyjne, potem je serwisuje/odnawia, wiec nie widze powodu, zeby nie mial miec ich sporo. W koncu starego zegarka za 2500 - 5000 zl nie da sie sprzedac kazdego dnia.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.