Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

big001

ATLANIC WORLDOMASTER automat za 4500,-pln

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Proszę o fachową pomoc w temacie zakupu tego zegarka.

Czy warto dać 4500,-pln za taki zegarek ATLANTIC - 55861.47.61

Mój odnośnik

Z opisów na forum ATLANTIC nie ma najlepszej reputacji.

Czy jest wart swojej ceny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 4,5 kilo wybrałbym coś nieco wyżej stojące jako marka... Bo ja wiem - Certina w podobnym przedziale cenowym można znaleźć coś (również na walżu)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, za te pieniążki szukałbym coś innego...

Popytaj nawet na forum ludzi, którzy są dystrybutorami marek, na pewno mozliwy jest jakiś rabat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

big001, chcesz kupić "markę" i "prestiż", czy zegarek? Jeśli zegarek, a ten Ci się podoba, to bierz. Pod względem technicznym nic mu zarzucić nie można. Macałem go w sklepie, jest bardzo ok. Certina wcale od niego wyżej pod tym wględem nie stoi. "Prestiżowo" zresztą też nie. Zegarek to zegarek smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Jak ma być polski, to już wolę Polporę, nawet bez chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek to zegarek smile.gif

Nowe hasło Forum? :D

C do reszty zgoda - podoba się, to bierz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny w formie i wykonaniu zegarek, dodatkowych smaczków dodaje marce to, że jest zdecydowanie najbardziej polską ze szwajcarskich.

Cena nie jest szczególnie jakoś atrakcyjna, ale podobne Cytryny kosztują mniej więcej tak samo.

Jak chcesz ten konkretnie zegarek, to się nie zastanawiaj, tylko negocjuj cenę i bierz.

Tu (chodzi mi o TT) kupujesz od bezpośredniego dystrybutora, więc z gwarancją i ew. naprawami się nie przejmuj.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny w formie i wykonaniu zegarek, dodatkowych smaczków dodaje marce to, że jest zdecydowanie najbardziej polską ze szwajcarskich.

Cena nie jest szczególnie jakoś atrakcyjna, ale podobne Cytryny kosztują mniej więcej tak samo.

Jak chcesz ten konkretnie zegarek, to się nie zastanawiaj, tylko negocjuj cenę i bierz.

Tu (chodzi mi o TT) kupujesz od bezpośredniego dystrybutora, więc z gwarancją i ew. naprawami się nie przejmuj.

Pozdrawiam

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za utwierdzenie w decyzji.

Realnie patrząc poza wyglądem i logo ten zegarek nie różni sie niczym od tych tzw. ,,prestiżowych" marek. Wewnątrz ma to samo co ,,prestiżowe". A dodatkowo pewne źródło pochodzenia, gwarancja itp. itd.

Prawdopodobnie zejdą do 4 k i wezmę tego Atlantica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest sluszna koncepcja.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz, ale zanim wydasz 4 tys. na Atlantica, poczytaj ten temat, jest tam kilka alternatywnych propozycji w tej cenie, moim zdaniem zdecydowanie ciekawszych:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51083-archimede-arcadia-certina-ds1-tissot-couturier/page__p__562555__fromsearch__1#entry562555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirosuaw, gdzie u nas w Kozim Grodzie można najtaniej dostać TAG-a???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirosuaw, gdzie u nas w Kozim Grodzie można najtaniej dostać TAG-a???

Nigdzie. A czemu o TAG-a pytasz w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj też do tego wątku i zapoznaj się z ofertą Archimede.

Kolega w chwili obecnej zbiera kilka osób na zakup z 28% rabatem.

Może tam Ciebie coś zainteresuje i za te pieniążki zamiast jednego zegarka kupisz dwa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo dopiero przyczaiłem, że można bezpośrednio do Ciebie.

A propos tematu, jakieś 2 miesiące temu rejestrowałem się na forum, min radząc się co do zakupu Atlantica. Wtedy część forumowiczów zapewniała mnie, że po dłuższym pobycie na jego łamach zmienię zdanie i zainteresuję się innym zegarkiem.

Wtedy byłem pewny swego........ Jednak prorocze słowa spełniły się, pomimo, że wizualnie Atlantici podobają mi się nadal, aktualnie staram się upolować Tag Heuera :D Także pośpiech nie popłaca. Jeszcze się zastanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... pośpiech nie popłaca. Jeszcze się zastanów.

Otóż to.

Big001, przemyśl sprawę, poczytaj trochę podobnych tematów, Nie zawsze to co pierwsze wpadnie w oko jest trafne. Najpierw zapoznaj się z innymi zegarkami w podobnej cenie, jeśli nadal będziesz chciał Atlantica, to nie widzę w tym nic złego, bo to Twój wybór, ale dokonaj go świadomie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest coś w tym klimacie godne polecenia: czarna tarcza, hrono -automat na skórzanym pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest coś w tym klimacie godne polecenia: czarna tarcza, hrono -automat na skórzanym pasku.

Poniżej 4 tys. zł.

7939-LC21-dia1.jpg7939-C11-dia5.jpg

W obu ta sama koperta (średnica 42 mm i mała grubość jak na zegarek z chrono) i ten sam dobrze znany mechanizm (ETA 7750). Do tego ta firma to nie masówka, a moim zdaniem to duża zaleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij sobie na ten link http://luxtime.pl/Zegarek_ORIS_BIG_CROWN_COMPLICATION_58176274361LS-163.html może Cię to zainteresuje. Oris to solidna marka i wykonuje zegarki wyłącznie automatyczne . Mam jeszcze propozycję niemiecka marka Sinn bardzo szanowana na naszym forum http://www.sklep.chronoline.pl/product_info.php?cPath=45_163&products_id=722

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.