Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy na zdjęciach do końca nie czułem białej AT ale na żywo robi naprawdę robotę. 

Miałem dokładnie tak samo. Ze zdjęć wszystkie inne kolory podobały mi się bardziej, a dopiero na ręce ta wersja okazała się najelegantsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie na ostatnich przymiarkach rozłożyła na łopatki AT z niebieskimi wskazówkami ( Tiger Woods? ). Na zdjęciu niemalże tandetna - na żywo niebieskie i czerwone nadruki oraz brak nakładanego logotypu są tak subtelne, że zauważalne wyłącznie przez noszącego a całościowo na żywo ten zegarek wg. mnie roznosi na widłach wszystkie pozostałe wersje AT ( nie tylko AT ).  Koniecznie trzeba widzieć na żywo.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc od jakiej Omegi może być ten "tył" ?

Z góry dziękuję!

0e738c84736a4588m.jpg

2439748ae1ce3c82m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie na ostatnich przymiarkach rozłożyła na łopatki AT z niebieskimi wskazówkami ( Tiger Woods? ). Na zdjęciu niemalże tandetna - na żywo niebieskie i czerwone nadruki oraz brak nakładanego logotypu są tak subtelne, że zauważalne wyłącznie przez noszącego a całościowo na żywo ten zegarek wg. mnie roznosi na widłach wszystkie pozostałe wersje AT ( nie tylko AT ).  Koniecznie trzeba widzieć na żywo.

O tym wilku mowa. Na zdjęciach producenta zazwyczaj tandetna i plastykowa, na poniższym zdjęciu chyba już trochę mniej a na żywo - rewelacja i idealny balans między wyrazistością dodatkowych kolorów a subtelną elegancją.

post-68982-0-58882000-1450608040_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc od jakiej Omegi może być ten "tył" ?

Z góry dziękuję!

0e738c84736a4588m.jpg

2439748ae1ce3c82m.jpg

Od podrabianej.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym wilku mowa. Na zdjęciach producenta zazwyczaj tandetna i plastykowa, na poniższym zdjęciu chyba już trochę mniej a na żywo - rewelacja i idealny balans między wyrazistością dodatkowych kolorów a subtelną elegancją.

Nie przemawia wogóle estetycznie do mnie ta AT.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przymierzysz to daj znać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w klubie :-D

raczej nie nabędę ;) po prostu z wszystkich AT ta według mnie najładniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna natomiast przez tą "osią" wskazówkę dużo bardziej i mniej subtelnie rzuca się w oczy niż biała z niebieskimi wskazówkami. Przesuwa się swoim charakterem pomiędzy elegancja a sportem odrobinę.

Ja przed przymiarka głowę bym dawał , że rządzić na żywo będzie niebieska. I już bym nie miał głowy;-)

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie tez bardzo podoba ta czarna. Czypek jak Ci sie znudzi daj znać ;)

Edytowane przez das

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym razie ja byłem mocno nastawiony na niebieską, ale jak zobaczyłem tę czarną plany się zmieniły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz biała i b mi sie podoba. A tez nie miałem jej w planach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe wdzianko. Bylem sceptycznie nastawiony bo ta cena i pasek gumowy, a jestem zwolennikiem bransolety na dluzsza mete. Jednak musze powiedziec, ze wyglada to rewelacyjnie i tworzy dobry kontrast z stalowa koperta zegarka. Wykonanie tez bardzo dobre i przeszycie jest jakas specyficzna zylka.

@das: Pamietam, ze pisales ze obawiasz sie porysowac zegarek przy zmianie paska. Zmieniali mi w butiku a i tak porysowali zegar, bo nie robi tego ich zegarmistrz itp. Sprzedawcy sa do tego przeszkoleni i uzywaja bergeon springbar, ale tego w ksztalcie olowka. Jak mi to powiedzieli i zobaczylem rysy to bylem wsciekly! Jednak wyglad koncowy ukoil moje nerwy :D

post-68673-0-04703600-1450725282_thumb.jpg

post-68673-0-76466800-1450725284_thumb.jpg

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W butiku oni gdzies ida z tym zegarkeim sprawiajac wrazenie, ze to bedzie robil ktos przeszkolony. Wrocili i byly rysy to tlumaczyli, ze  to nie jest z ich winy. Ugieli i przyznali sie jak powiedzialem, ze ogladalem zegarek rano pod lupa :D Ich odpowiedz, nie pierwszy raz, "to sie spoleruje" jakby tam bylo nadmiaru stali.

Ja uzywam wykalaczki/zapalki przy zmianie, aby nie porysowac. Najwyrazniej, w butiku robia to pod presja czasu i sie spiesza. W sumie to nie ich zegarek, wiec nie widzialem, zeby byli tym przejeci jak zaczalem kwestionowac to co zrobili.

Nie mam nic przeciwko pojawieniu sie rys od spodu. Jednak jak widze, ze wyskoczyl im teleskop i rysa jest na zewnatrz to jest to irytujace bo psuje odbior zegarka, mimo ze widac to tylko pod pewnym katem i w sloncu.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe wdzianko. Bylem sceptycznie nastawiony bo ta cena i pasek gumowy, a jestem zwolennikiem bransolety na dluzsza mete. Jednak musze powiedziec, ze wyglada to rewelacyjnie i tworzy dobry kontrast z stalowa koperta zegarka. Wykonanie tez bardzo dobre i przeszycie jest jakas specyficzna zylka.

@das: Pamietam, ze pisales ze obawiasz sie porysowac zegarek przy zmianie paska. Zmieniali mi w butiku a i tak porysowali zegar, bo nie robi tego ich zegarmistrz itp. Sprzedawcy sa do tego przeszkoleni i uzywaja bergeon springbar, ale tego w ksztalcie olowka. Jak mi to powiedzieli i zobaczylem rysy to bylem wsciekly! Jednak wyglad koncowy ukoil moje nerwy :D

Wyglada super! Ja mam bransolete ale tez planuje zakupic czarny pasek tylko jeszcze nie wiem czy z pomaranczowa nicia czy z czarna. To porysowanie  przez pracownika butiku musialo byc bolesne. Ja chyba wyszedlbym z siebie  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego lepiej nie kombinować bo i tak prędzej czy później wróci się do stali a ryski niestety pozostaną:(

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego lepiej nie kombinować bo i tak prędzej czy później wróci się do stali a ryski niestety pozostaną :(

predzej czy pozniej i tak porysuje ten zegarek, wiec nie rozpaczam az tak bardzo. Po prostu wole, zeby to byly moje rysy a nie zrobione przez kogos bo sie spieszyl. Uwazam, ze jesli nie czuja sie w tym pewnie to nie powinni tego robic. Ja jak zmieniam to uzywam tasmy maskujacej, bo jak wyskoczy mi teleskop to chociaz nie porysuje. Dwa razy mi zmieniali w butiku pasek i dwa razy porysowali bo zachowuja sie jak kowboje :D Wystaczy wiecej cierpliwosci, tasmy maskujacej i trzezwej reki. Klient zadowolony a i strachu mniej.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stateless a zmieniasz w butiku w Warszawie na placu trzech krzyży? Ja tam raz zmieniałem pasek na bransoletę w AT i było wszystko ok na szczęście. A możesz powiedzieć ile zapłaciłeś za zapięcie i gumę? Cos udaje sie negocjować czy są nieugięci z cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do znawców.Otóż,  od którego roku Omega "zabezpiecza" dekle czerwoną kropką oraz jakiej wielkości ta kropka powinna być?

Pytam, bo widziałem zdjęcia gdzie ta kropka jest bardzo widoczna, a na innym zdjęciu już jest ledwo widoczna. Od czego to zależy?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stateless a zmieniasz w butiku w Warszawie na placu trzech krzyży? Ja tam raz zmieniałem pasek na bransoletę w AT i było wszystko ok na szczęście. A możesz powiedzieć ile zapłaciłeś za zapięcie i gumę? Cos udaje sie negocjować czy są nieugięci z cena?

Nie, nie bylo to Warszawie. Wydaje mi sie, ze duzo zalezy od przeszkolenia pracownikow i miales szczescie. Chociaz AT latwiej zmienic niz PO bo zegarek chudszy.

Zapiecie mam od dawna a pasek byl od reki i zaplacilem pelna cene detaliczna. Nie mam mowy o zadnych znizkach, mimo ze juz od nich wczesniej kupowalem.

post-68673-0-92818000-1450775146_thumb.jpg

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi